erikajoyisabella

Besökstoppen

2012-11-30
20:07:23

Trevlig helg!

Nu blir det x factor, tacos och en kall cider :)

Massor med snö här uppe!
Tack och lov att det är inomhussässong ;)

2012-11-30
17:29:00

Busiga stunder
Vi fortsätter att ägna denna fredag åt Imagine (Jolly)
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-11-30
15:20:00

Nästa klipp
Sara har varit med och kämpat med Jolly och hans utveckling och här ser vi dem på hemmaplan på en bana 70cm och sedan hans första 90cm
 
http://www.youtube.com/watch?v=A5UPHUny6ek&feature=share&list=ULA5UPHUny6ek

2012-11-30
13:11:00

Next
Rätt så tidigt så fick han även sin första vistelse på en terrängbana. Det gick sådär ju om ni minns. Jag flög av och stukade foten rätt rejält men provade att sitta upp igen efter en stund gick det inte längre och jag skulle ju tävla terräng fyra dagar senare.
Sara hoppade upp och Jolly praktiskt taget slängde av henne, hon skvätte en tår då hon slog i ryggkotan rätt bra men hon hoppade upp igen och fick busa i vattnet :)
 
Ännu en länk då de inte gick att lägga upp hela videon här.
http://www.youtube.com/watch?v=CezfFV2r5hA&feature=share&list=ULCezfFV2r5hA
 

2012-11-30
11:30:00

Först ut
Tänkte bjuda på Jollys första/vår första start tillsammans. Där jag valda att gå en bana på 40cm.
Just för att det var mycket nytt, ridhus, publik och banan såklart. Han skulle helt enkelt få titta sig för.
Haha men gud vad sött må jag ändå säga när vi trippar runder där inne :P
 
 
Filmen gick tyvärr inte att bädda in såhär får ni länken
 
http://www.youtube.com/watch?v=Wr_t0WnHmdM&feature=share&list=ULWr_t0WnHmdM

2012-11-30
10:00:00

Helgen
Nu i helgen är jag so sagt uppe i Stockholm och har förmodligen fullt upp men vill famförallt vara fukuserad och social så jag tänkte bjuda på lite godbitar vi minns med Jolly.
 
Jolly var ju min häst men jag valde att återlämna honom begrund utav att jag vill mer än vad han kommer kunna åstadkomma. Men ni vet ala hur fin häst han var och vilken utveckling han ändå gjorde hos mig.
Från att inte tävlat något alls och knappt hoppat så blev det bra till slut. Hade honom bara i 6 månader ungefär men vi hann med en del tycker jag. Ni vet att det ser lite roligt ut här och var men har maninte sett allt förut så är det svårt. Allt var nytt, hinder, dekorationer, ridhus m.m.
 
Men här kommer dyka upp lite videos och bilder från vår tid under helgen här :)
 Så har ni något att skratta och njuta åt ;)
 
Tjing

2012-11-29
20:18:05

Gott om snö

Nu vart jag framme, nu blir det pizza.
Tjing

2012-11-29
18:09:00

Jag kan se det här 1000 gånger om
Rysningar!
 
 

2012-11-29
15:55:09

Im on the edge whith you

Musik är något som betyder mycket för mig. Jag är en all ätare och lyssnar på det mesta. Så länge man kan dansa, sjunga eller blir glad/taggad utav det så är jag nöjd.

Lady Gaga är en av de artister som dunkar i mina öron jämt. Finns inga ord för hur grym hon är. Ja hon är galen och konstig men ändå så himla rätt på något vis.
Hon visar att det är okej att vara du. Samma budskap som jag ofta lyfter fram på bloggen här.

Känslan som jag fick i ett fullsatt Globen. 2,5 h med dig Lady Gaga, det går inte att beskriva och känslan vill jag gärna uppleva igen!
Tack!

We are born this way!
Galen och söt!

Lady fucking Gaga!

2012-11-29
15:08:47

Snö?!

Vitt landskap :)
Fint

2012-11-29
12:49:02

Tåg nr 1

Då var resan på börjad. Blir mest mobilbloggning i helgen och lite tidsinställda som jag har fixat då jag ska hjälpa till på en tävling.
Så jag lär inte ha något roligt att berätta ändå ;) hehe

Brr idag är det kallt, snart kommer väl snön..

2012-11-29
07:29:02

God morgon

Och gäsp!
Sovit alldeles för dåligt i natt igen.

Aja, idag åker jag till storstan. Alltså Stockholm. Så idag blir det rolig update från tåget och den resan tar ca 6 timmar. Wiho. :p

Ha en trevlig torsdag

2012-11-28
22:36:53

Haha orkar inte

Sover vägg i vägg med "Lill syrran" Sara. Vi kan inte sova så Smsar. Det roliga är då att vi hör varandra så pass bra att vi kan höra den andres vibration på mobilen.

Iallafall denna snygga bilden fick jag och texten:
Ser du mig?

Wtfuk?! Haha

2012-11-28
20:15:44

Checkar ut

För idag. Trött och mår sådär.

Puss o kram

2012-11-28
18:20:05

Ridit ponny

Tico busen!
Haha tycker fortfarande det är väldigt ovant att se mig själv på en ponny.

2012-11-28
15:55:25

Drar till stallet

Myser och sånt!

2012-11-28
11:39:32

Har ni några filmtips?

Har en resa på 6timmar imorgon, har ni nån bra film att dela med er?

2012-11-28
09:47:02

Onsdag, en dag mitt i veckan

Idag är det mörkt i Skåne men vindstilla. Det gillar vi.

Tog väldigt lång tid att somna igår kväll finns inget värre än att ligga och vrida och vända sig. Sara kunde inte heller somna, Sara H smsade och Sofia hade svårt dagen innan..
Det var full måne i natt och natten före. Kan de stämma att vissa har svårt att sova när det är full måne?

2012-11-27
21:02:17

Lite massage

Såhär på kvällskvisten.
Tack Sara :)

Sen hur seriös hon var, jaaa ;)

2012-11-27
18:05:39

Förstår ni?

Ja vi har väl alla sätt gruppen på Facebook, hästar finns inte. Jag har tagit detta som ett skämt vilket jag hoppas det är.
I vår tidning idag hade en krönikör skrivit detta, förstår ni budskapet? Jag tror jag gör det men är lite osäker.

2012-11-27
17:58:28

Tjiingeling

Kommit upp ur badet.
Var ute och motionerade med Sara dryga 9 km. Stannade vid stallet på vägen hem och hälsade på den andra Sara och Tico bus.

Nu blir det snart middag och ännu en dag har passerat.

2012-11-27
17:09:35

Välförtjänt bad

2012-11-27
15:24:00

Bett- Som för vissa är en gåta
Här har ni lite info om bettet, det som vi använder varje dag och som för vissa är något man inte vet så mycket om.
Här an ni läsa igenom och se om ni trodde rätt och för er som kan allt redan varför inte se om er kunskap stämmer överäns.
 

Bett är den del av betslet som sitter i hästens mun. Bettet är oftast gjort av metall men kan även göras av eller täckas med plast eller gummi för att bettet ska bli mjukare/skonsammare. Bettets funktion är att förmedla handens signaler till hästen och för att kunna styra hästen. Bettringarna är precis som det låter ett par ringar på vardera sidan om hästens mun som löper genom bettets yttersidor. Bettringarna fästes i tränsets sidostycken och i tyglarna eller tömmarna. Det finns flera olika bett med olika ändamål och i olika material.

De första betten var ofta gjorda i hårt trä och senare av ben eller horn. Bett i metall användes först runt 1200- 1300 f.Kr. I gamla Egypten användes de första ledade betten som verkade på underkäken.

Lite olika typer nu då

Tränsbett är den vanligaste sortens bett. Ett tränsbett består av två bettringar med en eller flera metalldelar mellan sig. Tränsbetten kan variera i tjocklek. Tidigare har man ansett att ju tunnare bettet desto skarpare inverkan på hästen. Numera anser man att ett tjockt bett är värre än ett tunt bett. Hästens mun är inte skapt för att ha ett bett inne i munnen, varför egentligen inga bett får plats i hästens mun, men tjocka bett tar definitivt upp mer plats än smala bett varför smala bett är att föredra. Det som i slutändan avgör hur skarpt ett bett är, är ryttarens hand. Oerfarna ryttare ska tidigt lära sig att rida med en mjuk och följsam hand.

  • Tvådelat har en länk i mitten (alltså delat i två delar). Då bettet bara har en länk, blir den ena delen lite längre än den andra. Därför kan det vara bra att vända på bettet ibland så att den längre delen inte alltid är på samma sida. Tvådelade bett är mycket vanliga.
  • Tredelat har två länkar (alltså delat i tre delar). Ett tredelat bett anses mildare än ett tvådelat då det har fler brytpunkter. Bettet löper mindre risk att klämma hästen i tungan eller orsaka obehag när det viker sig. Tredelade bett är symmetriska. Tredelade bett var tidigare inte så vanligt men har på senare tid varit på stor frammarsch.
  • Oledat/odelat tränsbett är inte delat men har ofta en svag kurva eller en "tungfrihet". Oledade bett är ofta mildare än delade då de har många fler brytpunkter och därmed fördelar trycket över större yta i munnen. Vissa ryttare upplever dock att hästen blir stummare på oledade bett. Oledade bett finns i varianter med fasta och rörliga bettringar.
  • D-ringat tränsbett är ett tränsbett med fasta D-formade bettringar. Ett D-ringat bett nyper inte hästen i mungiporna och hindrar också till viss del att bettet rör sig i sidled. D-bett kallas ibland även för "galopp-bett" i Sverige. D-bett finns i både två- och tredelade versioner.
  • Löpande ringar
  • Eggbett har ovala fasta ringar och minskar risken att hästen blir nypt i mungiporna. Eggbett anses vara ett mycket milt bett som finns i både två- och tredelade versioner.
  • Fullcheekbett är baserat på antingen ett eggbett eller D-ringat bett, men har stänger som hindrar bettet från att glida i sidled. Kallas även för bett med parerstänger i Sverige. Bettet finns i både två- och tredelade varianter. En nackdel med parerstänger är att de övre parerstängerna (de parerstänger över bettringarna) kan fastna i tränsets sidostycken och därmed eventuellt irritera hästen eller försämra bettets effekt. Bett med parerstänger används ofta till hästar som är svårstyrda, på hästar där bettringarna lätt åker in i hästens mun och på unghästar under inridning som ska lära sig svängande tygeltag.
  • Halfcheekbett en variant på fullcheek som endast har parerstänger under bettringen, dvs. ett "halvt" cheekbett. Bettet minskar risken för att parerstängerna ska fastna i tränsets delar. Finns i två- och tredelade varianter.
  • Bridong kallas ett smalt tränsbett som används tillsammans med en kandarstång. Bridongbettet är mycket smalare än vanliga tränsbett eftersom en häst som rids på kandar ska få plats med två bett i munnen. Bridongbett finns både i två- och tredelade varianter.

 

Stångbett är bett som har en hävstångseffekt på hästens mun och alltså är skarpare än tränsbett. Ett stångbett har raka skänklar som löper nedåt i linje med hästens mungipor. Man använder ofta (och alltid till kandar) en kindkedja tillsammans med ett stångbett. Kindkedjan går under hästens käke. Ju längre skänklar desto större hävstångseffekt och desto skarpare inverkan. För att undvika att stångbettet ska slå i gomtaket är de flesta stångbett oledade. Det är vanligt att ha "tungfrihet" på stångbett, dvs. en "port" för hästens tunga så att trycket hamnar mer på hästens käke (laner) och mindre på tungan.

  • Pelhamstång är ett bett som förenar stång- och bridongeffekten hos de båda betten i ett kandar. Kan användas med två tyglar eller ett delta och en tygel. På ponnytävlingar i Sverige måste bettet alltid användas tillsammans med ett delta.
  • Kandarstång används tillsammans med ett bridongbett och en kindkedja på högre nivå i dressyr och bildar tillsammans ett kandar. Kandar används endast på hästar på dressyrtävlingar i Sverige.
  • Kimblewick eller jaktkandar har en stor D-formad ring och två mindre hål, den stora ringen har minimal hävstångseffekt, det två mindre hålen har mer.
  • Westernstångbett inom westernridningen används ofta stångbett (med relativt långa skänklar), med målet en mycket lätt kontakt mellan hästens mun och ryttarens hand/hängande tyglar. Här ska hästen vara så lyhörd, lösgjord och följsam att bettets skarpa effekt inte behöver användas.
 

Hissbett är lyftande bett. Bettet "hissas" upp i munnen och ger tryck på hästens mungipor och nacke. Nacken är ett känsligt område på hästen. Bakom öronen finns flera ytliga nerver, varför bett som inverkar på nacken är ganska skarpa och ska användas med försiktighet av erfarna ryttare.

  • Pessoabett är en slags kombination av tränsbett och stångbett. Ett traditionellt pessoabett består av fyra ringar. Den första (mindre) ringen fästes enbart i sidostycket. Den andra ringen har normalstor storlek och det är även den ringen som är kopplat till bettets mellandel. De två efterföljande ringarna är lika stora som den första. Tyglarna fästes antingen i den andra, tredje eller fjärde ringen, om tygeln fästes i en lägre ring blir hävstångseffekten större och bettets inverkan skarpare. När man har sträckta tyglar roterar mundelen och skapar främst tryck i nacke och mungipor. Pessoabettet är från början ett holländskt körbett, dutch gag på engelska, och kallas pessoabett av den enda anledningen att Nelson Pessoa introducerade bettet till Sverige. Pessoabett finns idag även med endast tre ringar (där den fjärde ringen helt enkelt saknas). Pessoabett kan användas tillsammans med ett delta för att mildra effekten. På ponnytävlingar i hoppning måste tygeln vara fäst i den andra ringen eller i ett delta. Pessoabett finns i två- och tredelade varianter.
  • Gagbett är ett lyftande bett, hissbett. På ett gag löper tränsets sidostycken genom hål i bettringarna, i övrigt ser ett Gag ut som ett tränsbett. Tygeln fästes i en ring på sidostyckets nedersta del. När tygeln är sträckt blir trycket på hästens nacke mycket stor. För det otränade ögat kan ett gag se "milt" ut men det är definitivt ett skarpt bett.
 

Bettlösa alternativ finns i olika utföranden, dels träns som mer eller mindre ser ut som en grimma där tyglarna skapar tryck antingen ovan nosen eller under käken eller genom en kombination av dessa. Detta togs först fram från westernsidan och kallas för sidepull. Sidepull är bra att använda på unghästar som sätter/fäller tänder, hästar som har skador i munnen eller som ett komplement till ridning på bett.

  • Hackamore är ett bettlöst och skarpt alternativ som främst används vid hoppning på hästar som inte trivs eller kan ridas på bett. Hackamore ser ungefär ut som nederdelen av en grimma, en mjuk platta (ofta av läder eller nylon, fodrat med "teddy" eller fårskinn) som verkar på nosryggen, två skänklar i metall som ger hävstångseffekt på sidorna och en kindkedja under käken. Ju längre skänklar desto skarpare inverkan. Det är viktigt att hackamooret inte placeras för långt ner, längre ned blir nosbenent tunnare och hackamoret ska absolut inte placeras nedanför nosbenet. På ponnyhopptävlingar får endast hackamore med korta skänklar (ponnyhackamore) användas. På hästtävlingar får hackamore användas i hoppning, i fälttävlans hopprov och i fälttävlans terrängprov.
 
Andra bett
  • Stigbett kan användas för att hindra att hästen stegrar sig då den leds för hand. Det används i första hand på galopphästar i ledvolten samt på hingstar som är svårhanterliga vid betäckning. Används ej vid ridning.
  • Tungfelsbett är ett bett som förhindrar att hästen lägger tungan över bettet genom att en platta har placerats på bettet, plattan ligger ovan tungan och förhindrar på så vis att hästen får tungan över bettet. Detta är ett läge man vill undvika eftersom inverkan på hästen blir så mycket svårare, då hästen är mindre känslig för inverkan av bettet "direkt" på käkbenet.

2012-11-27
12:53:07

Klockren
Den här videon tycker jag är dö roligt. Även kul att se att man verkligen kan dressera hästar som en hund nästan.
Titta vet ja :)
 
 

2012-11-27
10:11:23

Mardrömmar

Hej.
Min natt var inge rolig, har ingen aning var det kom ifrån eller vad jag drömde. Minns bara hur jag vaknade och inte kunde somna om.

Drömmer ni otäckt nån gång?

2012-11-26
21:17:28

Trevlig måndags kväll
Mumsat lite på nybakad kladdkaka, målat naglarna på Anna och Sara. Fått fläta i håret och egna nymålade naglar :)
 
En kopp varm te och lite bloggläsning såhär får avsluta en helt okej måndag!
 
Tjing
 
 

2012-11-26
19:09:54

Julklappstips
Nu börjar det sakta men säkert närma sig jul och tyvärr får vi nog ingen vit här nere. .
Tänkte ge er lite julklapps tips men inte bara för hästälskare. Kommer välja ut saker som jag själv tycker om och som jag anser är snyggt och en fin gåva :)
 
Först ut blir lite för hästfolket
 
Hos Hööks finns det en kollektion som jag gillar skarpt ilket ni nog märkt och det är JH kollektionen, jag äger rätt mycket utav kollektionen nu och är jätte nöjd! Här har ni lite smått och gott från dem
   
Hööks har även tagit in en hjälm från Lamicell just nu för julen. Ur snygg!
 
 
På horsemeup hittar ni ett gott utbud på hjälmar bl.a. Uvex hjälmarna har jag fått ett litet öga för men framförall diggar jag att det börjar komma lite mönster på hjälmarna.
Snyggt tycker jag och heja er som "vågar" bära en sådan
 
B vertigo har också massor med snyggheter inte bara kavajen här utan mycket mer
 
 
Fukuserade jag mest på ryttaren i sig och bara lite utav allt som finns där ute :)

2012-11-26
15:58:10

Stallet

Varit och tagit in pållarna nu. Kul och ta in dem när dem vill vara haha!

Jag och Saras ponny Fantastico "Tico" ja ni vet vem han är vid detta laget.
Sötaste :)

2012-11-26
13:30:00

Princeville hoppsadel
Till salu
Tänkte sälja min hoppsadel, den är brun och rätt pedantskött så den är i fint skick. Bekväm att rida i, Magplatta och stigläder ingår. 
 
För mer info:
[email protected]
 

2012-11-26
11:55:00

Helgens hästinfo för er som missat

Phillip Carey vann i Belgien

25 november 2012

Ponny             Phillip Carey och hans EM-ponny Stakkati vann en 1,25-hoppning på det internationella meetinget för juniorer och ponnyer i belgiska Neeroeteren på lördagen. 

 

Klassen var en ren tidshoppning och det svenska ekipaget sopade banan med motståndarna. Stakkati var nästan två sekunder snabbare än tvåan Quins som reds av Emilie Paillot, Schweiz.

Maja Feuk och Arkan tog en sjätteplats i samma klass.

Stort grattis till Philip!  Såg han rida både på ponnyderbyt här i Dagsstorp och även i Falsterbo, grym påg!

 

Ingvarsson bäst i Trollhättan

25 november 2012

Hoppning             Karl Jakob Ingvarsson vann huvudklassen, en 1,40-hoppning, när Trollhättans fältrittklubb ordnade nationella hopptävlingar i helgen.

 

30 ekipage startade i klassen och åtta av dem gick vidare till winning round. Fem av ekipagen hade där bästa utgångsläget genom att vara felfria i grundomgången. Karl Jakob Ingvarsson var dock den enda som lyckades göra två felfria rundor.

Det var Wizard V (val f 200 e Cardento-Elmshorn) som bar Varbergsryttaren till seger. Närmast efter var Linda Johansson med Take it Easy, Stenungsunds HRF.

 

Besked om förbundskapten dröjer

25 november 2012

Fälttävlan             Framtidstron var tydlig på fälttävlansträffen i Linköping i helgen. Någon ny förbundskapten kunde dock inte presenteras.

 

Den hetaste kandidaten, Erik Duvander, som också skulle ha föreläst vid mötet hade åkt till SOK:s möte på Nya Zeeland och har inte lämnat besked. - Vi har några intressanta namn och hoppas kunna presentera en ny förbundskapten inom två veckor, sa fälttävlanskommitténs ordförande Tomas Werngren.

Diskussionerna och föreläsningarna hade fokus på framtiden och på de unga. Vad andra länder gör, hur man gör inom andra sporter och hur man ska fånga upp talanger och få de yngsta att komma framåt och etablera sig var några ämnen som stöttes och blöttes. - En styrka vi svenskar har är vår förmåga att jobba tillsammans, och det ska vi göra ännu mera av, sa Tomas Werngren.

2012-11-26
10:47:41

Ny vecka

Tjo.
Måndag, vinden ligger på rätt så hårt även idag. Tråkigt det blir ännu kallare då.

Idag ska jag, stryka lite, städa till Snowflake, åka till stallet och ta in hästarna åt Sara och lite annat smått.

2012-11-25
17:37:45

Rubriker alltså. .
Hej.
Jag hoppas ni haft en bra helg min har varit lugn och skön precis som det ska vara.
 
Ni undrar kanske vart allt hästprat tog vägen?
Det kommer ju upp lite iallafall, men det är så att nu när jag kom hem från Holland har jag tittat på lite andra grejor.
Jag ska iväg igen men vet tyvärr inte riktigt var än, väntar lite svar från folk. Då börjar resan igen med hästar , träning och tävling.
Jolly är ju inte kvar hos mig och därav kan jag inte bjuda på den uppdateringen som jag gjorde när jag hade honom.
Men Det finns mycket annat hästrelaterat jag kan bjuda på  nu under tiden istället ju :)
 
Njut nu av sista timmarna denna helgen sen kör vi på som vanligt igen, jag har grymt vårt att hålla mig vaken tar på krafterna att bada :P
 
Tjing

2012-11-25
15:14:51

Sköna söndag

Storm och regn ute men när man sitter inne med tända ljus gör det absolut inget.
Kom nyss hem från några timmars bad, helt slut i kroppen blir man ju.

Några hemska bilder kunde vi ordna ;)

2012-11-25
11:28:39

Åker och realaxar

Med töserna såhär en söndag :)

2012-11-25
09:53:39

God morgon.

Skönt att sova ut lite.
Idag ska de göras så lite som möjligt :)
Söndag i all ära med mysigt regn.

Bild på mig och barndomsvännen när vi var på fotbollsgalan

2012-11-24
21:53:51

Lady Gaga 2

Sara ville också prova på något

2012-11-24
17:38:34

Vilken skapelse

Ja ni vet väl vi det här laget att jag älskar Lady Gaga, idag ska den minsta alltså Anna på maskerad jag fick fria händer.

Grymt snygga tösen!

Shes born this way and will married the night ;)

2012-11-24
12:01:30

Tjiingeling

Vaknade alldeles för tidigt idag. Men då sover jag nog gott ikväll.

Precis städat en massa rätt kul såhär en lördag ;)

Strax bär det av not ridskolan igen och Annas ridlektion. Det är nog de ända hästrelaterade idag, sen kommer sötaste treåriga Lisa hit och vi ska mysa hela dagen bara.

Nu är det lördag gott folk!
Puss

2012-11-23
21:28:23

Trevlig helg alla söta!

Hoppas ni njuter utav en fredag kväll nu.

Puss

2012-11-23
16:05:03

Rider och sånt

Ponny nu och strax köra Sara till ridskolan. Hoppning på schemat :)

2012-11-23
14:12:56

Omoget och moget
Ni kan väl inte ha missat allt babbel om Sveriges största manliga hästbloggare ?
Jag fnissar lite när dem säger manliga med är dem så gamla? Aja inget illa menat då jag tycker bägge parterma är bra när det gäller ridningen.
 
Men att det måste bli sånt tjaffs varje gång om allt?
 
Tack och lov verkar det som att bägge två tog till sin mogna sida och löste det.
Jag vet inte hur ni tänker? Men jag läser ju inte deras bloggar för att någon utav dem är störst, jag läser dem för att dem är intressanta osv.
Bägge två imponerar på mig på hästryggen, via bloggen sådär men ändå så att jag läser ibland.
Nich tex. har jag alltid sett som kaxig efter vad man läst osv. . Men nu när han bad om ursäkt till Henrik offentligt visade även han lite hjärta och hjärna vilket gör för min del att man får upp ögonen lite igen.
 
Mycket tjaffs om en "liten" sak, bra att ni till slut våga visa att den mogna sidan är så mycket bättre!
 
Härligt killar, varför inte dela på tronen?
 
:)
 
 

2012-11-23
13:14:26

Jippie

Jag köpte ett par otroligt snygga prata Jeans för några år sedan, knappt använda och sen blev dem för taighta på mig. Alltså för små dem gick på mig men satt väldigt obekvämt.
Testade dem för kanske två månader sen för jag tänke nu för jag väl ge bort dem eller något.
Idag provade jag dem igen och nu är dem förstora :p haha.
Skärp så blir det nog bra, dock vill jag sy in dem ner till.
Lite fett och muskelmassa bort gör susen.

Men lycklig tjej, älskar mina jeans och äntligen!!! :D

2012-11-23
12:28:47

Mumsig rabarberpaj

2012-11-23
10:37:00

Härliga fredag

Man kan tro det är sommar när man tittar ut här. Strålande sol i Skåne idag, dock bara 9 grader men dem tackar vi för såhär års. :) 

 
Idag kör jag Sara till sin ridskola och innan de ska Sara Hs ponny Tico ridas. Vi hjälper till med det idag. Så det blir lite full rulle sen.

Kvällen spenderas hos min mamma och lossepappa med lite pizza och x factor :)

Tjing

2012-11-22
18:21:32

Ibland måste man få vara barn

Haha förlåt Sara och mig själv!
Min fina Sara H då hittar ni här
http://sarafantastico.blogg.se/

2012-11-22
18:18:09

Tjo

Torsdag kväll snart helg, härligt.

Kom nyss hem från ännu en liten motionsrunda med Sara. Skönt, känns dock överallt nu :p

Nu blir det snart mumsig fläskpannkaka!

2012-11-22
15:11:00

Onödigt vetande
Kan vi aldrig få för mycket utav.
Har ni inget bättre för er så varsegoda :)
 
Visste du att...

...man nyser i en hastighet
av 160km/tim.

...vårt solsystem är 4,5 miljarder år gammalt.


...Ö-n NAURU är enl.legenden uppbyggd på fågelskit.

...Coca Cola
var från början tänkt till att vara medicin.

