erikajoyisabella

Besökstoppen

2013-03-19
17:15:00

Genväg till framgång pengar eller kunskap?
Det är dyrt att vara i ridsporten och det finns många som inte ens har råd att lära sig grunderna till ridning och det vet vi om, tråkigt nog men sant. Det är också många som har råd att ha en egen häst men kanske inte kunna träna och tävla för där tar pengarna slut och då kan dem inte göra den eventuella utveckling dem kunnat gjort med träningar osv. Den här disskutionen är överallt på nätet på alla hästbloggar och därför lite uttjatad och det är inte det jag vill ta upp.
 
Så som jag ser det så finns det så otrolig många vägar till toppen. Som sagt så är det många som aldrig ens kommer få chansen men har man väl en tå inne i sporten så finns möjligheten för alla, att på ett eller annat sätt, mer eller mindre slitsamt, ta sig till toppen. Det har skrivits otaligt många blogginlägg, artiklar osv om detta ämne men det jag tycker är intressant i diskussionen är hur totalt dominerande den ekonomiska faktorn enligt många är.
 
Många utav oss ser bara en genväg och det är pengar och visst det har stor betydelse men kunskap och kontakter ger minst lika mycket om inte mer. För att ta dig till toppen med enbart pengar måste du vara otroligt rik och hur många är det egentligen? Hur många på vår topp elit är så rika? Det är inte många. Däremot har dem mycket kunskap nära sig, dem växte upp med det och har de inom räckhåll hela tiden.
 
Kunskap är allra viktigast och är enligt mig den främsta genvägen till framgång. Föds man med kunskapen inom nära räckhåll, då är förutsättningarna höga. För det är just den kunskapen som de med såväl lite pengar som de med extremt, extremt mycket pengar försöker köpa sig. De ekonomiska förutsättningarna skjuter dig in på den absoluta genvägen som de som alltid har kunniga människor omkring sig, redan har.
 
För mig är inte pengarna dominerande, dem gör mycket men det vet vi redan. Men kunskapen och kontaktnätet tar oss längst om det såväl är i ridsporten eller i ett vanligt arbetsliv!
 
 
 
 
Kommentar:
#1: LinnJ

- tack :)

2013-03-19 @ 17:51:14
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: