erikajoyisabella

Besökstoppen

2013-02-28
20:30:01

Jag vädjar om hjälp
Nu tänker jag ta upp något som är känsligt för mig i nuläget men måste tas upp för min egen skull och tusentals andra här i Sverige. Det handlar om sjukvården och jag lär skriva ner så mycket som möjligt för att ni ska förstå men jag hoppas ni läser igenom det trots det.
 
Lördagen den 12/1 skulle jag gå till säng med min pojkvän. Jag drabbas av en yrselatack där jag inte minns vad som hänt under kvällen. Frågar gång på gång vad klockan är, mitt hår är blött för att vi nyss tagit ett bad jag förstår inte varför för jag duschade ju på morgonen säger jag. En värmefläkt är på i rummet jag tror att det regnar ute, den stängs av och jag säger att det slutar regna. Jag kommer själv inte ihåg händelsen men min pojkvän har berättat hur det var och han beskriver det som att jag var helt borta och groggy, för mig är det oroande att jag inte minns det och att det hände över huvudtaget.
Någon dag där efter hade jag sprängande huvudverk som kom och gick och lite yrsel. Så på måndagen ringer jag sjukvårdsrådgivningen och berättar, säger lite om min bakgrund. Mor med MS och lite annat. Hon sa att jag skulle kontakta min vårdcentral hemma för en utredning för att det lät inte normalt. (Jag befann mig då i Södermanland/Stockhom län arbetade som beridare och var hos Jens) Det gjorde jag och fick en tid ca fyra veckor frammåt.
 
Onsdagen 16/1 svimmar jag när jag packar hö, kände inget annat utan bara svimmade till blev "väckt" och kände mig lite yr men sen var det okej. Jag åker till Jens över helgen för att vila upp mig.
Onsdagen 23/1 svimmar jag igen.
 
Torsdagen 24/1 skickar jag ett sms till min kollega Jessika att jag mår dåligt och vilar en extra timme och kommer ner till stallet senare. Efter ett tag ringer jag gråtandes med en outhärdlig smärta i mitt bröst som gör det svårt för mig att andas, Jessika kommer uppspringandes och jag faller emot henne. Vi kör såklart till akuten då i Södertälje.
På plats får jag mängder med smärtlindrande och till sist tror dem att jag har en lungsäckinflamation som jag fått då jag arbetade ute ca 13h timmar om dagen och just den veckor var det -20. Helt okej diagnos tänkte jag. Dem kollade såklart hjärtat och om jag hade något annat problem med lungan och det visades inget. Jag får åka hem.
 
Fredag 25/1 dagen efter alltså, ska jag och Jens gå till säng och då smäller det till igen. Jag kan inte röra mig så ont jag har och börjar hyperventilera då det gjorde så ont att andas. Ambulans tillkallas och jag åker in till Mälarsjukhuset i Eskilstuna, häng på efter säger dem till Jens vi kör lugnt. Jag minns bara när blåljusen drog igång och att bilen for iväg. Där tas jag om hand bra, smärtlindring och tester görs. Inget visas vara fel och en trött doktor vill göra en utredning men får inte då jag är skriver hemma i Skåne. Efter ett antal timmar skickas jag hem då det inte finns plats för mig på sjukhuset.
Lördagen 26/1 Jag har varit på toaletten, stannar till utanför då jag känner hur det högg till i bröstet på mig, står stil ett tag och tar det lugnt. Ska sedan gå därifrån till sovrummet och svimmar. Jens "väcker mig" Jag börjar därefter att hypperventilera och vi försöker få mig att lugna ner mig. Bilen går för tredje dagen mot akuten, rakt in kommer vi då det är så  pass akut. Här gör dem samma tester som innan trots dem vet vad jag gjort kommande dagar.
Här blir jag hemskickad igen trots en orolig pojkvän och vi frågar vad vi ska göra. Dem säger att jag får ringa en ambulans om det skulle vara något. (Jag klandrar inte dem på akuten då jag vet att dem bara behandlar det akuta)
 
Jag åker hem och tar det så väligt lugnt de kommande dagarna. Jag ringer sedan hem till min vårdcentral och berättar att det hänt lite mer och om jag kan få komma till tidigare då det inte är rolgit att gå omkring och inte veta vad som händer med kroppen och denna outhärdliga smärta. Jag får ingen tidigare tid.
 
Väl i Skåne och hos min läkare, känner jag att han inte lyssnar på mig. Samma tester ska göras för att se om jag haft en lugnsäcks inflamation. Inga misstankar på något annat finns. Jag berättar allt som hänt och efter att han svarat på vissa saker märker man att han inte lyssnar riktigt hundra. Samt när jag äntligen fått tag på mina journaler från mälarsjukhuset läser jag vad dem skrivit, faktan där stämmer inte.
 
Ni har nyss läst mitt inlägg, jag försöker korta ner det så mycket som möjligt men ni har läst det och i vilken ordning som saker och ting hände. Min doktor påstår att ja svimmningar får man ju om man hyperventilerar och yrsel kan man med få. I min journal stod det: 21 årig kvinna drabbats av svimning EFTER att ha hyperventilerat därav betraktas det som en panik attack. Svimningen kom FÖRE..
Min yrselatack var en hel vecka innan bröstsmärtorna! Den gången där svimningen och hyperventilationen var samtidigt så kom svimningen först och sedan hyperventileringen.
Alltså så har jag inte skapat det själv, det står över allt att man ska söka akut vård om man svimmar utan anledning.
 
Jag vet inte vad som är fel på mig eller om där är något fel. Jag vet bara hur jag mår och att min smärtgräns i vanliga fall är väldigt hög och att jag inte söker mig till ett sjukhus om jag verkligen inte måste. Lungsäcks inflamation sitter i 3-4 veckor om den är rejäl sa doktorn nu har det gått 6-7 veckor ?
Läkaren sa att jag skulle ta kontakt med honom om jag blev sämre eller hade fortfarande lika ont. Nu när jag i måndags blev mycket sämre ringde jag i tisdags till vårcentralen och berättade. Sköterskan sa att jag hade fått en liten förkylning som henne och att hon inget kunde göra trots att jag gång på gång berättade mina sympthom och att läkaren sagt att jag skulle ta kontakt om något hände. Mina föräldrar sa till mig att ringa jag tog inte beslutet själv, dem gjorde det för att jag var så pass dålig.Väckt dem mitt i natten då jag inte fick någon luft och fick en klökreaktion som man får när man "stryps" jag fick nästan inte upp det som kom utan det stannade i halsen men till slut kom det upp och jag grät och grät.  Samtalet avslutdes utan att jag fick hjälp.
Jag ligger fortfarande på utredning men allt går väldigt långsamt och dem tittar efter den här lugnsäcksinflamationen.
 
Jag påstår inte att något är fel, jag vill bara veta om jag är frisk eller vad som orskar allt detta? Det kanske "bara" är astma. Eftersom så fort jag går ut och andas in kallluften så får jag väldigt ont m.m. Men inget sådant har kommit på tal inget alls. Plus att dem förvränger den riktiga faktan vilket gör mig rädd för om det skulle finnas något fel i min kropp så missar dem de när dem själva hittar på vad som hänt och dem var inte där så sluta säg vad som hände och lyssna på vad som hänt och hjälp mig!
 
Jag behöver hjäp precis som säkert många utav er därute. Jag är rädd för mig själv, ena dagen mår jag toppen andra svimmar jag eller är allmänt svag och har ont.
Jag vädjar om hjälp, finns det en brydd läkare där ute? Någon som vet om man kan byta vårdcentral eller dyligt?
 
Hjälp

2013-02-28
18:55:22

Fina töser på söta ponnysar

Sara och Anna på Dolly och Dorina

Bild från i söndags så fina!

2013-02-28
17:29:41

Hylla alltid bra service!

Mina älskade stövlar har jag tagit mycket väl hand om och när den ena gick sönder i blixtlåsen i söndag blev jag lite ledsen då jag haft dem ett halv år ca och använt dem sparsamt, smörjt och putsat noga!

Ringde idag till Rusch där dem är köpa, åkte dit med dem och fick ut ett sprillans par nya stövlar! Tummen upp för bra service! Inget klödd utan det var bara att komma och byta.

Detta är ett par grymt sköna stövlar inte mina favoriter till utseendet men håller absolut måttet och är framför allt grymt sköna!

2013-02-28
15:54:00

Vin mässa

Jag hade lovat att köra mina föräldrar till och från em vinmessa igår kväll så jag fick ta mig i kragen och göra det.
Mysigt var det trots att jag var sjuk och synd att jag inte kunde prova då D var viner i mängder och massor av fina goda sorter, även bubbel!

Mumsigt. Längtar till värmen kommer, ett glas rose i solen muma!!

2013-02-28
15:11:00

Tjingeling

2013-02-28
12:28:40

Går lite frammåt

Känner att den här förkylningen /halsflussen är på väg att bli lite bättre tack och lov. Räcker ju att att kämpa med en sak.
Nyss varit och lunchat med morfar som vanligt här på restaurangen. Idag var det ärtsoppa så det tog jag lite som förrätt sen fläskytterfile med chilibearnise och sen pannkaka :)
Mums!
Ska ta det lite lugnt nu innan jag ska till stallet och mocka och borsta Calle. Så fort jag är kry är det dags att börja rida, verkar som att underlaget börjar töa, jippi!

2013-02-28
11:30:00

Häst news
Rolf-Göran Bengtsson är avsutten efter sin operation men konvalescensen går som den ska och han är snart tillbaka i sadeln.

- Allt har fungerat bra och jag börjar rida på måndag, berättar Rolf-Göran.
Några missade tävlingar har det blivit på grund av det mindre operationsingreppet den 18 februari. Bland annat skulle Rolf-Göran medverkat i helgens femstjärniga Longines Masters i Hongkong.
- Hästarna har hela tiden hållts igång och ridits av vår duktiga personal. De kommer att vara i form när det blir dags. Min comeback blir vid hingstekåringen i danska Herning nästa helg. Där ska jag rida en dansk hingst i en hingstvisning och även någon tävlingsklass med den danska Gazette Ask som vi har i stallet.
- Sedan väntar det sista världscupkvalet i ´s-Hertogenbosch veckan efter, där jag hoppas kunna plussa på de poäng jag har, säger Rolf-Göran till Ridsport.

 

NINJA LA SILLA pensioneras

Det är väl inte riktigt helt hundra men det mesta talar för att Ninja har gjort sin sista tävling och kommer att pensioneras.

 Det berättar Rolf-Göran Bengtsson om den lilla kämpen som på en fantastisk meritlista har EM-guld och OS-silver. - Allt har sin tid och Ninja har tyvärr inte kommit tillbaka och återfått sina krafter efter den infektion han drabbades av i samband med Global Champions Tour i Doha förra våren.
Även om det inte är helt bestämt kommer den Hollandfödde Ninja La Silla (val f -95 e Guidam-Lys de Darmen) sannolikt att bli pensionär. Han lär då få leva resten av sitt liv hos ägaren Alfonso Romo i Mexiko. - Det brukar bli så med hans hästar. Ninja kommer att få gå i en gräshage som chef över ett gäng unghästar, berättar Rolf-Göran.

2013-02-28
10:02:14

På tävling

Så nu ska ni få mina tävlingstips som jag tycker :)

Hoppas dem blir mer uppskattade än förra trots att vissa av er tyckte om de, det var trots allt inte mina ord ;) hehe

Fel blir det ibland, speciellt när man mobilbloggar! Men nu så. .

 

Knoppar - får vilken "skogsmullehäst" som helst att se ut som en stjärna. Jag tycker att knoppar är stilrent och hör till tävling. Diss till dem som bara delar upp manen ser halvfärdigt ut tycker jag.

Instoppat hår - oh yes! Prydligt och proffsigt! Dock har jag själv svårt att få till det där ibland. Tycker även att en fläta är snyggt hängade bak på ryggen.

Instoppad skjorta och ett skärp under kavajen - ser proffsigt och prydligt ut, precis som instoppat hår.

Matchningen - Här tycker jag man ska våga vara unik utan att se ut som en klown. Jag gillar att sticka ut på ett snyggt sätt, inte för att synas men för att det är kul att visa upp en snygg utrustning och inspirera andra samt vara lite unik.