...en giraff springer i 57
km/h.

...huden hos en vuxen människa väger 2,7 kg, nästan dubbelt så
mycket som hjärnan.

...ett hårdkokt struts ägg skall kokas i 45 min.


...1 300 liter svett kommer att spridas ut i atmosfären per människa.


...ett normalt badkar rymmer ca 200 liter.

...10.368.000 steg
innebär att 12 nya par skor slits ut och kommer att kastas till närmaste
papperskorg.

...löparnas flåsande kommer att förbruka 270.000 liter syre
och bränna 1.620.000 kcal, vilket motsvarar 623 kg falukorv.

...den som
dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord.

...om allt salt
i haven skulle utvinnas, så skulle alla kontinenterna täckas av ett 150 m tjockt
lager salt.

...det dyraste planet i världen, B-2 Stealth, kostar 15 miljarder SEK. Det är dyrare än om hela planet vore gjort i guld.

...man
på 1700-talet försökte förlänga livet genom att på våren stänga in 5 unga
jungfrur för att man sedan skulle kunna samla upp den ånga de då skulle utsända,
och sälja det i flaskor som livselexir.

...de snabbaste impulser som
överförs genom nervsystemet hos människan rör sig med en hastighet av 288 km/h.


...världens högsta solros genom tiderna blev 7,38 m.


...Saudiarabien är det land som har minst antal biografer, de har inga.


...den genomsnittliga 18-åringen sett 26000 mord på TV!


...världens högsta snögubbe var 22,17 meter hög.

...världens
sömnigaste djur är sengångaren som sover bort 80% av sitt liv.

...en
människa i genomsnitt har 100 000 hårstrån på huvudet.

...zebrans ränder
kan jämföras med människans fingeravtryck. De är alla olika.

...det är
omöjligt att nysa och titta samtidigt.

...det är förbjudet att kyssas
för "sexuell njutning" i Iran. Den som ertappas döms till 100 slag med piska.


...en strutskyckling växer ca 1,5 meter under sitt första år.


...den tandläkare som dragit ut flest tänder drog ut minst 2000744, de
finns bevarade, mellan åren 1864 och 1904, dvs ett genomsnitt på 185 tänder per
dag.

...spetälska är den minst smittsamma sjukdomen av alla smittsamma
sjukdomar.

...myror alltid ramlar på höger sida när de är berusade.


...en krokodil inte kan räcka ut tungan.

...en gris-orgasm vara
i 30 minuter.

...en loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin
kroppslängd, det är som om en människa skulle hoppa lika långt som en
fotbollsplan.

...människor och delfiner är de enda djur som har sex för
nöjes skull.

...en kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud, innan
den svälter ihjäl.

...en del lejon parar sig över 50 gånger om dagen.


...flodhästen är det djur i afrika som dödar mest människor.


...fjärilar smakar med fötterna.

...i Sydafrika finns en
jättelik daggmask som kan bli 6, 7 meter lång.

...elefanterna är det
enda djur som inte kan hoppa.

...strutsens öga är större än dess hjärna.


...den mängd kött en Tyrranosaurus Rex kunde ta i munnen skulle räcka
för att försörja en familj på fyra personer i en månad.

...en
sjuttioårig människa i genomsnitt har stoppat i sig 30 ton mat - ca 6 elefanter.


...bland franska bögar är Mats Wilander är fyra gånger populärare än
Boris Becker.

...det i USA finns över sex miljoner kilometer väg att åka
på.

...anledningen till att pojkar i tolvårsåldern är så klumpiga är att
de växer så fort att hjärnan inte hinner lära sig kroppens nya storlek förrän
den växt ytterligare.

...man tillbringar sex månader av sitt liv på
toaletten.

...om hälften av alla hushåll har tre lågenergilampor i
stället för glödlampor så sparar vi tillsammans drygt 100 miljoner kronor i
energikostnader.

...vattensängen drar lika mycket energi på ett år som
spisen och tvättmaskinen tillsammans.

...Stockholm, tillsammans med
Reykjavik, har den renaste luften av alla huvudstäder i hela världen.


...genomsnittsmänniskan äter under sin livstid ca 50 ton mat...

2012-11-22
14:02:07

In comeing Call..

Sofia Kroon Holland..

2012-11-22
12:21:16

9grader

Bra temperatur att röra sig i.
Dock måste man ju mjukatarta :(

2012-11-22
11:08:50

Prinsessan äter frukost

2012-11-21
19:15:41

Prova er kunskap
Hittade testen på ridsport
Testa er kunskap om våra fina fyrbenta djur :)
 
 
http://www3.ridsport.se/Hastkunskap/Fragor-i-hastvag/

2012-11-21
17:55:10

Välförtjänt bad

Mys :)
Sen står det mumsig lax på menyn.

2012-11-21
17:17:11

Flitiga

2012-11-21
16:09:36

Första gången på väldigt länge

Tränings klädd och ska ut och "promenera" med lilla Sara :)

2012-11-21
12:04:48

Just ja

Såhär såg jag ut i håret igår
:)

2012-11-21
11:16:55

Hej hej
Då var det lill Lördag igen, tiden går fort nu.
 
Som ni kanske såg var jag hos Katarina och jobbade igår, red lite hästar och fixade till lite hö och sådär.
Både jag och Sara H var där, kul att jag fick dem jobbiga hästarna igår då. Men de tyckte visserligen Sraa var jätte kul ;) Vanity ville inte gå ver bommar och stegrade sig samt en annan jag red var allmänt lite galen.
 
 
Idag blir det mest massa "pappersarbete" här på datorn.

2012-11-20
18:33:04

Hos Katarina

Rider och lite sånt med Pontus

2012-11-20
16:36:00

Var gick det snett ?
 
Jag har fått några frågor med tiden här även på mailen har jag fått lite frågor och en undran om vad det är med mina ben och vad som har hänt.
Jag har skrivit ihop en text här och hoppas att den går att läsa, är ofta svårt att förklara och lätt att  det blir långdraget. Samt är det här ingen tyck synd om mig text utan såhär är det verkligen men det går ändå. Lite det budskapet vill jag att ni ska få utav detta.
Sen om ni vill tycka synd om mig efter det, går det bra ;)
 
Jag var fotbollstjej från topp till tå. Har alltid tränat väldigt mycket och hårt, började karriären med killar, sen tidigt upp i Damlag. Nu i efterhand vet jag att jag tränade alldeles för mycket men jag älskade det och har aldrig lidit av att träna mycket och hårt. Gick på lite andra sporter sidan av fotbollen för att få styrka osv. (Ridningen har ju alltid funnits vid sidan om).
Men för elva år sen började jag få ont i benen (underbenen) och det gjorde rätt så ont. Det berättade jag även för mina föräldrar och vi pratade med sjukgymnast om vad det kunde vara. Benhinneinflamation trodde dem då, ni vet de som alla nästan har en gång om året när man bytar mycket  underlag. Då skulle jag villa lite och ta det lite lugnare bara.
Jag tränade på som vanligt dock, hade hur kul som helst men väldigt ont och mer och mer. Det kom till en period där jag intë längre kunde dölja att jag hade ont och kamrater och tränare började undra. Dem pratadde såklart med mina föräldrar och vi åkte vidare till sjukgymnast och ortoped. Ortopeden tryckte där jag hade ont och frågade om de gjorde ont!? Jag vrålade av smärta och han menade på att tjejer inte skulle spela fotboll. .
Dem här orden han spottade ur sig tog extremt hårt på mig, då jag var väldigt ung men faktiskt väldigt duktig på det jag gjorde samt att jag spelde med killar i min egen ålder även som 15 åring och platsade i deras starrelva.
Idiot tänkte jag.
 
Till och från dessa elva åren var vi hos läkare utan resultat. Jag fick prova det mesta, inlägg, salvor, massage, akunpunktur, zink och magniesiumtabbletter och myket mycket mer. Jag åkte upp till Blekinge lirade i div 2. . DIV 2. Helt underbart!
Men även däruppe märkte folk att något var fel på mig, jag höll såklart standarden och så som spelare och har alltid kämpat för mitt lag. Det tog min 3 matcher att komma in i startelvan och jag var lycklig och stolt över mig själv. Men de gjorde ju ont och var tydllign svårt att dölja.
Första gången jag trillade ihop var just uppe i Blekinge. Oj tänkte jag och reste mig igen. Sprang några steg och föll pladask igen. Detta var dock på en träning och min tränare tog av mig i sidan ..
 
Ett år senare var jag hemma igen i min klubb och lirade på, bara det att nu föll jag ihop lite väl ofta. Mina lagkamrater försökte få mig att gå till doktorn igen och menade på att hälsan faktiskt var viktigare.
Jag själv var så trött på att ha ont och att inte kunna få någon hjälp. Samt var det inte kul att alltid gnälla och klaga på att jag hade ont, verken för mina föräldrar eller någon annan därav börjde jag bli tyst och betedde mig som att allt var som vanligt.
Men på plan gick det inte att dölja längre och hemma kunde jag skaka som ett asplöv och tårarna rann av sig själv. Sömnlösa nätter fanns väldigt ofta.
För två år sen nu kontaktade jag en sjukgymnast igen. En utav dem bästa vi har här. Han hjälpte mig så gott han kunde. Vi började om lite från noll och rotade i allt. Jag berättade att min mamma har sjukdomen MS och då sa han till mig att gå och undersöka mig. Ja sa att det inte var lönt då de sällan visar sig i såhär tidig ålder. Men han vägrade gå vidare förrän det var uteslutet.
Tack och lov visade just då inget att jag fått sjukdomen så vi gick vidare. Han fick kontakta en specialist inom idrott och ovanliga skador och det var lång kö för att ens komma i kontakt med honom.
Men en dag ringde han, eftersom jag inte direkt kunde leva ett vanligt liv utanför träningen utan att det gjorde ont såg han väl mitt tillstånd som lite allvarligare och jag fick en tid.
 
Det han konstaterade då och än idag är att jag hade förstora muskler gentemot vad som fanns plats inne i benet. Alltså när du går eller springer och allmänt rör dig då vill ju musklerna andas. Mina kunde inte de utan  tyrckte så hårt på benet att jag föll ihop utav smärta. Anledningen till att jag alltid hade ont var för att i med minsta lilla rörelse så ville musklen ha den platsen om inte fanns. Därav den konstanta smärta som jag kan beskriva lite som att slå en stekpanna på smalbenet och sådär kändes de några gånger i minuten varje dag. Då när jag var helt stila. .
 
Jag började med två operatiioner en i vart ben.
Dem gick in och delade den här hinnan som var för tajt och sydde fast den i huden istället.
Det hjälpte inte riktigt och ytterligare två operationer gjordes. Sista operationen var i Mars detta året och där fick jag förklarat innan den att jag var tvungen att ställa skorna på hyllan. Idag är inte mina muskler lika skyddade som era är utan en boll på benet kan göra stora komplikationer om jag har otur. Ett benskydd skulle liksom inte hjälpa.
Då tänker ni om du blir sparkad utav en häst då? Tja jo, om jag hade ett friskt ben och blev sparkad då skulle de nog kunna förstöra lika mycket. Samt att när jag fick ställa fotbolls skorna på hyllan var jag förkrossad och det som stod mig närmst om hjärtat var ju hästarna. Jag kände chansen att för göra det på heltid. Jag börjde så smått med mina svaga ben och när jag hade lite mer styrka började jag med hoppnignen på allvar.
Nä är det det jag vill och kommer att kämpa för.
 
Jag har ont än idag, Mars nästa år får jag ta på mig gympaskorna igen och börja jogga så smått.
idag biter jag ihop och gör så gott jag kan, min skänkel får ibland lida och se lite halvtakig ut då det kan göra väldigt ont att trampa ner hälen hela tiden.
Men visst än så länge kan jag sitta i soffan utan att tårarna kommer.
Men de är olika från dag till dag vilken smärta jag har, den är lite mildare än förut men finns kvar än idag.
Det är väldigt tråkigt men jag tänker inte låta det stoppa mig. Utan med hjälp utav doktorer och förhoppning om att jag inte har MS kommer jag att fortsätta kämpa.
 
Därför känns min resa extra mycket för mig själv, därför är jag väldigt glad för vissa saker som jag gjort. På såhär kort tid, just för att jag vet vad jag kämpar med varje dag. Det kanske ni inte visste och därför tänker pss jaha varför vara så glad?
När jag styrde mot hindret som låg på 1.40 och bara hoppat 120 lite innan var jag nervös och faktiskt inte för höjden i sig utan för att mina benen skulle ta vika i språnget. Men när jag flög över var jag så himla stolt över mig själv så ni inte kan fatta. Ja det var en kort bana på 5 hinder men för mig var det ett bevis på att jag vill och kan, och det kommer ni att få se här.
 
 
Glöm inte bort vem ni är och vad ni vill. Det ända som kan stoppa er är ni själva.
Fotbollskarriären tog sitt ett snabbt slut men öppnade även en annan värld. Se vad jag har gjort på denna korta tiden. Jag hr varit i Holland och haft det helt amazing! Nu är jag på väg mot nya utmaningar där jag har en riktig chans som ryttare vilket är helt fantastskt.
 
Jag har alltid funderat på vad jag hade kunnat åstakomma utan den här smärtan, jag tog mig ända till div 2 med sämrta.
Nu på hästryggen ska jag visa hur långt jag kan gå med vilja och hjärta!
 
 

2012-11-20
13:11:40

Saknar dem här stunderna med dig
Fina kossan I still love you!
 
 

2012-11-20
12:48:03

Var tog dem vägen?

Visserligen vet jag att muskelmassa försvunnit sen jag slutade med fotbollen men min standar vikt har varit ca 62-64 kg och efter sista operationen vägde jag hela 70 kg.

Nu ställde jag mig på vågen av nyfikenhet eftersom jag inte sprungit en meter på typ 9 månader eller vad det blir.,
Ja Ridning är inte bara en dans på rosor ;)

2012-11-20
11:44:51

Fem snabba
Om mig :
 
Tycker det är otäckt att flyga
 
Är livrädd för fältävlan men älskar det ändå?!
 
Är väldigt glad för frukt och sallad
 
Har en tendens att säga Tjingeling väldigt ofta
 
Är väldigt pedant med min utrusnting på mig eller hästen
 

2012-11-20
10:44:14

God förmiddag
Man kan ju undra vart jag tog vägen igår?
Det blev en tidig kväll för mig. Halv nio låg jag i sängen, somnade dock inte förrän senare. Jag blir så trött utav att ha ständigt int, vissa dagar påverkas jag mer och vissa mindre. Men i söndags slog i mitt vänterben, mitt på smalbenet såklart. Där har inte kommit något blåmärke men gör ändå väldigt ont så jag börjar blir lite orolig. Får väl ge det nån dag till, dock jobbigt när jeansen trycker på, jogging byxor är inte min grej liksom ;)
 
Inte lätt att vara känslig inte. Hah
 

2012-11-19
18:03:55

Hjälp tack
Har ni koll på hjälmar där ute?
Jag letar ny, ingen sametshjälm. Märket är inte jätte viktigt men uvex och gpa har har kikat mycket på. .
Jag har rätt så litet huvud och har svårt att hitta en bra och snygg hjläm.
 
Har ni några bra tips? Vart hittar jag och vilka är era favoriter?
 
Tacksam för all hjälp :)

2012-11-19
17:00:44

Varit i stallet

Precis varit i stallet och hämtar hem saker och så.
Känns konstigt att se Jollys tomma box ju. Saknar han så
<3

2012-11-19
14:53:17

Fika

:)

2012-11-19
13:15:00

Klart till tio-i-toppfinalen
 Rolf-Göran Bengtsson har mycket stort på gång. Efter söndagens världscup i Stuttgart följer tre tuffa helger i följd. Först åker han till GCT-finalen i Abu Dhabi sedan Gucci Masters i Paris och därefter Tio-i-toppfinalen och världscup i Genève.

 Det är också klart vilka ryttare som ska medverka i Tio-i-toppfinalen, som avgörs den 7 december i Genève. Bland de tio främsta på den senaste världsrankningen avstår Nick Skelton finalen. Han ersätts av elvan Pénélope Leprevost, vilket ger följande lista:


Steve Guerdat, Schweiz

Christian Ahlmann, Tyskland

Rolf-Göran Bengtsson, Sverige

Pius Schwizer, Schweiz

Kevin Staut, Frankrike

Marcus Ehning, Tyskland

Edwina Tops-Alexander, Australien

Marco Kutscher, Tyskland

Beeezie Madden, USA

Pénélope Leprevost, Frankrike

 

2012-11-19
11:48:54

Måndag 19 November
Vaknade imorse av att telefonen ringde kvart i sju. . Jippie, dock var det en trevlig på andra sidan luren men jag som tyvärr inte alltid har lätt att somna om lyckades inte idag.
Solen strålade ju rakt in vilket är väldigt härlig i för sig. Temperaturen är ändå låga 4grader brr.
 
Idag ska jag slänga iväg lite mail och sånt dära sedan ska jag upp till stallet där jag hade Jolly innan och hälsa på Sara och hämta mina grejor.
 

2012-11-18
21:06:31

Ridsnutt från Danmark

2012-11-18
20:56:56

Tjingeling!
Hoppas ni haft en bra söndag och en bra helg. Det har absolut jag haft.
Vart ju i Danmark idag, därav ingen "livebloggning".
 
Åkte över till Gilleleje i Danmark för att titta på ett eventuellt jobb, pratade ju om att jag hade fått lite kontakter osv och detta var något som jag var väldigt intresserad utav.
Min dag har varit kanon!
 
Det blev fika och lite prat när jag kom upp. Familjen består  utav mamma,pappa, bror och Camilla då som är året yngre än mig, tävlar fälttävlan på proffesionell nivå (blev 5a i EM förra året och året därpå). Väldigt trevlig och duktig tjej. Familjen i sig var mycket jordnära och trevliga fick väldigt fint bemötande och dem var hur goa som helst.
 