Hälsa på domaren - artighet, det ser bra ut! Det här tycker jag ser sjukt trevligt ut när folk gör, tummen upp för er!

Klappa hästen-  Klappa allid hästen efter en start ser så trist och nedstämt ut när folk inte gör det!

 

Så då det här var mina "tips" hur jag tycker det ska t på en tävling inget jätte konstigt i sig och ni behöver så klart inte tycka lika dant. Men det skillde sig lite från min vän va? Det som jag råkade publicera först. Hon la också tyngde på det här med att skrika och tjafsa med mamma ag tycker inte jag behöver nämna det ens. Det hör till vett &etikett. För att säga verkligen vad jag tycker är det ouppfustrade ungar på tävling som beter sig så.

Samt klappa hästen gjorde hon en lång utläggning. Så länge det klappas när rundan är färdig blir jag glad, sen klappar jag oftast efter ett stopp också eftersom det nästan alltid är ett ryttar fel eller att hästen är osäker, då kan man visa att det är okej. :)

 

 

2013-02-28
09:14:47

God morgon.

Vad kul att bi tyckt till om inläggen men jag ser att det blivit lite fel.. Jag tog texten från en vän då jag tyckte det var lite roligt men jag skrev mina egna svar istället dock ser jag att dem inte kommit upp utan exakt det hon skrivit kommit upp.. Så det ska jag fixa till!
Där är lire jag själv inte hade velat skriva tex.
Rätt ska vara rätt :)

2013-02-27
14:53:39

Hej host hej

Allt bra med er?
Gillades dem två förra inläggen?
Jag är fortfarande dålig men tog mig bort till stallet mockade och borstade Calle. Gick långsamt men säkert.
Stod ute med honom i solen tror det var nyttigt att få lite sol på mig och få pussa lite på hästen.
Mår man lite bättre vart fall.

Sol är viktigt för mig på många sätt.
Vad gör den för er?

2013-02-27
10:23:34

Det är respektlöst mot hästen

Det säger Pether Markne, som fått igång en debatt på Facebook om ryttare som använder mobilen när de rider och hanterar hästar.

- Jag ville väl mest göra ett statement, att få folk uppmärksamma på problemet. Jag såg flera ryttare på tävlingarna i Borås som satt och sms:ade på framridningen, med lösa tyglar och båda händerna på mobilen. Vi håller faktiskt på med hästar, de är flyktdjur, säger Pether Markne.

Även Pethers mest kända "elev", Malin Baryard Johnsson som gjorde en av få starter på hemmaplan i Borås, reagerade.
- Hon var förvånad över kulturen, det är ju väldigt oprofessionellt. Där kommer ryttare med sina hingstar, och så sitter andra på framhoppningen och håller på med mobilen.

Markne, som är med i förbundets hoppledning, planerar att ta upp problemet med Ridsportförbundet.
- Jag ska prata med förbundet om det, om vad vi kan göra. Kanske kan man hitta någon bestämmelse för tävling, även om problemet också finns hemma. Det är många unga människor som jobbar i stallen, går man och håller på med mobilen när man leder en häst till hagen har man inte fokus. Det är ett ögonblicks verk när det väl händer något, hästar är alltid redo att fly.

Han vill lyfta frågan för att få folk att tänka till, och inse att mobilen kan vänta.
- Reagerar inte vi så är det ju någonstans ok. Det är respektlöst mot hästen och alla andra runt omkring. Hästen är ingen tävlingsmaskin, vi måste förstå att hästen är ett djur med andra instinkter.

2013-02-26
16:11:58

Visar din bästa sida

Är han värd namnet Cazanova? ;) hehe
Calle plutt, skärpning.

2013-02-26
13:30:00

Onödig fakta alltid roligt!
Fick lite frågor och tänkte skriva ut svaren här som lite rolig fakta så enjoy och tyck til
 
 
Hästutrustning
 
Tre favoritmärken: Kingsland, John Withaker och Animo
 
En bra sadel: Butet och CWD
 
 
Favoritbutik gällande hästutrustning: Charlies, Rusch, Hööks mfl
 
Bästa/finaste schabraket: På tävling gillar jag glitter och glamour men även stil rent. Så en ursnygg glitteroutfit som inte är för mycket passar mig. T.ex Linn Olssons kommande. Skulle jag tävlat dressyr skulle jag vilja hålla mig till det vita klassika men absolut hade där fått vara någon bling detalj
 
 
 Detta skulle jag aldrig använt på min häst: Våld
 
Mitt favoritbett: Svårt olika från häst till häst och oftast går jag på det men ett vanligt hederligt tränsbett och kanske ett sådant som äpplebett
 
Detta klarar jag mig inte utan (hästrelaterat): Hm. .Lädertvål m.m och mina underbara gummityglar :D
 
 
Ryttarutrustning
 
 
Snyggaste ridbyxorna: Svårt många som är fina, älskar mina JH sen är John Withaker fina och många många andra
 
Snyggaste hjälmen: Min egen Lami cell bling eller dem nya uvex. Gärna en klassik charles owen
 
 
Finaste kavajen: Är väl också rätt svårt att svara på men en urskön och snygg kavaj provade jag på tävlingarna i Danmark utav ett Italienskt märke. Det var inte Animo. .Den var iallafall kanon!
 
Detta klarar jag mig inte utan: Bekväma ridkläder
 
 
Min tävlingsoutfit: Gärna marinblått eller svart på mig själv och hästen varierat
 
 

 

2013-02-26
10:11:38

God morgon mina stjärnor

Jag tror att jag har fått halsfluss =\ i med att jag redan är dålig så blir jag nog rätt lätt sjuk just nu.
Jag hade ingen rolig natt vart fall men det blev inget sjukhus eller akuten vilket var skönt.
Nu vill jag bara bli frisk!

Idag ska jag iväg och röntga mig vart fall, ett steg längre i prossesen. Tror det är lungan som röntgas idag.

Morgon myser med katten

2013-02-25
19:52:18

En aningen roligt
2012: Hästar finns inte
2013: Hästar finns överallt
?!
 
Ja ironi eller? Nu talar jag som den hästälskare jag är och dotter till en riktigt grym kock.
Hästskött är ett väldigt fint skött och framför allt dyrt, ska smaka lite villt. Så jag hade aldrig tvekat om jag blivit bjuden, det hade säkert varit ur gott!
 
Däremot så får inte hästar som nån gång varit vaccinerade eller madicinerade på något vis gå till slakt. .
Eftersom hästskött då är dyrt är jag lite orolig över vad det är för hästskött som är i lassangerna osv, är det dåligt kött? Problemet och de fula med detta är ju att varorna dem säljer är felmärkta och det är däremot inte okej! Man vill veta vad man stoppar i sig, finns dem som är allergiska m.m.
 
Hela grejen är ju inte hästsköttet i sig utan att det kan vara dåligt skött som vi kan bli sjuka utav eller just att man inte ska felmärka varor, då är man inte ett pålitligt företag!!
 
Vad säger ni om alla debatter?
 
Humor är alltid viktigt när allt annat är kaos
Let's run before they Findus

2013-02-25
19:17:25

Måtte dessa

Bota halsont

2013-02-25
16:35:46

Hej
Jag hoppas ni haft en bra start på nya veckan och att ni mår bra!
Jag själv är lite krasslig och har inte mycket att blogga om och då ska man inte göra det heller. Men istället kikar jag runt på alla era bloggar, bra va? :)
 
Ska kurera mig lite och när jag får skrivfingarar ska jag lägga inlägg till imorgon osv. Så ni får lite kul att läsa och inte bara nutid uppdatering.
 
Ha det bra så länge.
 
puss!

2013-02-25
10:35:00

Lisen it is
Är det nu man ångrar att man inte tog elevplatsen hos Lisen? ;) hehe nej faktiskt inte.
 
Lisen Bratt Fredricson och Matrix var enda dubbelnollorna i Gina Tricot GP på söndagens eftermiddag. Det innebar seger och en kvarts miljon i prispengar.
 

Uppdatering: 25 startande ekipage får ta sig an banan som enbart består av hinder i vitt och svart. Banan blev en svår utmaning och först med startnummer 23 blev det en nolla i protokollet. Den stod Emma Emanuelsson och Titan för. Även grundomgångens sista startande, kvalvinnaren Lisen Bratt Fredricson och Matrix, satt en nolla efter att ha varit i ett par hinder. Sju ekipage går till winning round.

Uppdatering 16.30: Lisen Bratt Fredricson visade att det inte var en tillfällighet att hon och Matrix (val f 2002 e Cardento-Maximus) vann kvalet till söndagens GP-final. Ekipaget var det enda som visade två felfria rundor i 1,55-klassen med winning round. För säkerhets skull var Österlensekipaget också snabbast i andra rundan. - Jag trodde inte att jag skulle kunna vinna här två år i rad. Matrix måste trivas i Borås, säger Lisen Bratt Fredricson som fick 250 000 kronor för sin seger.

Närmast efter sig hade segraren Royne Zetterman och Ech de Laubry som följde upp sina fyra fel i grundomgången med en felfri andra runda. Samma resultatrad hade klassens trea, Douglas Lindelöw med Casello. Emma Emanuelsson fick två nedslag i andra rundan och blev fyra.

2013-02-25
09:34:28

Amen hej!
Igår var min dag full av saker att göra och allt var jätte kul. Jag försökte att trycka inlägg till er men det de gick inte ? Så efter femte försökte la jag ner.
 
Vi var som sagt och provred en ponny igår, den var mer än förväntningarna, super kul nu är det bara att hålla tummarna! Sen kikade vi in på en pay and jump för att se en viss häst men det var såklart inte den utan en annan med samma namn. .Haha Det bar av till Jenny och Julia sen där Anna och Sara skulle få rida, jag hjälpte till på alla håll och kanter fick även hoppa upp den ena hästen en grov c ponny i typ fjordingformat, skulle rätta till lite saker och göra några språng. Gick jätte fint när hon väl sammarbetade och Julia kunde hoppa henne lite därefter.
Alla tjejer var super duktiga och det var jätte mysigt! Det blev några timmar där.
 
Körde inom Calle med såklart och fixade allt där.
 
 
Det var riktigt ruggit väder här igår och kallt. Vi var grymt trötta när vi kom hem och jag kände att det börja göra ont igen, men det får det väl vara värt. Så mysigt att vara med Anna och Sara, även Sofia men hon är nte riktigt någon hästtjej längre ;)
 
Nej ny dag nu då! Vaknade med hals ont. . Om några timmar är det lunch med morfar och sen sticker jag nog till stallet. Mys med Calle!
 
Hörs under dagen :)

2013-02-24
13:06:59

Hej mitt i allt

2013-02-24
08:21:26

God morgon söndag

Hej hopp.
Idag väntar en hästdag, först ska det provas en ponny till familjen Lundh :) Sara och Anna följer såklart med även Sara H ponnyexperten ska med! Trevligt! Sen kikar vi nog in på en Pay and jump som är där vi ska då där är en häst vi vill kika på.

Senare ska Anna och Sara få rida hos Jenny och Julia och jag ska hålla lektion.

Blir spännande detta, jag var i säng 2.30 inatt då jag var shaffis till mina föräldrar en aningen trött nu när klockan ringde!
Hörs under dagen

2013-02-23
15:14:48

Tjiingeling

Tre timmar i stallet och då har jag inte ens ridit?!
Fikat med lillebror, mockat, smörjt sadlarna, snyggat till gödselstacken :p
Borstat Calle, Gud vad han fäller man kan ju hålla på i evigheter. Han är inte klippt ju. Sen när jag tar hand om han ordentligt så blir han klippt ;) hehe

Flitig och mysig dag i stallet precis som det ska vara!

2013-02-23
14:45:17

Stallet såhär en lördag

2013-02-23
09:30:36

God morgon

Gash vad jag sovit dåligt inatt men strunt i det för nu är det lördag :)

Lyckliga jag, smsade med Sara H massa igår saknar hjärtat så <3 och idag kommer min extra familj hem. Familjen Lundh, har saknat samtliga men hoppas att dem har haft det kanon på skidresan!