Vi prata hade trevligt, fick en rundtur på deras extremt stora gård och anläggning. Inte så nybyggt och stilrent som i Holland kanske men där fanns allt och det var stort och mycket fint på sitt sätt, egen terrängbana, ridhus som var stort och fint, gräsbana, dressyrbana stora fina och många hagar.
 
Sen red vi lite, jag fick rida 4st två unghästar och två rutinerade fältävlanshästar. Hoppade även en. Gick väldigt bra tyckte jag, riktiigt fina hästar må jag säga. Någon fick man käpma med, någon var kanon fin men då fick man kanske kämpa med något annat osv. Kändes kanon iallafall och hoppade bara lite "små hinder".
 
Åkte därifrån med ett leende och kände att det här kan bli toppen, vilka möjligheter. Mycket ridning och tillgång till latt tävla. Känns bra, riktigt bra. Men inget tar vi ut i förskott.
 
Vi får se vad som sker. Mer info kommer i veckan. Allt kan inte nämnas här med en gång vet ni ;)
 
Har haft en toppen mysig dag iallafall, tidig och lång och nu är jag mer än trött!
 
Sov så gott allihopa!

2012-11-18
19:26:54

Åka tuff tuff tåg

Tror vi var en aningen trötta idag ;)

2012-11-18
15:52:00

I´m beautiful as I am
AND SO ARE YOU!

2012-11-18
11:02:00

Jag hissar dig
Här är tjejen som får sin insperations komentar uppvisad.
Hennes ord är bra och hon vågar lyfta sig själv och vara ärlig! Det är tänker jag hylla och uppmuntra och väljer därför att publicera detta för att just visa att ni ska våga vara er själva, tro på er själva och våga säga att ni är bra. Alla är bra beroende på vilken nivå ni är på.
 
You a re born this way
 
Linnea Gullabergs
När jag var liten såg jag upp till min pappa, jag tyckte att han var den bästaste, starkaste, smartaste människan som fanns, och den som fanns när man var ledsen eller kanske hade gjort illa sig.
Sedan när jag blev lite äldre såg jag upp till lite olika kändisar, det kunde bara ex shakira men då handlade det mest vem jag tyckte var bra och hade bra låtar (kanske en 6-7 årig jag).
Sedan när jag var 10-12 år kom dom 2 första kändisarna som hade en bakgrund, eller så var jag mogen nog att förstå att en förebild inte var någon som hade en bra låt.
Dom 2 var de 2 galna tvillingarna ifrån irland som heter John och Edward Grimes som även kallas Jedward.
Dessa 2 personerna tyckte jag var så sjukt bra, inte bara för sin musik utan att dom hade varit mobbade pga att dom var annorlunda och för att dom var intresserade utan musik.
Jag såg upp till dom 2 ganska länge faktiskt kanske två år, men det ebbade ut med tiden, och jag förstod inte riktigt hur någon kan se upp till en person, eller se någon som sin såkallade förebild.
Med tiden blev jag mognare, och nu, 14 år och väldigt vis har jag förstått att  jag är en sådan som inte ser upp till någon person, efterom att jag inte kan rellatera mig själv till någon annan.
Jag är jag, och jag har mina egna framtids drömmar som fotograf och annorlunda och kanske lite poetiska tankar.
Alltså kanske jag själv är min egna förebild.
 
http://lgullarbergs.blogg.se/
Tack!

2012-11-18
08:13:15

Pigga och glada

Eller inte ;)

2012-11-18
07:09:17

God morgon

Uppe i ottan en söndag?
Ska över till Danmark för lita häst saker. Tar Lill Sara med mig.

Blir förhoppningsvis en spännande dag!

Dock har jag sovit ca 4h i natt, just nu är det lugnt spännande att se hur länge humöret är uppe ;)

På återseende då och ha en riktig slappe söndag nu allihop!
Tjing

2012-11-18
00:15:00

<3
Att känna en längtan till något som gör en lycklig.
 
Den där pirrande känslan i magen i hopp om att bli kär/ att vara kär
 
Komma på sig själv med ett leende på läpparna med dig i tankarna
 
Få höra dem orden som du gör så fina
 
Ta emot den glädje, värme och lycka du skänker
 
 
 

2012-11-17
19:30:07

Är det lördag så är det

2012-11-17
17:17:21

Önskar alla en trevlig lördag

Är på kalas ute på Helsinhborgs landet :)

Helg och bara bilder och annat smått och gott på bloggen. Inget jobbigt läsande ;)

Puss

2012-11-17
17:15:27

Nov. 17, 2012

2012-11-17
14:00:31

Snygg klippning

Det här kallar jag snygg klippning på fjording :)

2012-11-17
12:35:38

Hästjejer klara :)

Lilla Anna och jag redo för hennes ridlektion :)

2012-11-17
11:27:00

Make up
 
Vi satt och tittade på X-factor igår och sen blev de ju lång paus. Nej då gick jag Sara och Anna och gjorde lite make ups. Haha kan vara kul ibland ju :)
 
Här har ni lite hemska bilder ;)
 
Här har ni en bild på make upen jag gjorde
 
Och ni får ni ursäka/tänka på att det är sent en fredag kväll och vi ser allmänt inte så snygga ut ;) hehe
 
Haha bjuder vi väl på
 
 

2012-11-17
10:13:07

God morgon
Har precis vaknat, skönt med lite sovmorgon. Visserligen somna jag nog inte förrän efter två inatt. .
Tanken var att gå upp imorse och jag och Sara skulle gå lite. Jag får ju inte springa eller powewalka men vi skulle ut och gått och börjat nån stans iallafall. Men då vi bägge sov som stockar struntade vi i det.
 
Snart frukost sen ska vi städa lite innan vi åker med Anna på ridning hennes tur idag.
Sen är det lite kalas i eftermiddag/kväll.
 
Blir nog en trevlig lördag :)
 

2012-11-16
18:57:07

Trevlig helg

En lycklig Erika hälsar alla trevlig helg :)

2012-11-16
16:44:00

Our king
Jag glömmer det aldrig, vilken känsla så mycket tårar men ändå så mycket glädje.
 
 
 
 

2012-11-16
15:32:40

Fikamys

Te och kiwi.
Fredags mys innan Ridning.

2012-11-16
14:19:00

Klockren
 
Den här har dykt upp lite överallt, den är väl så klockren :D
 

2012-11-16
11:53:27

Jag är lycklig

Men jag saknar dig
<3

2012-11-16
09:38:02

En fredag så här i November
Äter lite sen frukost och läser tidningen. Ska strax hoppa in i duschen sen ska jag hälsa på min mamma.
Var rätt så länge sen jag hann med det tyvärr men nu så.
 
Idag rider Lill Sara på ridskolan med så ska följa med henne dit sen är det nog bara en fredag kväll som ska avnjutas.
 
Nej duschen kallar!

2012-11-15
20:58:20

Favoriter i repris
För er som missat hur jag hade det nere i Holland ni kan bara titta och njuta utav anläggningen här
 
 
 
 
 

2012-11-15
20:33:00

Smarrig gulachsoppa
Idag var det jag som fick kocka och vi har nyss ätit. Gott och trevligt som alltid.
Nu sitter jag och läser era bloggar lite då just de ger mig inspiration att se hur era dagar är, er ambitioner och era resor. Så spännande.
Inte behöver man någon bok när man har er!
 
 
 

2012-11-15
17:24:00

Stor morot eller?
 
Alltså jag vet inte riktigt men ser jag ut som en vandrande morot eller liknande?
Först bet ju Born to be wild mig i ryggen nere i Holland sen samma dag som jag skulle åka hem bet Connor mig i armen visserligen en helt galen hingst men ändå. .
 
Och nu när jag var på tävling med Katarna igår sa hon Billy biter aldrig männikskor men du får passa så att han inte biter Carla sidan om när du tränsar.. Och vet ni vad, han bet mig i handen :P
 
???
 
Betet på ryggen, har dock försvunnit nu
 
 
Blåmärke på armen, finns kvar än idag
 
och de på handen är så litet så det orkar jag inte lägga upp hehe.
 
Det gör ju såå ont när dem biter tur det inte gått hål nånstans. Enbart i handen men det var som sagt så litet att de inte gör så ont längre.
 

2012-11-15
16:21:50

Champagne sprut i Flyinge

2012-11-15
16:07:43

Resa bokad
På söndag åker jag över till Danmark för att titta på ett jobb. Jag har som sagt fortfarande inte bestämt mig men vissa låter mer spännande än andra.
Detta i Danmark är jag väldigt intresserad utav och ska åka över och träffa människorna samt titta på anläggningen osv.
Spännande!
 
Arbetet är beridare med tävling hos/tillsammans med en proffitionell fältävlandsryttare som utbildar och tävlar hästar.
 
 
 

2012-11-15
10:52:49

Att vara förebild
Vi alla är förebilder på olika sätt, för syskon, elever, tjejen eller killen i stallet m flera.
 
Men som förebild måste du då vara perfekt? Får du inte lov att göra några misstag?
 
Jag brukar uttryck mig om att alla är perfekta på sitt vis och det är rätt så omäjligt att vara felfri. Du kan vara en förebild ändå och du visar bara att du är männsklig om du skulle göra några såkallade misstag.
För mig är det viktigt att min förebild visar att det går, visar vägen och att göra saker bra som galna kan löna sig. Om min förebild gör det då vet jag att jag skulle kunna göra det och jag får inspiration.
Jag ar olika förebilder, lite kändare människor ser vi väl alla upp till på något vis men även privatpersoner och folk inom olika yrken.
 
Nu vill jag höra era inspiritations källor, berätta vem ni ser upp till och varför. Berätta gärna vad ni vill ha för förebild eller vad just du ser upp till. Vad är viktigt för dig?
 
Den som jag tycker inspererade mig bäst med sin lilla berättelse får upp den här och såklart din länk.
Have fun och våga skriva!
 

2012-11-15
10:03:28

Dagens outfit
Tröja- JH kollektion
Jeans- G-Star
 

2012-11-14
22:00:45

Härlig dag!
Kan man börja Sverige livet bättre?
 
Var iväg med min hopptränare idag på tävlingar i Flyinge. Om jag har rätt för mig så är det väl första gången Volkswagens stortävling är nu i år? Grymt kul iallafall! Fick fribiljetter och körde dit ikväll igen.
 
Härlig underhållning! Bra arrangerat och som jag sa innan så himla kul att Svenska eliten var där och tävlade.
Roffe helgrym som vanligt! Men även några andra namn som jag gillade idag. Samt hade dem en kort intervju med alla efter rundan vilket var riktigt roligt!
 
Tummen upp för denna tävling och hoppas den utvecklas, blir större och ännu bättre till nästa år! :)
 
Haft haft en mycket trevlig dag, varit glad och lycklig. Tummen upp för det!
 

2012-11-14
21:58:50

Grand Prix Final, Volkswagen

Han är bara så grym! Och klockren som person! Goa Roffe!

2012-11-14
15:59:33

Mot Flyinge igen

Ska se Grand Prix Finalen med Lill Sara nu <3

2012-11-14
15:38:00

I mina öron
Oh Ronja, saknar dig ju! Vår låt :D
Haha om vi dödat den eller?
 
Hur många av er därute ska se Swedish House maffias konsert?
 
 
 
 
 

2012-11-14
14:33:37

Tjingeling
Kom precis hem från Flyinge, har hjälpt min hopptränare lite nu när hon tävlade.
Haha vilken skillnad det är att grooma på de olika nivåerna och länderna..
Fick träffat Daniel Zetterman, lillbrossan Alex och Royne. Såg även när Roffe hoppade en unghästklass.
 
Har fritt inträde till Grand Prixen ikväll så får se om jag åker dit. Startlistan är ju trevlig iallafall. Men Rolf och hela gänget. Jens, Lisen m flera.
 
För Katarina gick det bra. Två felfria runder och där blev de 13e placering och 23e placering. Sen i unghöstklassen fick hon ett stopp. Nöjd, hästarna behöve lite träning :)
 
Ett stall från Tyskland ringde med när vi satt och lunch, trevligt. Börjar bli jobbigt nu men vart man ska ta vägen!? hehe
Bättre att ha mycket att välja mellan än inget!
 

2012-11-14
14:26:20

Rolf-Göran Bengtsson

2012-11-14
13:11:44

Lunch

:)

2012-11-14
10:26:35

Tummen upp

Två felfria runder än så länge :)

2012-11-14
06:35:54

På väg

På väg mot min hopptränare som ska tävla i Volksvagen cupen i Flyinge :)

Underbart att se startlistorna med bl.a. Roffe, Lisen, Peder, Zetterman m flera.
Kan bli en rolig dag :)

Tjing

2012-11-13
22:21:40

Sara Lundh gästbloggar
 Hej, det är jag som är lill Sara. Jag tänkte låna Erikas blogg en stund och prata lite om henne.
 
För mig är Erika som min storasyster, inte bara för att hon bor hos oss utan också att vi har så kul tillsammans, vi gör allt mellan himmel och jord och jag brukar alltid få rida på hennes hästar och foderhästar. Erika brukar också följa med mig på ridningen och hjälpa mig där men hon hjälper mig inte bara med hästar utan också med allt annat.
 
När vi flyttade hit vi bor nu var hon granne med oss, hon brukade passa mig och mina syskon när mina föräldrar inte var hemma.
Som person är Erika snäll, omtänksam och generös, hon är alltid glad och possitiv.
Erika tar väl hand om hästar, hon sköter de på ett bra sätt och hon hanterar hästar på ett bra sätt. Ger dem den kärlek hästarna behöver och hon skämmer bort sina hästar lite väl mycket ibland med godis,saker och kärlek m.m ;) Hon slår aldrig hästarna heller men hon säger till om de gör något dumt .
Jag och Erika står varandra nära, jag har kännt henne sen jag var 3 år och då var Erika 10 år.
Om jag skulle besriva Erika med 3 ord så är de det jag skrev innan snäll, omtänskam och alltid glad.
 
Så som Erika själv skulle sagt, Tjingeling ;)
/ Lill Sara (Lundh)
www.saralundh.blogg.se
Instagram: Saraalundh
 

2012-11-13
18:47:17

Svensk maaat

För första gången på tre veckor luktade de mat när man lagade mat ;)

Haha. Att en så enkel rätt som spagetti och köttfärssås kan smaka så gott :)

2012-11-13
17:20:10

Konstig känsla

Var nyss i stallet med Lill Sara och träffade andra Sara och finaste ponnyn!
Mockade ut och städade Jollys box, konstig känsla. Brukar ju stå en häst där som gnäggar hej.

Lite fix och mys och folket var snälla och trevliga idag. Jag kände mig välkommen hem :)

Nu ska jag packa upp resväskan

Tjing!

Brr kallt hemma i Sverige!

2012-11-13
14:35:16

Inlägg till er där ute
Att våga
 
Vi här i Sverige är ganska så duktiga på att tala om för folk vad dem ska göra och inte göra.
Hitta fel och trycka ner.
Något vi däremot är väldigt dåliga på tycker jag är att vara possitiva, hjälpa varadra, puscha, stötta och ge komplimanger.
 
Det kvittar vilken nivå du rider på och varför, folk har ingen aningn om varför du hoppar just den höjden du gör eller vilke resa du haft med just diin ponny/häst.
Det är ingen mer än du som vet det.
 
När du ger dig ut där på tävlingbanan, ska du sträva efter att uppnå det målet du själv satt inte vad dem sidan om förväntar sig. Dem förväntar sig alltid en felfri runda, där du ska rida perfekt och vara perfekt mot hästen ochd et är inte hur du uppfattar irdet perfekt utan hur just den personen  som tittar upfattar det. Men hur ska du då kunna veta vad du ska?
Jo du ska sätta dina egna mål och gå efter vad du själv kan och vill.
 
Du ska våga vara dig själv i alla lägen. Om du vill  tävla, om du vill börja hoppa en högre klass, eller kanske lägre, vill du fara utomlands och prova något galet och nytt? Gör det! Den som stoppar dig, är du själv.
 
Att verkligen göra något för sig själv och sin egen utveckling kommer unna dig något fruktansvärt mycket och göra dig lycklig. Det finns inga gränser så länge du själv inte sätter upp dem.
 
Jag vil att ni ska våga tro på er själva oavsätt om ni har ett bra självförtroende eller inte. Du kommer få ett det lovar jag.
 
När jag styrde mot 1.40 hindret och tidigare bara hoppat lite 1,20 var jag så nervös att jag inte visste vad.
Men jag ville, jag ville visa att jag faktiskt kan. Jag är inte världens bästa, men jag vill bli och JAG KAN och VILL.
Liten bana på fem hinder var avklarat, jag skakade av adrennalinet och bara älskade det. Jag var så stolt över mig själv och är fortfarande.
 
Vart du än är i livet och vad de nu handlar om, hästar, kärlek eller något helt annat. Våga!
 
 
Just belive in your self
You can be what you want to be
Live every day
And remember my words
 
Be who you are
 
 
 

2012-11-13
12:33:30

Hemma i Sverige igen
När jag klev på tåget  Almelo igår för att sitta två timmar bort till flygplatsen i Amsterdam, trodde jag att jag skulle gubbla massor på de som jag skev till er igår. .
 
Men med dundrande härlig musik i öronen upptäckte jag mig själv att le, jag log och tänkte tillbaka på mina tre veckor i Holland. Hur jäkla kul jag haft det, att jag fick denna chansen, denna upplevelsen. För första gången på väldigt länge kände jag att jag var lycklig. Den känlsan var helt underbar!
 