Idag ska jag ta med mig lillebror till stallet och vi ska fika och mysa där samtidigt som jag gör det som ska göras.



Hittade en bild på Anna när jag gjorde hennes hår till Lady Gaga :D

2013-02-22
19:59:39

Friday it is

2013-02-22
16:53:58

In the stall :D

Nyss varit och gjort stallet och myst med Calle även smort lite träns.
Duktigt va ;)

Nu blir det afterwork

Trevlig helg!

2013-02-22
14:16:00

Rutiner är viktiga
För mig är rutiner viktigt både i mitt eget liv och i hästlivet. Man mår så mycket bättre när man får struktur och det märks verkligen om man får in bra rutiner. Mina hästar lägger jag alltid upp en plan med, vad jag vill och med hjälp utav tränare osv. Jag har alltid tränings upplägg oftast från vecka till vecka, men är en tävling inplanerad så läggs träningspassen upp efter det.
Dag för dag står det alltid vad jag ska göra och det ändras ytterst sällan, ibland kan vädret ställa till det men inte ofta. Jag kan inte alltid ta mig till ridhus när det är dåligt väder och det är synd.
Men mina rutiner för hästarna är viktiga och har fungerat riktigt bra och gett stora resultat. Impad utav både mig själv och hästen utveckling. Även att man verkligen genomför det som står trots väder och vind som här nere längs kusten kan ställa till det rejält.
 
Som nu med Calle, jag har precis börjat ta hand om honom så har inte fått det fulla ansvaret än därav rider jag inte nu när det är is överallt och hårt i marken det går helt enkelt inte. Än så länge får jag inte köra iväg med honom själv annars har jag tillgång till min tränares ridhus, ägarna vill se att jag klarar av honom. Dem har ju aldrig sett man rida så det är väl förståligt även trots man har sina meriter liksom. Hästen är tokig enligt dem så jag får väl visa att jag klarar av honom ;)
 
Ska bli roligt när det drar igång vart fall och jag får köra på som jag brukade göra med min Jolly och lägga upp en plan samt få känna om höästen kan hoppa något :D
 
 
Kommer förhoppningsvis in i liten häst till i gänget snart, som dock inte kommer vara min men som ska utbildas och tävlas lite utav mig. .Men mer om det senare, när info finns.
 
Har ni rutiner? Hur ser dem ut och hur lägegr ni upp dem?

2013-02-22
12:37:45

Välkommen fredag :)

Fläskfilé, stekt potatis och bbqsås en god lunch med morfar.
Mår lite sådär idag men det får man väl leva med lite nu ett tag.

Ska köra till Lomma på ett ärende och sen är det stallet som gäller.
Annars inte mycket inplanterat.

Önskar er alla en härlig fredag!

2013-02-21
20:35:29

Hallå ja

Sitter på tåget på väg hem, har hälsat på en vän i Helsingborg.
Brr vad kallt det är ute, ge mig värme nu tack!

Ska hem och lägga mig på soffan, kolla över bloggen lite och sådär.

Jag hoppas ni haft en bra dag, imorgon är det fredag :) woho

2013-02-21
15:24:00

Smått irriterad

Hej!
Här får man skriva av sig lite va? Ni vet ju att något ligger och spökar i min kropp att jag kollapsade när jag arbetade som beridare i Stockholm.
Nu har jag äntligen fått hem mina journaler som jag ska ge till min doktor så han kan se vad som hänt. Dock blir jag skogstokig när jag läser igenom det!!
Det stämmer ju inte, likväl som vad min doktor trodde. Att dem inte lyssnar på vad som hänt istället för att berätta för mig vad som hänt.. Dem var väl inte där? Nej det var jag och andra.
Det är en sån liten detalj som dem själv binder ihop på fel sätt och därav utreder dem mig inte efter rätt sak :(
Jag hoppas verkligen att jag är frisk, för skulle det vara något allvarligare så lär ju dem missa det totalt.
Nej jag åker på min röntgen på tisdag sen blir det ett samtal till doktorn!!

Ohhh!!

2013-02-21
12:41:47

Ta er tid och förändra

Snälla läs igenom alla orden.

http://nellieberntsson.se/2013/02/21/mina-tankar-hur-jag-upplever-det-pa-min-skola/#comment-286523">http://nellieberntsson.se/2013/02/21/mina-tankar-hur-jag-upplever-det-pa-min-skola/#comment-286523

2013-02-21
11:13:47

Dagens stalloutfit

JH kollektion byxor
Rönisch tröja
Mysiga ullsteumpor och polotröja

2013-02-21
11:10:35

Tjingeling

Allt bra idag? Här känns det helt okej iallafall. Kom nyss hem från stallet, mockat ut ordentligt tungt! Borstat och så eftersom jag fortfarande inte kan rida honom.
Nu ska jag cykla bort till restaurangen och äta lunch som vanligt. :)

Sen tror jag att jag ska hämta lillebror på fritids. Bra koll ;)

Hörs!

2013-02-20
21:20:31

Jag blir magsjuk
Satt och läste lite bloggar, klickade in mig på www.nellieberntsson.se och förstod att något var på tok, klickade då in på www.viktorfrisk.nu  och läste följande :

En inlägg där mina egna ord spelar in och ni som läser min blogg av anledningen att se kläder och mode kan bläddra vidare! Jag är en person som kommer utifrån inte känner någon förutom Nellie och hennes familj på den här ön, Tjörn. Jag måste med handen på hjärat få berätta det här för det är något av det värsta jag någonsin har varit med om under min uppväxt. Jag frågade Nellie om jag kunde följa med en dag i hennes skola för att få se hur hon har det varje dag, träffa hennes vänner och bara ha kul, trodde jag! Klockan är strax efter tio på morgonen och jag är rätt morgon trött men jag vet att jag har lovat Nellie att komma och hälsa på och jag skulle aldrig svika någon som jag lovat eller välja att inte hålla mitt ord. Så jag går upp i mot hennes skola och möts redan på parkeringen av skrikande ungdomar men väljer att inte tänka mer på det. Jag kommer in i skolan och möts av människor som ligger uppe på skåpen, hoppar runt som höns som just kommit ut i det fria och undrar om jag ÄRLIGT är på ett Zoo, eller i en skola. Jag påminner mig själv om hur innerligt jävla tacksam jag är att mina föräldrar lärde mig vad som är rätt och vad som är fel i så tidig ålder! Jag sätter mig iallafall utanför klassrummet och väntar på att få komma in då kommer en äldre kvinna och skriker som hon som om det vore krig på skolan att jag ska LÄMNA SKOLAN MED OMEDELBAR VERKAN. Då har jag innan fått godkänt ifrån både rektor på skolan samt lärare. Jag lärde mig kommunicera i ganska tidig ålder, utan att skrika och vara allmänt uppkäftig! Jag har ingen aning om vem här människan som står framför mig är, och tänkte att jag skulle kunna få förklara mig innan hon fortsätter skrika. Snälla du, nästa gång ta undan den elev/person du ska prata med och ställ inte till en jävla scen inför halva skolan, det är otroligt respektlös och du som lärare borde väl ändå veta bättre. Med en stor klump i magen och ett antal samtal senare så fick jag tillslut komma in på lektionen. Äntligen får man andas ut, då hoppar det in ett helt gäng med människor eller låt mig säga apor som drar igång en stor banspelare och beteer sig som, ja inga jävla ord! Dagen fortsätter i samma anda, det är skrikande ord och lärare som ber mig lämna skolan med omedelbar verkan, med handen på hjärtat borde nog fan skolan ta sitt ansvar och uppfostra både elever och lära sig kommunicera själva. Om man kommer som utomstående borde man kunna betee sig, inte be någon pulla en i örat ja ni hörde rätt ordagrant. Är det den här miljön som så många av er och andra upplever varje dag? Jag skäms ÅT alla människor som idag försökte imponera på mig med det här sättet. Anledningen till att jag tar upp det här är för att det är så många människor som borde släppa sin trångsynthet och kunna acceptera människor precis som dem är, att se hur det fungerar i ett högstadie idag var en mardröm! Alla andra jag träffade tyckte jag var riktigt trevliga och jag lider med er i samma tanke som jag nu säger åt er att sätt ner foten, berätta för lärare och rektor att såhär får det fan inte gå till! Skolan är det stället jag och ni själva skapar eran framtid på, låt inte någon trycka ner er och verkligen inte lärare, jag blir mörkrädd! Det måste finnas någon gräns för hur man behandlar människor eller hur man bemöter någon man aldrig har träffat i hela sitt liv förut!

 

Jag blir så less! Oavsett vem det är som är utsett är dett helt sjukt och jag har ingen som helst förståelse för det här!

Nellie i sig är älskad av så många, dem som hatar henne känner henne inte, hur fan går det ihop?! Ush! Svartsjuka och avundsjuka är en sjukdom det vet ni va? Sök hjälp.. Jag hoppas att era föräldrar visste vad ni gjorde!

Oavsett vad som publiceras på Nellies sida imorgon hoppas jag att ni tänker efter före innan ni skriver något och att ni är modiga och starka och vågar visa vad som är fel och inte hänger på dem som förmodligen kommer bomba där. Det är dem som bidragit till den avsyvärda stämingen som finns på skolan idag eller var hon än rör sig som kommer att bete sig lika illa i komentars fältet imorgon. .  Vad jag vet har tjejen redan bytt skola vid ett tillfälle, detta för att hon är "känd" och folk inte kan ta det. Det här handlar inte bara om tjejen i sig utan alla er därute som på någotvis är utsatta. .

Snälla snälla visa att ni är människor

2013-02-20
20:49:35

God kväll mina fina

Har precis packat upp mina väskor och donat och haft mig lite.
Nu dricker jag bubbelvatten,äter äpple och målar naglarna.

Mys

Bläddrat igenom många bloggar där ute idag, tycker det är mysigt att sitta och läsa. Vill du att jag ska läsa just din?
Skriv bara.

Trevlig kväll

Puss

2013-02-20
19:02:29

Oh just det!

Jag har ju varit och rest.. Vem ska ta tag i denna uppackningen?
Jag som trodde att jag kunde njuta i stallet bara

2013-02-20
15:49:14

Tema Sheck ;)
 

2013-02-20
14:05:39

Fototime med lillebror

Nu har vi precis kommit hem från en god lunch hos pappa och Sofie innan det var vi hos Calle. Mockade och fixade, sen gick William borsta och mysa :)

Sen var det dags för fotografering, brr kallt var det, ni förstår det sen ;)

Han var duktig iallafall nästan lika grym som Sara L, min privata fotograf :D
Hehe

Bilder kommer..

2013-02-20
13:00:00

Onödig fakta alltid roligt!
Här och nu om hästen
 
♥ Ett hästhjärta väger ungefär 5,4 kg.
♥ Alla hästar kan simma, det är samma rörelsemoment som när de skrittar.
♥ I världens äldsta bevarade hästbok, Xenophons, stod det att det bästa underlaget i en box var kullersten. Stenarna masserade hovarnas stråle på ett positivt sätt!
Enheten hästkrafter betyder den ansträngning som krävs för att lyfta 14968,5 kg vid ett avstånd av 1 meter, ungefär 1,5 gånger kraften i genomsnittliga hästen kan utöva.
♥ Den äldsta ponnyn blev 54 år.
♥ Hästar kan inte andas genom munnen, därför ser man aldrig en häst flåsa som en hund.

2013-02-20
09:33:46

Onsdag och Lill lördag som man säger

Hej! Idag är den en syster och bror dag :)
Lilla William har sportlov och ville vara hemma med mig.
Planer för dagen är att luncha med morfar och sedan ska William få träffa Cazanova :) han tjatar så hehe.
Har fått order om att han inte ska ridas idag begrund utav underlaget så vi ska dit och borsta och ta ett gäng bilder!

Nu är det frukost mys!

2013-02-19
20:40:14

Stanna upp och andas
Jag publicerade en liten videosnutt för er idag, det är min lillebror som är på hockeyträning. Jag var där och tittade och hejade och då slog det mig.
 
Det jag såg ute på isen var en hel hög med ungar som åkte som tokar, utan någon press, utan dem fula kommentarerna, utan att behöva leverera. Barnen hade roligt samtidigt som dem utövar den sport dem tycker om.
Jag tror vi alla måste stanna upp ibland och känna den där känslan som får oss att älska ridningen så mycket. Allt slit, alla timmar i stallet och allt runt omkring, all svett och tårar då är vi värda att där ute när start signalen går ha roligt över varje hinder, mellan varje distans och i varje galoppsteg.
 
Jag tror såklart att vi har kul annars skulle vi inte fortsatt men jag tror ändå att vi glömmer njuta det där lilla extra, att göra den där starten för oss själva, strunta i pressen och bara leverera och ha grymt kul för din egen skull, du kan sikta mot en vinst ändå och jag tror att de är då du når den där gul och blåa rosetten.
 
När jag spelade fotboll vilket jag gjort hela mitt liv, många förknippar mig med fotbollen. Erika vem är det? Ni vet hon som lirar boll, Erik kallades hon, ah hon ja!
Fotbollen var hela mitt liv och jag älskade det, det gjorde jag verkligen och gör än idag. Det är tufft för mig att inte kunna spela mer, men jag finner tack och lov styrka och nytt hopp i hästarna och hoppningen. Men det jag vill komma till är att trots att jag älskade fotbollen så tog den över mitt liv, såklart valde jag det själv och älskade hela tiden, varje träningspass! Men frågan är om jag just då verkligen njöt utav det?
Eller är de nu i efterhand som jag känner den känslan?
 
Fotbollen var och kommer alltid att vara mitt liv, idag är även hästar och hoppning en stor del av mitt liv. Där jag under det senaste året har satsat och gjort en sjuk utveckling med massor utav männsikors hjälp. Men här och nu njuter jag. Mina hästar går alltid på träningsschema och rutiner och det kämpas stenhårt i regn och rusk, inget stoppar mig. Men efter dem fyra operationer jag gjort vet jag att hälsan och att må bra är viktigt.
Jag älskar varje minut i stallet och jag njuter under tiden. Jag gör små saker som för mig och hästen närmare varandra samt sånt som jag tycker är mysigt och som gör mig lycklig. Att vara välmående gör allt så mycket lättare.
 
Nästa tävling ni startar lova mig att ni gör den för er själva, såklart ska ni satsa på den placering ni tänkt från början men gör starten för er egen skull. Stanna upp och njut och älska det. Rid med glädje, jag lovar er att det är nyckeln till framgång!
 
Mina småtips som gör det där lilla extra:
Äta frukost i stallet/ i boxen
Ta lite bidler då och då (egna varierat med hjälp)
Gör någon lite video/ videoblogg med hästen din
Stå lite längre och borsta
Lägg dig i hagen och bara va
Gå en promenad med hästen och en vän/ pojkvän/flickvän
Se till att stall/ sadelkammare mm. / samt att all din utrustning är snygg och fräsch, så mycket roligare att arbeta då!
Ha en ren häst
 
 
 

2013-02-19
19:00:36

En liten film jag vill att ni ser

Det här är en kort inspelning som jag vill att ni tittar på. Om ni tänker på något speciellt under tiden skriv gärna det i kommentars fältet.

Min text kommer

2013-02-19
13:07:59

Hejsan

Kan tänka mig att jag som många utav er med får känslan att inte ha så mycket inspiration i mig till bloggen när allt står stilla liksom. Men när man har att göra då levererar man.

Jag har kommit hem nu, bästa morfar hämtade mig på stationen och sen tog vi en lunch. Mums!

Nu ska jag ringa lite ärenden, bl.a. till Calles ägare och hoppas på ett samarbete där :)
Honom lär ni nog få se mer av i bloggen.

Vi höres senare

2013-02-19
06:16:20

Uppe med tuppen!

Klockan ringde runt halv sex idag, ska strax åka till stationen för att sätta mig på första tåget.
Åker hem till Skåne idag, dryg resa framför mig :p
Men men hem mot lite mildare och regnigt väder.

Håll nu tummarna på att SJ sköter sig idag så man kommer hem smidigt!

Tjing!

2013-02-18
22:37:00

Avslutar måndagen

Med ljus,tv, te och daimtårta.

Godnatt puss!

2013-02-18
14:30:00

Ni som har stenkoll därute
Jag är på jakt efter en D-ponny att ha på foder. Den får gärna hittas i Skåne eller angränsande län. 
Den ska tävlas och utbildas utav mig men huvudsyftet är att mina "småsyskon" Anna och Sara ska få ha sin första ponny att rida och tävla på i hoppning.
 
En inte för gammal ponny önskas den behöver inte vara färdigutbildad eller dyligt, den ska gå att hantera utav barn och inte vara en som slänger av allt och alla då dem själva ska kunna rida den. 
Annars det som behövs "fixas till" kommer dem få hjälp utav mig och tränare med. 
 
Men vet ni någon ponny där ute?
Bara skriv så kollar vi upp dem med en gång!
 
Tack på förhand.
 

2013-02-18
13:48:07

Ny blogg på Horsespot!
http://dressyrpojkarna.se/
 
Är horsespot nya blogg, jag har precis suttit och läst igenom vad dem åtaskommit än så länge på nya bloggen för att kunna hänga med redan från början. Två intressanta killar som bägge rider dressyr. 
Det behövs killar som visar att dem finns i ridvärlden, så tummen upp till
Jakob och Viktor som driver bloggen!
 
Så gör som jag, följ deras hästvardag och resa till deras mål mot OS.
 
 

2013-02-18
13:35:08

Avmaska rätt

Det här är ett stort problem, säger Ann-Sofie som är parasitolog på Equippo Lab. Det har visat sig att preparaten i gruppen ivermectiner, t.ex. Ivomec, Noromectin och Bimectin, inte tar spolmask. Därför är det viktigt att ta reda på om din häst har mask eller inte och vilken typ av mask den i så fall har innan du avmaskar. Sen gäller det förstås att använda rätt preparat.

De flest hästägare lämnar in ett träckprov för grundanalys på våren innan det är dags att släppa ut hästen på bete. I grundanalysen kontrollerar man om hästen har spolmask, fölmask och blodmask. Om det visar sig att hästen har över 100 ägg per gram träck så görs en odling, om kunden önskar, där äggen placeras i värme under minst 10 dagar. Då kläcks äggen och man kan se på larverna om det är lilla eller stora blodmasken.

- Stora blodmasken finns i ungefär 5-10% av alla träckprover som görs, berättar Anneli som är biomedicinsk analytiker på Equippo lab. Stora blodmaskens ägg ser likadana ut som lilla blodmaskens, därför behöver man göra en ”odling” då man kläcker äggen och tittar på larverna. Ungefär 50% av våra kunder väljer att gå vidare med en odling.

Stora blodmasken har en livscykel på mellan 6 och 11 månader. Om hästen har blivit smittad under sommaren så visar en analys på vintern om hästen har mask.

Efter betet behöver du lämna in ett träckprov igen för att se om hästen har blivit smittad under betet.

- När det gäller hästar under 2 år behöver du även skicka in ett prov i januari – februari för att ta reda på om hästen har spolmask.

Bandmasken är en stor, platt mask som man tidigare trott var ganska ofarlig. Den upptäcks ibland i grundanalysen, men oftast krävs en särskild analys. Hästen bör avmaskas mot bandmask vid konstaterad infektion. Det är bara en del av avmaskningsmedlen som tar bandmask, t.ex. Equimax, Cydectin comp,  Ivomec comp. och dubbel dos Banminth.
Det är alltid viktigt att hästen får i sig hela dosen när man avmaskar.

Tidigare var det bara att kliva in på apoteket och köpa avmaskningsmedel men numera krävs ett recept som är utskrivet av veterinär.

- Fler och fler veterinärer börjar bli duktiga på parasiter och förespråkar träckprov, säger Ann-Sofie.

Equippo Lab samarbetar med Apovet som är ett djurapotek på nätet. Dit kan du vända dig om du behöver avmaskningsmedel eller råd av veterinär
angående ditt prov. Men kom ihåg att veterinären bara skriver ut medel om du först gjort en analys.

2013-02-17
19:04:06

En film som är värd att se
Se hästarna på ett annat sätt
 

2013-02-17
16:48:08

Söndag som sagt

Mätt och trött märks att det är söndag även här på bloggen.
Nu ska jag ladda upp inför ponnyakuten ;) ni missar väl inte det? Hehe.

Kalas är inte bra för magen!

2013-02-17
11:32:43

En snöig söndag

Hej eller kanske god morgon för vissa utav er :)
Här vräker snön ner men lite sådär mysigt.
Jag ska strax hoppa in i duschen för vi ska iväg på kalas idag. Annars är det väl en slappe söndag.

Jag åker hem till Skåne igen på tisdag så då blir det äntligen ridning och dyligt som vanligt :)

Njut nu utav helgens sista timmar!

2013-02-16
19:58:49

Trevlig kväll
Nej nu blir det mello och lite gott till det.
Önskar alla en trevlig lördag!
 
puss!

2013-02-16
19:39:37

Besök på Södertörns ryttarcenter
Ja som ni vet innan jag blev sjuker arbetade jag som beridare på Södertörn och ni som varit med vet lite utav demn hästar jag red osv. Idag var jag och hälsade på och red finaste Balloville.
 
Han är en 6årig hing som är urläcker, (han som finns i headern med på vänster sida) lite pigg och skumpig idag men lika härlig som vanligt. 
Jag mös mest med hästarna och Jens klickade lite bilder. 
Så fina, älskar att vara ute i hingstflocken, där ute känner jag mig trygg på något vis, dem är så måna och försiktiga. 
 

2013-02-16
19:34:20

Le Balloville

6årig hingst, grymt fin häst som hoppar gudomligt. Red honom lite lätt idag mest för att jag saknat honom så :))
Lite skumpig tyckte jag han var idag, men har är alltid så framåt :p

2013-02-16
14:27:29

Fint återseende

Bästa Balloville.
Film och bilder kommer. Så mysigt att hälsa på :)

2013-02-16
10:58:38

Hej :D

Då var lördagen igång då, Gud vad jag har sovit hårt inatt. Gårdagen var ju lång, var först uppe mitt i natten och körde Jens och kunde inte sova sen direkt. Elva var jag på en intervju här uppe som kändes toppen. Sen höll jag Jens sällskap i en traktor i fyra timmar då dem inte var färdig plogade.

Väl hemma vid fyra vilade vi en stund då vi var helt slut. Sen åt vi tacos och därefter kom Markus och Maria.
Trevlig fredag som avslutades runt klockan ett. Gud vad vi var trötta!

Nu ska vi strax köra till Södertörn och hälsa på Jessika och alla hästarna, det blir lite ridning med :D
Filning bilder blir det med såklart.

Så länge!

2013-02-15
19:00:00

Jag blir rädd
Kommentarerna som publiceras nu är tagna från en annan blogg anledningen till att dem publiceras här är för att min reaktion när jag läser detta är att hur vidriga kan människor vara?
 
Man kan inte hata någon man inte känner på riktigt, man kan inte säga vad som helst bara för att man är avensjuk på någon, detta näthat och mobbning förekommer överallt och det är så vidrigt!
 
Jag vill uppmuntra er alla där ute att när ni ser något liknande oavsett vad det är, sätt ner foten. Stå upp och visa vad som är rätt och fel, det finns inget som är mer modigt anser jag! Mitt hjärta och många andras tyckte får ni om ni vågar visa vad som är fel, vi tillsammans måste börja någonstans att säga nej och stopp!
Tyvärr kan man få skit på vägen men den som går som segrare ur är den med mest mod och hjärta och den som gör rätt, gå  rakryggad in och hjälp och lika rakryggad ut igen med vårt alls fulla stöd!
 
Min reaktion var:
En rädsla, oförståelse, äcklad och helt förskräckt utav att läsa dessa menningar. Jag har absolut ingen förståelse för det här, inte ens för min värsta fiende.
 
 
Läs och lämna gärna en kommentar så jag får höra era tankar
 

Såg att du skulle till Karlstad och tävla om två veckor. Att du vågar ha din Winnetoo uppstallad där… Det hade inte jag vågat om han var min, med tanke på vad jag och ett gäng till tycker om dej 

 

Min kompis driver en av bloggvärldens skvallerbloggar och bara så du vet så kommer vi befinna oss på samma ryttarfest som dig. Om du inte gör bort dig där, så kommer vi göra så att det ser ut så i vilket fall. Ser fram emot att ses, haha!

 

SNÄLLA. kan inte du bara fixa tandställning, sluta blogga dom åren du har den och sen fortsätta. Orkar inte se bilder på dej när du ler.

 

Hahaha, idag var jag, min mamma och min moster på Ale-Jennylund på samma tävling som dej. När din mamma frågade vad du ville ha och du sa cola så sa min moster ”med hennes lår borde hon nog ta en light, om hon nu vill tro sig kunna jobba som modell”. Det gjorde min dag, hahah.

 

Linn, gumman. Det spelar ingen roll att du polisanmälde de redigerade nakenbilderna. Dom kommer alltid finnas kvar på nätet och gubbarna som gör din statistik kommer fortsätta må gott framför dom. Hur kan du sova om nätterna med den vetskapen? Den som redigerade bort dina kläder visste vad han/hon gjorde och du går ur leken som förloraren.

 

Jag kan inte sätta ord på hur mycket jag avskyr skitungar som dej som ska måla upp sig som vettiga tjejer på en jävla blogg och sedan avslöjas på skvallersidor med cigg och sprit i handen. Hoppas att något äckligt händer dej en sen kväll så att du förstår mer än vad din bloggstatistik visar. Äckliga slyna.

 

Tillsammans är vi starka

 
 

2013-02-15
18:27:49

Att leverera när det behövs
När jag gick i sexan hade jag vunnit alla åren i komunmästerskapet 60 m, det var sista året och jag fick återigen välja gren då jag var bäst på alla på hemmaplan. För att ge någon annan chansen samt att prova något nytt valde jag längdhopp. Tror då i den åldern att jag som längst hoppat 3,90 m.
Större delen av klassen var där och kom hejade och hejade. Kände ändå den där pressen som man gör, dem visste vad jag brukar prestera i dem flesta sporterna.
Jag stod på tur i längdhoppet, stod med tejpade knän och lindade ben, första hoppet var kasst. Mitt andra hopp ungefär som vanligt där hemma, jag låg på fjärde plats, grymt missnöjd. Klassen hade börjat bli tysta och stod mest och hängde.
Fan tänkte jag, varför bytade jag gren? Min tur igen, drog av mig tejpen, tog sats och hade i tanken att det var 60m jag sprang, fort gick det och jag vrålade för att få extra kraft, duns satte jag foten på plattan och hoppade av. Vit flagg och en seger längd på 4m och 70cm. En dryg meter längre än vad jag någonsin hoppat. 
 
Detta här var inget speciellt, något vi gjorde varje år i skolan och den atlet jag alltid varit så var jag alltid med och fajtades. Men från denna dagen tog jag med att trots jag inte hade någon teknik eller att det inte var min gren så pressterade jag när jag verkligen behövde det. 
 
På fotbollsplanen har det ofta varit lika dant, även om jag hade en dålig speldag vilket händer alla någon gång så spela jag med en enorm vilja och ett stort hjärta för klubblaget jag hade på bröstet, mina lagkamrater och för publiken. 
 
Det finns en mängd mer upplevelser jag kan skriva upp samt drömmar inom hoppningen där detta lär krävas, men vad tror ni. . Finns det där inom oss att vi klarar det bara vi gör det helhjärtat och tror på oss själva?
Vi skulle väl inte ge oss in på något vi inte klarar av, vilket jag tror vi ibalnd måste påminna oss om för att hitta styrka just precisi det ögonblicket. 
 
Jag tror att alla ni där ute om ni så ska hoppa en pay and jump, svelands cup final eller ett SM så finner ni styrkan just då. 
Ett stort exempel på det och en enorm förebild just under sånna upplevelser är Nellie Berntsson 12 år
 
Tro på er själva i alla situationer för det gör jag!

2013-02-15
09:35:58

Hej Fredag
Klockan ringde halv tre inatt och då skulle jag köra Jens till hans jobb då jag själv behöver bilen idag, mindre kul för oss båda. Kunde sova lite till vart fall sen. Nu ska jag strax iväg på en arbetsintervju här uppe, spännande. 
 
Sen blir det lite bloggning då jag fått lite önskingar.
 
Kan ju säga att det är sjukt trist att inte vara i stallet något nu när jag är här uppe och hälsar på =/ Men imorgon kanske det blir ett besök på Södertörn och hästarna där, dem känner ni ju igen  :D
 
Nu måste jag göra mig i ordning, ni vet när man ska ut och köra i städer man inte har koll på måste man vara ute i god tid ;)
 
Hoppas ni hade en mysig dag igår på alla sätt och vis, dela gärna med er utav vad just du gjorde. 
 
Puss!

2013-02-14
18:33:00

Tjejen som inte kunde förlora
För mig är det ju inte bara hästhoppning som gäller utan sportmänniskan i mig är rätt så "over all". Jag tycker ni kan lägga en timme att titta på denna dokumäntären även om ni inte är intresserade utav henne så kommer ni att inspireras utav hennes historia. Ni kommer få er en verkligenhets uppfattning, många av er lever den redan för att nå toppen och m¨gra av er kanske inte förstår avd som krävs. 
 
http://www.svtplay.se/video/1008455/carolina-kluft-tjejen-som-inte-kunde-forlora/?dela=1
 

Dokumentärfilm - Carolina Klüft - tjejen som inte kunde förlora
 

2013-02-14
16:05:50

Le mot kameran Calle, le nu !

Haha ;)

2013-02-14
12:00:00

Hur var det nu egentligen?

Alla hjärtans dag (ibland Vändag i Finland) är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och 300-talet är dokumenterade, även om nästan ingenting konkret är känt om dem. Enligt en sen medeltida helgonlevnad ska Sankt Valentinus ha återgett synen åt sin fångvaktares dotter - något som kom att inlemmas i vissa moderna historier om Sankt Valentin.

Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. Även i Sverige har seden att på lek para ihop flickor och pojkar funnits men i tradition varit förlagd till pingsten.I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Det var först då som helgonet som sådant började förknippas med kärlek. Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste, och senare på 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar, populära. I dag är Valentindagen starkt uppmärksammad i alla engelsktalande länder, där kärleksbrev och små presenter brukar skänkas bort.

Olika berättelser med romantiskt innehåll har också kommit till. Enligt en av dessa var Sankt Valentin en kristen som levde i Rom på 200-talet och fick lida martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius II förbud att viga unga par. Innan han avrättades lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter (jämför med den medeltida legenden ovan) som han var mycket förälskad i: det första Valentinkortet och ursprung till seden att skicka kort denna dag. Valentin sägs även ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par. Detta påstås ha givit upphov till seden att ge varandra blommor på Alla hjärtans dag.

Den äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade John Paston som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine.

2013-02-14
10:54:57

14 Februari
Alla hjärtans dag
 
Dagen då många kramar sin älskade lite längre, äter något gott, uppvaktar med blommor m.m.
Sen finns det dem som man kanske glömmer bort, dem som inte har någon annan eller kanske inte har någonting alls. 
Den här dagen betyder egentligen inte så mycket, men absolut tycker  jag den är urmysig och firar nästan alltid. 
Men jag vill inte att alla ni som inte har någon eller är för lång bort från era nära och kära ska må dåligt utav denna dagen. 
Den här dagen står för KÄRLEK oavsätt om vi har någon eller inte. 
 
För två år sen på denna dagen tog jag och min vännina tag i ett litet firande vi och några olika vänner i kretsen som var singlar hade en kanon kväll ihop. Jag och min vän gjorde en tre rätters meny och vi åt alla gott och även tårta stod på schemat. Vi var alla singlar men gud vilken rolig och trevlig kväll vi hade!
 
Jag önskar alla mina nära och kära en fin alla hjärtans dag
Alla läsare stora kramar till er <3
 
 
Det här var vår galna tårta

2013-02-13
16:07:00

Det är något med Sara L och mina hästar. .
Dem har alltid gillat henne väldigt mycket och nu när Anna också är med är dem helt förälskade i varandra. .
För att nämna några av deras favoriter: Mosse, Cappe, Trixina och Jolly såklart!
Nu är det Calle dem är på ;) Han är ju dessutom lik finaste Jolly som jag hade.
 
Senaste stalldagen
Jag älskar er töser och ni är alltid välkomna 
<3

2013-02-13
13:45:00

Vad är det roligaste med att blogga?
Den frågan fick jag och tänkte svara på den här öppet.
 
Jag har alltid tyckt det varit roligt att skriva, i skolan skrev jag mängder vann till och med någon novell tävling som var rätt så stor. Jag tycker om att sätta liv i meningarna jag skriver ner, att få dela känsklor och upplevelser på bästa sätt genom mitt sätt att skriva. 
Förutom att jag älskar att skriva så är det roligt med alla nya människor man lär "känna" jag får läsa så mycket andra historier  och liv och lära mig nya saker varje dag tack vare att ni kommenterar här och jag kan gå  in hos er och läsa. 
 
Det är roligt att inspirera och dela med sig utav erfarenheter och på så vis möta er och era erfarenheter. 
 
Blogga ska vara roligt och menningsfullt, känner jag att jag inte har tid eller lust så låter jag bli att skriva då bloggen aldrig ska bli ett måste. 
 
 

2013-02-13
12:00:00

Hoppa "klocka"
Ny ridövning till alla hoppälskare där ute. 
 

 En hoppövning där ryttaren tränar på att få hästen lydig och lösgjord och där ryttaren lär sig att ha ”is i magen” och våga vänta in hindren. Övningen består av en ”klocka” med bommar, låga hinder samt en studsserie och två kombinationer.

Mål: Ryttaren övar sig på att få hästen lydig och även att på att forma den ordentligt i sidorna. Ryttaren tränar sin framförhållning och sin förmåga att våga ”vänta in” hindren.

Svårighetsgrad: Det här är en medelsvår övning som rids på ridbana eller i ridhus med måtten 20 x 60m eller större. Övningen startar med låga hinder som kan höjas upp till 1.20 m.

Uppvärmning: Värm upp hästen genom att rida på volten. Sitt ned och flytta hästarna för innerskänkeln i långsam trav. Lägg små volter runt bommar och koppelräck. Rid nära bommar och stöd så du får hjälp att få loss hästen i den inre sidan. Växla tempo och sits och rid framåt mellan volterna och ta tillbaka hästen igen före nästa volt. Rid övningen i både nedsittning och lättridning och i båda varven.

Hinderuppställning

Hinder nr 1: Lågt räcke på ca 50-60 cm.

Hinder nr 2: Lågt räcke på ca 50-60 cm.

Hinder nr 3: Studsserie med kryss, bom och kryss. Avstånd ca 3-3.2m mellan hinder och bom.

Hinder nr 4: Två kryss oxrar med ca 10.2m emellan.

Hinder nr 5: Två räcken med ca 10.2m emellan. 

Övning A
Rid i galopp på volten och galoppera över bockarna i lugnt tempo. Forma hästen ordentligt runt inre skänkeln på volten och över bockarna och se till att hästen väntar. Var noga med att hela tiden hålla blicken på nästa bock. Därefter byter du varv och rider hela klockan med både bommar och koppelräck i galopp. Jobba på att galoppera med korta, runda språng och våga vänta in hindret när du rider över bommar och koppelräck. Om du rider iväg hästen blir landningen långt bakom hindret och då blir hästen onödigt stark mot nästa hinder.


Övning B

Rid klockan i höger varv. Sväng vänster och rid över studsarna i vänster varv. Byt varv och starta med klockan i vänster varv, sväng höger och hoppa studsen i höger varv.

Övning C
Starta med klockan igen i höger varv, sväng vänster och hoppa studsen. Fortsätt i galopp in på diagonalen och hoppa hinder nr 4 (oxer – oxer) och därefter hinder nr 5 (räcke – räcke). Det är kontrasterna mot varandra eftersom det blir mer plats när du hoppar oxer – oxer och mindre plats (kortare) när du hoppar räcke – räcke.

Använd utdragen markbom i räcke – räcke kombinationen och starta med låga hinder. När det går bra kan du höja och länga oxrarna och hoppa övningen en gång till. 

Tänk på: Ju högre hinder på klockan, ju närmare avståndspunkt krävs för att hästen inte ska hoppa iväg för långt bakom hindret.

Kör hårt och lycka till!

2013-02-13
11:18:01

Vilket välkomnande
Landade som sagt i Strängnäs komun igår Jens skulle vara snäll och hämtade mig i Södertälje för att slippa att vänta på nästa tåg i en dryg timme. Jo tacken för det var en olycka påp motorvägen och där stog vi medans ambulans efter ambulans och brandkårar och dyligt kom. Vi passerade bilen som varit med i olyckan sen jag hoppas att dem i bilen kklarade sig för bilen var där inte mycket kvar av.
 
Kör försiktigt när ni är ute på vägarna nu, underskatta inte kylan! Speciellt när ni kör med hästen där bak. 
 
Ja sen sov man så gott tills man vaknade av att Jens telefon ringde 01.30 jo det var jobb dags att åka ut och ploga . .Hm jippie! Jag somnade om iallafall och sen ringde klockan vid sju, skulle några ärenden Eskilstuna samt hämta mina journaler från sjukhuset där så kan ta hem dem till undersäkningen. Tror ni det gick bra? o nej!!? Tokig blir jag!  
Trots att man pratat i telefon med dem tidigare.. Blir så less.
 
Aja nu har jag tagit en skön dusch och ska lägga någar minuter på bloggen :)
 
Ha en bra lill lördag! :D

2013-02-12
20:02:31

My Cazanova

2013-02-12
15:31:38

Tid för mig själv

Att resa ensam i såhär många timmar är inte jätte roligt men jag får lite tid för mig själv. Än så länge har jag ingen bredvid mig och jag har tagit av skorna och brer ut mig över två säten med jackan som en liten filt.
Har musik i lurarna och tänker på allt och inget.

Hemma i Skåne har det snöar hela dagen i mängder, är just nu i Alvesta och här är massor med snö. Även när vi passerade Hässleholm var det rejält med snö. Spännande och komma fram till Läggesta, brr för kyla!

Funderar på en tupplur, varit uppe tidigt samt tar det på krafterna att arbeta när man har ont tyvärr.

Saknar stallet och Calle redan :p haha sjukt har gått en dag sen jag var i stallet.. Man borde vara glad för att slippa men icke.

Anna och Sara med Calle
<3

2013-02-12
14:43:12

Style by Tyra läggs ner

Ja som rubriken lyder läste jag nyss detta, tråkigt på sitt sätt men jag förstår även Tyra och John som hon arbetat med. Dem jobbade dag och natt, nu lever Tyra ett annat glamourliv och där har hon ju startat egen design med vilket jag är otroligt glad över.
Hennes och Johns ord är värda att läsa med för er som vill veta mer.

Tycker vi alla går in och lämnar en uppmuntrande kommentar på:
Www.tyras.se
Eller
Www.darios.se

2013-02-12
13:41:01

Hej hopp i stressen

Kom nyss till stationen och mitt första tåg går snart. Massor med timmar att blogga på sen, tipp topp.

Haft fullt upp på föräldrarnas restaurang tills nu så inget annat vettigt/roligt har hänt.men vi hörs snart.

Puss!

2013-02-12
07:43:29

God morgon

Att man kan vara så trött när klockan ringde men en kopp varm choklad senare känner jag mig lite piggare.
Det är fettis dagen idag så för alla er selmälskare glöm inte att köpa med någon semla hem :)

Själv ska jag nu under morgonen hjälpa till på restaurangen, ska ta hand om några konferens gäster. Sen blir det lunch med morfar som vanligt och därefter så ska jag åka upp till Jens i Läggesta.
Så en härlig 6h timmars resa väntar.. Jippi! Eller inte ;)

Ha en trevlig dag så hörs vi!

2013-02-11
17:46:34

You are born that way
Vet ni alla vem Lady Gaga är? Om ni har gått miste om henne har ni gått miste om mycket. För mig är inte Lady Gaga bara en artist utan en poet, en inspirerande kvinna och ett spektakel jag aldrig skådat.
Text efter text lyfter hon upp hur rätt det är att vara du oavsätt hur du är. Med sitt sätt att klä sig, vara och prata visar hon att allt är okej.
Människor säger att hon är galen, jag har sett henne live och visst hon kanske är lite galen med på ett gullit och helt rätt vis. Hennes sätt att vara är  just hennes budskap och hon visar hela världens att allt är okej.
 
För er som sett Lady Gaga som inget speciellt tycker jag att ni ska slå på en låt gärna med musikvideo till, låt er bli inspirerade och se musiken på ett annat sätt än vad man kanske brukar göra.
 
Jag diggar många utav hennes låtar, dansar gärna loss och sjunger högt till hennes musik men jag känner att jag går hand i hand med hennes budskap. Born this way sjöng Gaga Be who you are sa jag.
 
För mig är det viktigt att jag ska kunna få vara mig själv och bli uppskattad för det, inte ska man kämpa för att passa in någon stans. Alla är väl välkommna?
När ni klickar in här varje dag så ska ni möta mig och varandra med glädje och utan fördommar. Man kan inte hata eller se ner på någon man inte vet något om vilket händer allt för ofta speciellt här på nätet. Någon har sagt något om någon, klassikern. Skapa er en egen uppfattning, det har jag gjort med många människor och då har jag fått se andra sidor av människor som kanske inte dem andra visste om eftersom man går i strömmen, roligt att klanka ner.
Ush och fy!
 
Ju mer människor är sig själva ju mer älskar jag dem, ju roligare, bättre och inspirerande blogg/historia har dem.
 
Det är okej att gå med huvudet högt så länge du står med bägge fötterna på jorden
 
Be who you are
 
 

2013-02-11
14:30:00

Glöm inte bloppisen
 
Tänkte lägga ut lite saker som jag inte använder, det är inte häst relaterade saker vilket gör det hela lite roligt med kanske. Så alla tjejer titta nu.
 
Frakten betalar ni själva men ni får såklart välja var och hur det ska skickas.
Är ni intresserade utav något så kontakta mig på:
[email protected]
eller lägg ett sms på
0739929282
 
Bilderna gör ju aldrig kläderna rättvisa men vid intresse ordnas fler och bättre bilder.
 
Först ut en blå sidenklänning som är en tubklänning. Går till mitten på knäet ungefär, använd en gång.
Storlek 36
150kr
 
Lila sidenklänning också tub och använd en gång. Går ner till vaden ungefär.
Storlek 36
200kr
 
 
Det här var min student klänning och är också endast använd en gång. Super snygg och skön klänning.
Storlek 36
150kr
 
 
Den här klänningen syddes upp till mig för mina föräldrars bröllop använd då och en gång till.
Den är somen storlek 34-36. Siden klänning som är kanon fin som jag ritat själv :)
300kr
 
Skor från HM aldrig använda då jag inpulsköpte
Storlek 38
100kr
 
Jeans kjol använd en gång.
Storlek 36
100kr
 
 

2013-02-11
14:26:31

Haveing a bad day

But im still standing

2013-02-11
11:00:00

Horses what a feeling
I regn och rusk, blåst och kyla varma sommar dagar där man får gå i långa byxor och svettas.
Svett och tårar som läggs på träningar och tävling för att själv bli bättre eller för att hästen ska bli bättre.
Varje dag tidig morgon som sen kväll vill/måste vi finnas där får våra hästar. Ta ett ansvar som kan vara tufft psykiskt.
 
Från 07-21.30 under en veckas period tror jag kylan höll i sig, -20 grader visade termometern. Arbetade med kropp och huvud i många många timmar. Jag var mitt uppe i det och älskade det på samma gång som det var kämpigt. Jag har kommit så långt med min utveckling på ett ända år så det är helt sjukt och jag kan sitta och skriva det här för att jag är så stolt över mig själv, det är jag verkligen och när någon annan berömmer mig för min resa blir jag överväldigad. Detta har jag gjort med hårt slit men med mycket hjälp, människor som stått vid min sida hela vägen. Hjälpt mig med hästen,mig själv, filmat för att sen kunna själv se och förbättra, tränare och familj som puscha mig att åka till Holland och Stockholm.
 
Sara Hörberg och Jessika Hörberg är dem två största faktorerna att jag är den ryttare jag är idag! Med handen på hjärtat hade jag inte varit såhär idag, dem hjälpte mig i vått och tårrt. Var tuffa och ställde/ställer alltid upp. Om ni läser det här hoppas jag att ni förstår min tacksamhet och min kärlek till er och att vi alltid kommer att vara en liten familj. Tack!
 
Vart jag ville komma är att under den kalla veckan i Stockholm blev jag sjuk och fick åka hem för vård, jag tror inte jag varit så rädd som jag var då någonsin och än idag känner jag mig inte säker med min kropp. Men jag sitter på hästryggen igen, där jag finner min styrka och min medicin. Frågan är då, vad är det för fel på mig? Var det kylan och dem många många timmarna med hårt jobb som gjorde detta? Var det värt det?
Hästar är speciella och jag tror att du måste ha suttit på en häst om du så bara skrittar runt för att förstå den känslan en ryttare har med sin häst. Om det var det som fick mig att säcka ihop så är det också det som får mig att resa mig igen.
 
 
 
För att vi kan
 

2013-02-11
10:43:04

Dagens

Tröja-esprit
Jeans-Gina Tricot
Kavaj-Hm
Klocka-Milano

2013-02-11
10:07:01

Ny vecka.

God morgon. Nu kör en ny vecka igång och ni glömmer väl inte att lyxa till den?

Tanken var att åka till Calle nu på morgonen men då jag haft ont i bröstet igen sen igår kväll väljer jag att inte åka dit alla just för att inget ska hända.
Tråkigt men säkerheten och hälsan går först.

Lunchar med morfar sen och ett ärende i eftermiddag är det ända som nu är inplanterat.

Ha en fin dag!

2013-02-10
20:03:47

Love lift us up were we belong
Att älska någon är inte lätt, det är nog något av det svåraste jag varit med om och då har jag ändå varit med om väldigt mycket.
Den ena dagen är inte den andra lik. Man trånar och saknar, men gnabbar och bråkar.
 
Min känsla är stark, jag älskar någon som jag vill så mycket med, som jag vill allt med. Du vet den där aha känslan på hästryggen? Den känslan har jag med honom, han är den rätte, han är den jag vill spendera resten av mitt liv med.
Att få känna sig trygg är en härlig känsla, för mig är den känslan kärlek. Jag känner mig älskad och omfamnad i ett hem som egentligen är så lång bort och så främmande. En vardag med dig gör det lilla lite bättre, fyller upp små detaljerna och sätter dit det lilla extra som gör en lycklig.
 
Att med dig få vara lycklig i ett långt liv
 
Den här tjejen är lycklig
 

2013-02-10
19:04:29

Bilder från idag
 

2013-02-10
17:23:12

God eftermiddag

Hej. Har precis varit i stallet i drygt 2,5h.
Borstar massor då Calle fäller massor nu och han är oklippt. Klippte även man, hovskägg öron och lite så.

Sen red jag så gott det gick i padocken. Fokuserade mest på att få han i form där han gärna bråkar lite, så lite dressyr idag med. Trav och galopp gick lite grann idag, fortfarande halt och jag vill inte riskera något. Men liten film finns här under ju.
Sara och Anna kom och tittade och mös i stallet sen. Tog lite bilder med som jag kan slänga upp, alltid roligt med dagsfärska bilder :)

2013-02-10
17:16:44

Ridsnutt från idag

Åter igen underlaget är inte bra än men lite galopp gick idag. 4e gången på hans rygg.

2013-02-10
11:29:23

Att sätta lite lyx i vardagen

Nu drar helgen som sagt mot sitt slut och en ny vecka startar. Vilket allt för många utav oss föraktar eller gör till en dålig sak. Istället för att se fram emot vardagen och hur trevlig och mysig den kan vara. En uppvärmning inför helgen liksom.
Här har ni några tips som jag själv tycker gör vardagen lite bättre. (Anpassad till olika åldrar)

Gå upp i tid så att du hinner ta dig en kopp kaffe/te. Bor du nära en vän du har följe med till skolan så bjud in på en morgon kopp behöver inte ta mycket extra tid.

Plugga på ett fik

Ta en bio kväll eller en bak kväll med någon/några som du tycker om

Ta dig ett bad

Tänd ljus i hemmet /på rummet

Ta dig ett glas vin en kväll till sista arbetet eller ett bra tv program som du ändå ska titta på

Planera in något roligt för kommande vecka

2013-02-10
09:53:08

Hej söndag

Då glider helgen mot sitt slut. Igår hade jag en super mysig dag med mina "små systrar" och hästar.
Som ni ju har läst här,men på eftermiddagen/kvällen körde vi till Jenny och Julia som har två ponnysar där gick Sara och Anna rida också åkte vår pulka bakom. Super kul och mysigt!

Just nu sitter jag på lillebrors fotbollsträning, sen är det bara stallet inplanterat se om det går att rida lite bättre idag.

Have a lovely sunday!

2013-02-09
17:00:00

Bilder från idag
Cazanova ocjag. Älskar verkligen hjälmen, så snygg och känns knappt att  man har något på sig. Tummen upp för den!
 

2013-02-09
14:22:57

Annas tur idag då

Super duktig var hon markarbete stod på schemat för henne.

2013-02-09
13:51:55

Liten filmsnutt från idag

3e gången på hans rygg. Lite lätt dressyr fick det bli idag för underlaget är halt på sina ställen =\

2013-02-09
12:24:28

Tjosan :)

Har precis varit hos Calle, mysigt såhär en lördags förmiddag när det var vindstilla och snön föll :)
Red lite nätt i padocken bara skritt och trav, fortfarande halt på sina ställe. Men det var dressyr ridning idag i den skönaste deessyraadeln jag suttit i. Tummen upp!

2013-02-09
08:42:50

Morgon mys

Här snöar det en massa, jag vaknade tidigt och ligger och myser med katten :)

Ska väl ta mig upp inom kort och cykla bort till stallet och se vad som kan göras med Calle idag.

Sen är det Anna som ska rida idag och jag ska följa med :)

Ha en bra dag

2013-02-08
18:22:43

Trevlig helg

Sara var super duktig idag, bara jag och lilla Anna som frös lite ;)

Nu beger jag mig på afterwork och önskar er alla en trevlig helg!

Tjing :D

2013-02-08
17:08:24

På ridning med Sara

Nu ska Sara ha dressyrlektion på Ansley

2013-02-08
14:08:08

Blev en sen lunch

Men gott var det.
Fläskytterfile m rotfrukter, paprika sås och lite smarrig sallad istället för potatis :)

2013-02-08
13:00:00

Bloggen då vad är den till för?
Gemfört med dem stora bloggarna är jag välidigt liten men jag har kommit en liten bit på vägen tycker jag och mitt mål är absolut inte att vara störst eller känd på min blogg. Min önskan med den här bloggen är att just du där hemma ska klicka in dig här nån gång om dagen för att du tycker att det jag skriver ger dig något. Det är lite roligheter blandat med hästrelaterade saker och att jag inspirerar dig genom livet. Mina texter ger dig något, att du ibland känner att oh den texten måste jag vidarebefodra eller att m ja det kan jag hålla med eller nej men så här tycker jag att det kan vara. Och då är man välkommen att kommentera fritt.
 
Bloggen vill jag ska vara en mötesplats, jag blir glad när ni kommenterar för att då kan jag se er och går alltid in och läser era bloggar för att se vem just ni är och vad ni hittar på. Det tycker jag är roligt, plus att om ni kommenterar så kan andra se era bloggar och ni hittar varandra. Vem vet en ny vän väntar kanske runt hörnet?
 
 
Tillsammans skapar vi, glöm inte det!
puss!
 

2013-02-08
12:04:58

Dagens ridning

2013-02-08
08:27:51

Välkommen fredag!

Hej allihopa! Bloggen har fått vila lite då jag var hos doktorn och dyligt och allmänt var deppig.
Men ny dag, fredag och helg.
Jag tänkte sticka till stallet och rida Calle nu på morgon kvisten, luncha med morfar sen som vanligt ;)

Ska köra med Sara på hennes ridning ikväll sen var det nog inte mer planerat iallafall.
Jag hoppas ni får en toppen dag
Så hörs vi här med rullande uppdatering som vanligt :)

2013-02-07
15:08:10

I väntans stund

Hej på er.
Har haft att göra fram tills nu och nu befinner jag mig i väntrummet hos doktorn. Känns bra att ha kört hit själv för en gångs skull och inte åkt ambulans.

Vi hörs när tiden finns.

2013-02-07
11:07:37

Förbereder inför lunchen

2013-02-07
07:54:09

Gäsp!

Idag ska jag äntligen till doktorn men innan det har jag lovat att hjälpa till på restaurangen under lunchen.

Eftersom jag ska till doktorn blir det inget stall idag, utan bara vila.

Vi hörs under dagen. :)

2013-02-06
21:47:16

Go kväll

Hej och förlåt för en tråkig bloggdag men ibland kan man inte leverera och då vill jag inte bara skriva heller.

Min kväll har varit lite jobbig känslomässigt därav tyst här.
Annars har dagen varit bra.

Imorgon ska jag äntligen till doktorn.
Sov gott alla fina, det är ni värda.

Kram från mig

2013-02-06
16:21:10

Puss från oss

2013-02-06
15:00:21

Kalle

2013-02-06
13:44:54

Brr vilket rusk väder

Man blir verkligen inte så peppad till något när vädret är som det är.
Men jag är iallafall sugen på att åka till stallet, tanken är väl att ta ut Kalle i skogen idag så han blir rastad plus att det blåser en massa.
Kan ju bli spännande eftersom han är en väldigt oberäklig häst.

2013-02-06
09:00:05

Hej Lill lördag

Känns som jag blivit sämre igen men det är bara att ta sig igenom denna dagen.
Sitter och dricker varm chocklad på restaurangen och försöker vakna, går sådär. ;)

Ska iväg vid tio sen är det stallet och ridning som är planerat idag.

Ha en bra dag.

2013-02-05
21:41:48

Jobb och mys

Sitter i soffan äter kiwi på Sara Lundhs vis och jobbar med föreläsningen. Börjar gå frammåt.
Något mindre tråkigt är att jag har fått ont i varje andetag igen, aja tur jag ska till doktorn på torsdag.

Sov så gott allihop

2013-02-05
19:23:28

Svart halka i Skåne, oh yes!

Varit iväg på ett ärende nu ikväll och var ute och körde. Motorvägen var bra men halt är det allt på resterande vägar.
Så ta det lugnt trots att det visar plusgrader.

Har landat i soffan nu, ska försöka finslipa på den där föreläsningen och allt vad det innebär.

2013-02-05
17:00:00

Cazanova
Tog lite bilder på sötnöten idag.
Om jag var lycklig att få vara i stallet igen en heeel vecka sen sist ju!
Tror jag borstade över en timme sammanlagt :D
 

2013-02-05
16:24:28

Lyckliga jag
Jobbigt att arbeta som beridarem bli sjuk och behöva åka hela vägen hem till Skåne för att få vård. Inga hästar och ingen ridning buh :(
 
Men nu ska jag rida Kalle som jag skrev innan under tiden jag är hemma.
Cazanova heter Kalle egentligen han är 14 år gammal och 1,69 mkn, rätt så svårriden häst enligt ägarna inte mångas om får sitta upp eller utav dem som klarat det tydligen.
Jag kände på honom idag red kanske 40 minuter då han stått ett tag nu. Han har en tändens att bocka och vara tittig ibland trots att han egentligen inte är det.
 
Jag började med att longera honom idag då jag anade att där skulle finnas lite överskotts energi, där märkte jag verkligen att han tycker om att springa, vilket ägarna säger med. Jag satt upp och ridpasset gick jätte bra, jag struntade helt i att rida i form idag utan bara känna på honom och kolla av honom. I gloppen bockade han ett par gånger men det var inte alls svårt att sitta kvar.
Han är en löpare och jag tror han kommer må bra av att jag får ha han lite. Då jag varierar min ridning mycket och vi har bra skog och mark här.
Han har mest ridits i dressyr och inte fått springa eller hoppa jätte mycket vilket ägarna tror att han både behöver och vill och av de lilla jag satt på idag tror jag desamma.
 
En häst som vill ha variation och behöver rastas ordentligt!
Ska bli spännande och roligt :)
 

2013-02-05
13:17:10

Mot stallet

Avnjutit en riktigt god lunch nu.
Paprikasoppa till förrätt sedan fick man välja mellan fläskfilé och friterad spätta, jag plockade lite utav varje :)

Här i skogen där mina föräldrar bor, bor även min morfars gamla chef som har två hästar jag ska hjälpa till med deras 14 åriga sheck Kalle nu när jag är hemma. Så ska dit och pyssla om honom lite nu. Mys, bästa medicinen är ju hästar.

2013-02-05
10:52:01

Hejsan :)

Nu har jag gett mig ut på en promenad i skogen på väg mot restaurangen för att luncha med morfar som vanligt ;)

Mysigt att gå, bra väder och vind idag till det. Massor med dagis barn som är ute med.

Hästar längs med vägen såklart :D

2013-02-04
21:15:42

Bloppis
 
Tänkte lägga ut lite saker som jag inte använder, det är inte häst relaterade saker vilket gör det hela lite roligt med kanske. Så alla tjejer titta nu.
 
Frakten betalar ni själva men ni får såklart välja var och hur det ska skickas.
Är ni intresserade utav något så kontakta mig på:
[email protected]
eller lägg ett sms på
0739929282
 
Bilderna gör ju aldrig kläderna rättvisa men vid intresse ordnas fler och bättre bilder.
 
Först ut en blå sidenklänning som är en tubklänning. Går till mitten på knäet ungefär, använd en gång.
Storlek 36
150kr
 
Lila sidenklänning också tub och använd en gång. Går ner till vaden ungefär.
Storlek 36
200kr
 
 
Det här var min student klänning och är också endast använd en gång. Super snygg och skön klänning.
Storlek 36
150kr
 
 
Den här klänningen syddes upp till mig för mina föräldrars bröllop använd då och en gång till.
Den är somen storlek 34-36. Siden klänning som är kanon fin som jag ritat själv :)
300kr
 
Skor från HM aldrig använda då jag inpulsköpte
Storlek 38
100kr
 
Jeans kjol använd en gång.
Storlek 36
100kr
 
 

2013-02-04
18:57:45

God kväll

Nu är jag hem kommen, varit på restaurangen hela dagen och kört några ärenden till pappa och Sofie med.
Nu ska jag träna lite och sedan ta tag i klädhögen som inte är helt borta än.

2013-02-04
16:45:00

Den äldre hästen

Ungefär en fjärdedel av våra hästar i Sverige är över 15 år, och omsorgen om den äldre hästen skiljer sig till viss del från den yngre. 

 

 Anne Mörner, veterinär och marknadsansvarig på Equitop i Norden, höll en uppskattad presentation om vilka faktorer du som ryttare och hästägare behöver ta hänsyn till när hästen blir äldre.
- Det är viktigt att komma ihåg att ålder inte är en sjukdom, säger Anne. 15 år är gränsen för vad man räknar som en gammal häst, men det är väldigt individuellt. Ungefär en fjärdedel av våra hästar i Sverige är över 15 år.

Anne presenterade 13 faktorer som du behöver vara särskilt uppmärksam på – i den här första delen får du ta del av de sex första punkterna, i nästa del de sju kvarstående

1.   Tänderna: Tändernas tuggytor blir mer nedslitna och därför ska man vara försiktig med all slipning av tänderna. En del hästar får lösa tänder och då blir det risk för foderinpackning vilket ofta kan leda till att hästen utvecklar magsår. Skador på kindens insida är också vanliga.
- Var uppmärksam på om din häst äter långsamt, gnisslar tänder, luktar illa ur munnen eller om du ser hela foderdelar i träcken. Undersök hästens mun två gånger per år och anpassa betslingen till munnens kondition.

2.   Hovarna: Hovarna växer långsammare hos den äldre hästen, men var försiktig med att för den skull förlänga skoningsintervallen. Ibland kan man behöva hjälpa den lite stela hästen att rulla över lättare genom att korta tån.
- Många hästar har för långa tår. Eventuellt kan den äldre hästen behöva sulor. Kom ihåg att be hovslagaren titta på hästen i rörelse. Hovslagaren kan avläsa hästens hälsa genom att han eller hon ser om det har hänt något speciellt med hästen, som exempelvis att den visar tecken på fång

3.   Hårrem och hud: Hårremmen blir mattare och tunnare. Därför är det bra att vara extra uppmärksam på störningar i pälssättning eller fällning eftersom det kan vara tecken på sjukdom.

4. Skelett och leder: När hästen blir äldre blir den naturligt stelare och behöver värmas längre. Artros eller gikt är vanliga problem som orsakas av skador på ledbrosket i en eller flera leder.
 - Är hästen halt så ska den alltid undersökas av veterinär. Sen kan man hjälpa hästen genom olika typer av fodertillskott. Vid en akut ledinflammation gäller allmänt att ju tidigare en skada behandlas desto bättre prognos. Det är vanligt att äldre hästar får dubbelsidiga problem i sina framben. Var också uppmärksam på att dubbelsidiga smärtor kan kamouflera en hälta och kanske bara märkas som ett kortare steg

5. Muskulatur: Den äldre hästen bygger inte muskulatur lika bra som yngre hästar, och därför kan man överväga att ge extra fodertillskott för att understödja träningen eller för att hjälpa hästen efter en konvalescens.

6. Andningsorgan/luftvägar: Om en häst har kroniska luftvägsproblem kan dessa kvarstå eller förvärras med stigande ålder, ge därför hästen en god inomhusmiljö och mycket utevistelse.

 

2013-02-04
16:07:10

Att vissa känslor är bra

Det här är min kärlekshistoria, det här är vår kärleks historia, det här är en livslång kärleks historia.

Krypa ner sidan om dig och vakna upp med dig

Se dig läsa tidningen medans jag dricker mitt morgon te

När du är ny duschad är ditt hår sådär bebismjulkt

Sådär söt och koncentrerad när du kör bil att jag inte kan låta bli att le när jag tittar på dig

Dem där små sakerna gör vardagen och man tänker inte alltid på dem men när man väl gör de så förstår man vad som gör en lycklig, att det lilla visst spelar roll.

Du är mitt "lilla" som har ett stort hjärta, där jag fick en plats på första raden.

På den raden kommer jag sitta hand i hand med dig genom livets gång

Det bästa utav två världar Skapar en tredje

 

Unna någon du älskar med dina kärleks ord!

<3

2013-02-04
13:24:55

Erika goes föreläsning

2 Göteborg horse show biljetter är snart på väg hem till mig då jag vunnit dem i en tävling.
Tummen upp! Ska ni dit?

Jag har kontakt med en ridklubb i Helsingborg angående att komma och föreläsa. Att våga tro på sig och våga misslyckas och allt det som jag försöker förmedla till er ska sättas ihop till en föreläsning med givande ändamål och inspiration.
Spännande va? Nu är det planering planering som gäller!

2013-02-04
09:40:26

Måndag Ny vecka

Gud vad jag har sovit dåligt inatt, tror inte jag fick många timmar. Tanken var att jag skulle köra in till abf nu kl tio, alltid bra att vara inskriven där men jag kände att jag behövde sova den extra timmen nu på morgonen.
Så idag fortsätter jag nog med alla kläder och dyligt.

Ska cykla bort till restaurangen med och äta lunch, äter med morfar varje dag nu när han är pensionär och jag sjuk.

Hörs under dagen.

2013-02-03
19:59:01

Hästar min medicin

Även om jag verken tävlade eller red idag så mår jag så mycket bättre utav att träffa små hästapållar :)
Jag vill bara bli friskförklarad nu så jag kan åka upp och fortsätta rida. Blir tokig ju hehe.
Dock blir det förhoppningsvis lite tidning med Michaela i veckan då hon ordnat så att jag ska få rida :) söta hon!

Har nyss stått 15 min på crosstrainern sen gjorde jag lite styrkövningar och avslutade med en skön dusch så nu är jag klar för söndagens tv underhållning.

Min fina Snowflake var glad att se mig :))

2013-02-03
19:30:00

Nya hedern

Som ni ser har jag en ny header den är lite tillfällig men hur lång den tillfälliga perioden är vet jag inte men det tycker jag inte spelar någon större roll då jag tycker den är super fin.

Det är svårt att få bilder när jag hoppar eller är med hästarna ibland då vi jobbar hela tiden och glömmer bort att ha roligt ibland ;)

Min header gjordes utav en tjej som heter Josefin Pageryd, toppen trevlig tjej som erbjöd sig att göra en header till mig och var riktigt bra att sammarbeta med. Trots att det kan vara svårt att förklara hur man vill ha det så lyssnade hon, pysslade kom med tips och såg till så att jag blev nöjd.

Jag älskar när människor visar hur fin människan kan vara, visst hon gjorde bara en header men till en helt främmande människa och ville inte ha något för det. Stort tack till dig tjejen och hoppas du kan hjälpa fler.

Josefin hittar ni här, lämna nån minut att besöka hennes blogg vet ja!

http://pageryd.se/

2013-02-03
18:59:26

Söndagen snart slut
Tjingeling :)
Oj vad den här dagen har flygit förbi men har gjort både nytta och nöjen, är dock inte riktigt klar med mina "nyttiga" än.
Ville bara titta in och säga hej hoppas ni haft en bra söndag men framförallt en bra helg.
Jag har grejat med en massa kläder och har jätte fina klänningar som bara ligger tyvärr och knappt är använda även några skor, vad säg om en bloppis? Finns även lite hästsaker som jag faktiskt inte behöver.
 
Tror ni på en bloppis är ni sugna på lite nytt till bra priser?

2013-02-03
16:40:09

Här är det fullt upp

Haha upps

2013-02-03
14:09:07

Hejsan hoppsan
Tävlingen gick super för tjejerna :)
Sara nollade och red super fint!
Anna fick kämpa lite men kom runt snyggt med fyra fel. Tummen upp för mina duktiga tjejer!
Jag ska flytta lite grejor nu och  ta hem min söta hamster ;) Såå jag ä rlite upptagen en stund till.
 
Men jag kikar in i mellanrummen.
 

2013-02-03
07:49:54

God morgon

Oj vad jag var trött, sovit lite dåligt inatt.
Snart ska jag följa med lilla Anna och Sara till ridskolan där dem ska hoppa i en klubbtävling. Sara vet ni är super duktig ju men har inte vågat tävlat förr så det ska bli jätte kul nu på hennes första tävling.
Det blir Annas andra tävling och hon är också super duktig, har ridit mycket mindre än storasystser Sara men hon har blivit duktig snabbt tycker jag :)
Min hjälm ska lånas ut idag, vet knappt om jag vågar men vad gör man inte för sina tjejer.
Jag ska hjälpa till och fixa hästar och gå bana och sådär iallafall.

Nej nu frukost!

Hörs. Puss

2013-02-02
15:51:04

Ny header på väg

Och trots att jag jag gjort mina själv och lyckats väldigt tycker jag (förutom vinter bilden som jag ville ha plain and simple) så har jag tagit hjälp av en tjej :)

Den kommer inom kort och även tjejen som gjort den.

Tummen upp!

2013-02-02
14:47:23

Bänkad

Riktigt bra reportage slå på tv 4 eller play om ni vill se Malin och Peder :)

Kram

2013-02-02
12:38:52

Ni glömmer väl inte

Tv4as sändning kl 14.
Häst reportage och vi får följa med Malin och Peder bakom kulisserna och få en liten inblick från London.

:)!

2013-02-02
10:24:26

Måste jag gå ut?!

Nja nä stannar hellre inne och myser ;)

2013-02-02
09:39:27

Lördags morgon

God morgon världen.
Idag är det lördag, kallt, melodifestivalen börjar.
Annars har jag nog inget alls inplanterat idag.
Får se hur dagen blir.

Ha det så bra :)

2013-02-01
18:47:47

Trevlig helg

Önskar mig och fina ponnyn Aslan

2013-02-01
16:56:26

Friheten

Att jag känner att jag orkar köra bil :)

2013-02-01
15:53:40

Jorden är rund för att det inte ska finnas några gränser
Martin Luther King skrev
 
Jag har en dröm, att en vacker dag skall nationen resa sig och förstå... att alla människor är skapade lika... Jag har en dröm om att en dag skall mina fyra små barn leva i en nation där de inte skall bli bedömda av sin hudfärg, utan enligt innehåll av sin karaktär
 
Erika skrev
 
Vi är alla perfekta men på vårt eget lilla vis ingen kan komma och säga till dig att du inte är perfekt för det är precis det du är, som du är. Att våga vara dig själv anser jag är mer modigt än att försöka passa in och vara någon helt annan. Du kan och ska framförallt kunna passa in som den du själv är. Vi ska inte döma, vi ska välkommna, välkomna varandra och ta emot varandra och själva bli välkomnande.
Du är unik och sticker ut på ditt vis men det ska inte betyda att du inte passar in, jag kan tycka att just det att sticka ut är det som får oss att passa in.
Våga vakna upp och titta dig i speglen blinka med ögat och säg jag älskar dig, låt din spegelbild ta emot orden med ett leende.
 
Martin Luther skrev innan sin död
 
Well, I don't know what will happen now. We've got some difficult days ahead.
But it really doesn't matter with me now, because I've been to the mountaintop. And I don't mind.
Like anybody, I would like to live a long life. Longevity has its place. But I'm not concerned about that now. I just want to do God's will. And He's allowed me to go up to the mountain.
And I've looked over and I've seen the Promised Land.
I may not get there with you, but I want you to know tonight that we as a people will get to the Promised Land.
So I'm happy tonight.
I'm not worried about anything, I'm not fearing any man.
Mine eyes have seen the glory of the coming of the Lord.Well, I don't know what will happen now. We've got some difficult days ahead.
But it really doesn't matter with me now, because I've been to the mountaintop. And I don't mind.
Like anybody, I would like to live a long life. Longevity has its place. But I'm not concerned about that now. I just want to do God's will. And He's allowed me to go up to the mountain.
And I've looked over and I've seen the Promised Land.
I may not get there with you, but I want you to know tonight that we as a people will get to the Promised Land.
So I'm happy tonight.
I'm not worried about anything, I'm not fearing any man.
Mine eyes have seen the glory of the coming of the Lord.
 
Erika skrev
BE WHO YOU ARE

2013-02-01
13:46:11

Erika tipsar
 
Jag har kikat runt på lite saker som jag tycker är fint och som inte kostar skjortan och tänkte dela med mig lite utav det är.
 
Jag älskar ju min nya hjälm det vet ni, på alla sätt och vis så är den kanon!  
1496kr
Tycker även ni ska kika in den nya kollektionen mycket snyggt har dem att bjuda på och priserna är ju som vanligt bra.
www.hooks.se
 
En Glen Gordon sko som jag provat förut den är urskön och ser hygglig ut tycker jag. Priset är kanon.
www.horsemeup.se
 
Sen för både ryttar och häst utrustning tycker jag ni ska kika in på
www.starrider.se då jag gillar hennes tänk extremt mycket!
 Längtar även massor till Linn Olssons kollektion släpps, spännande!

2013-02-01
12:41:52

Lunch

Precis avnjutit en god lunch.
Förrätt blev det en asiatisk laxsoppa och sedan åt jag både cevapcici och revben då jag inte kunde välja :)
Mumsigt!

2013-02-01
10:19:21

Fredag och helg!

Ingen jätte stor skillnad för mig tyvärr som har "helg" nu hela tiden. Dock en dryg sådan.
Nu ska jag städa lite tänkte jag och sen åker jag till restaurangen och äter lunch.

Har något ärende i eftermiddag med.

Ha en bra dag