Tåget dundrade på  och jag tittade på de vackra Hollänska landkapet, husen, fotbollsplanena vi körde förbi. Jag kände en känsla som är svår att beskriva men jag verkligen njöt.
 
När Sofia lämnade mig vid tåget kramade hon mig, berättade att hon funderar skarp på att flytta hem till sin gård i Sverige igen och undrade då om hon fick höra av sig till mig. SJälvklart sa jag! Grymt kul att vi trivdes ihop och att hon var nöjd med mig.
 
Förneka inte dig själv eller vad du vill, tro på dig och din magkänsla. Det är är bara du själv och dina begrnsningar som kan stoppa dig i det du gör.
 
 

2012-11-12
18:30:00

Vad händer nu?
Nu när jag skriver detta inlägget har jag inte bestämt mig för vad jag vill göra.
Jag är på resande fot nu på väg hem till Sverige och garanterar er att det är just det här jag sitter och funderar på.
 
Vad händer nu då? Jag vet iallafall att jag är inte färdig med det här, nu är jag inne i det och då är det lättare att komma någon vart. Men jag vet inte riktigt, hemma i Sverige eller utomland? Jag står fast vid att man får uppleva mer utomland oavsätt vad jag kommer bestämma mig för.
 
Men jag tänkte dela med mig lite smått utav vad jag kommer välja mellan och vilka jag har kontakt med just nu.
 
Lisen Bratt Fredricson har erbjudit mig en plats som groome och elev. En chans som är helgrym då både Lisen och Peder tävlar mycket och att få vara med dem och rida med dem varje dag, tror jag skulle göra stor skillnad på mig själv.
 
En svensk familj som är bosatt i Tyskland, träffade jag här i Holland och Sofia har pratat gott om mig för dem. Dem tävlar och har försäljingsstall. Väldigt intresserad utav detta med, men mer info om dem väntar.
 
Sen har vi fälttävlands stallet i Danmark som jag var i kontakt med innan jag åkte ner till Holland. Vi har hållt kontakten och jag ska försöka åka till dem i nästa vecka och hälsa på. Där kommer jag att arbeta med en proffisionell fälttävlandryttare, grooming, utbildning och ridning samt att få chansen att tävla. Detta lockar mig fruktansvärt mycket då jag alltid velat hålla på med fälttävlan och detta kanske är min väg in?
 
Detta och lite till cirkulerar i mina val. .Då tänker ni, men Holland och Sofia då?
Jo begrund utav ekonomiska saker och allmänt lite flackande tankar om vad hon själv ska göra så kommer hon inte att arbeta med en groomé. Vi kommer ha kontakt nu såklart och bestämmer hon för att hon vill ha en grooé ändå och jag inte valt något annat är de möjligt jag flyger hit igen.
Vi funkar väldigt bra ihop och det har vatir riktigt kul här nere.
Otroligt tacksam för att hon öppnat nya dörrar till mig som verkligen är värda något. Ställen som tävlar på elit nivå, att gå från henne till någon av dem här andra kommer bli riktigt kul.
 
Jag har haft det jätte underbart och hoppas på att möta Sofia på tävlingsbanan en dag på häst men även sidan om.
 
Jag är stolt över mig själv och det jag gjort och hoppas jag kommer välja något som fortsätter min resa och min utveckling.

2012-11-12
16:24:24

Yrar runt

På en väldigt stor flygplats i hopp om att hitta toalett :p

2012-11-12
13:11:33

:)

2012-11-12
12:37:06

Effektiva Erika

Mellan 7-12 har jag hunnit mocka 6 boxar, longera två hästar, fixat fyra till Sofia, ridit en. Plus lite annat i mellan.

12.03 var jag inne från det till nu har jag duschat, städat rummet och hallen och påbörjat laga lunch

De ni ;)

2012-11-12
10:03:09

Bästa Wille

Ska få sig ett träningspass nu :)

2012-11-12
07:44:17

God morgon

Tidig morgon, jobb fram till tolv sen snabba ryck med dusch, städa och snabb packning av det sista.

Sen bär det av mot Sverige

2012-11-11
20:09:38

Tidig kväll
Har varit en lugn och skön dag, men har dock packat och putsat grejor och sådär. Tvättat och städat. Nu har jag lagt mig i sängen. Ska svara lite på mail och sedan se lite på sjunde himlen och somna gott.
Imorgon är det tidig morgon igen för att hinna så mycket som möjligt innan jag ska göra mig i ordning för hemfärd.

Godnatt, hoppas ni haft en lika grym helg som jag!

2012-11-11
16:45:00

Mina dagar i Holland
Mina tre veckor här nere har varit helt fantastiska!
Tuffa, fysiskt och psykiskt men väldigt lärande och jag har njutit utav varenda sekund!
 
Att ha fått denna chansen och att jag verkligen tog den, ångrar jag inte en sekund!
Här nere har jag upplevt så himla mycket, utvecklats som människa och som ryttare. Sofia har varit otroligt bra mot mig och Ronja har puschat och hjälpt mig med ridningen. Tack vara henne är mitt självförtroende på hästryggen just nu på topp. att få chansen att sitta på sånna häör hästar är nog något vi många drömmer om. Jag fick chansen och jag älskar det.
 
Imorgon åker jag hem, inte för att jag inte trivs utan för att det var bestämt så. Jag åkte ner för att prova och se vad som händer i framtiden. Med hjälp utav Sofia har jag fått välidgt fina ord och kontakter och när jag kommer hem i Sverige igen är det dags att fundera på vart/vad jag ska.
 
Att få grooma för Sofia har varit helt fantastiskt, det här vill jag verkligen. LIka mycket som jag vill rida dem höga klasserna där ute så vill jag grooma på den nivån. Det är två väölidgt skillda saker men så otroligt roliga.
 
För er som funderar på att prova, säger jag bara att tveka inte. Åk! Gärna utomland då man upplever så mycket mer där och större tävlingar. Jag har lärt mig så himla mycket, utav att f¨träffa dessa grymma ryttare och få titta. Att ha de ansvaret som man faktiskt har som groome tyckte jag var väldigt nervöst och nästan jobbigt i början. Men dt är just de som har gjort det hela så jäkla roligt och givande!
 
Jag vill tacka för denna Sofia för denna underbara starten och tack till er där hemma som puschade mig och hjälåte mig hit. På en vecka packade vi och bestämde jag mig för att åka.
 
Stort tack till: Familjen Lundh, Sara H och Jessika, Min hopptränare Katarina det är ni som gjort det här möjligt. Tack!

2012-11-11
16:19:09

Grand Prix final

Sofia Kroon och Rolex

2012-11-11
12:52:32

Suck
Skrev nyss ihop ett långt inlägg om tiden som groome här nere i Holland. Men det försvann? och sparades inte ens i arkivet. Irriterande eller??
 
Iallafall, Linnea Liljedahl söt tjej som också driver en blogg gör lite intervjuer och jag fick äran att vara med. Så kika in på hennes blogg för att få lite bra läsning samt att läsa min intervju.
Tack Linnea för dem fina orden!
http://www.linnealiljedahl.devote.se/

2012-11-11
11:53:01

Sumering utav helgens tävling
Internationell tävling varar alltid ca ons-sön. Tänkte nu dela med mig utav hur det gick, hur jag upplevde allt och bara ösa ner hur det var där så jag hoppas inte det blir allt för bökigt.
 
Vi körde dit dagen innan alltså tisdag kväll och stallade in för att få lugn och ro och slippa behöva trängas.
Stallarna var jätte mysiga tyckte jag och att få gå rudner där var spännande och jag längtade verligen tills tävlingarna skulle dra igång.
 
Osndag: Första töävlingsdagen, Waldo skulle hoppa. Han hoppade på kvällen och verkligen överhoppade så han blev nog lite rädd för sig själv och fick två stopp.
Waldo är hingst och är riktigt fint, hoppar ca två decimeter över varje hinder oavsett höjd. Han har opererats och har därför haft ett lite uppehåll och bara gått träningstävlingar lite på sistonde och nu då ut på tävling. Men han behöver lite mer rutin så kommer de att bli en häst vi ser i framtiden. Han är helt amazing, oftast dem lite galnare hästarna som verkligen blir något. Jag tror på honom! Denna kväll var det inte mycket mer än just tävling.
 
Torsdag: Rolex tur att hoppa, grymt fin var han men han fick två ner i slutet, varför vet inte riktigt. .
Men han slutade på en sjunde plats och var därav kvalad till Grand Prixen på lördagen.
Här på kvällen festade vi och hade grymt trevligt med alla folk som vart där!
 
Fredag: Waldos tur igen, han var trött? Det är han aldrig, ovanligt att han river som sagt då han alltid är väldigt högt över men här fick han tre eller fyra ner tror jag. Här var det sedan också fest lite mer drag denna dagen, grymt kul!!
 
Lördag och Grand Prixen, Rolex var gyrmt fin, Sofia gjorde ett bra jobb på ryggem. Dem närmade sig slutt, bom där föll en bom. Skit! Men med fyra fel blev dem nia och vi är väldigt nöjda efter en lyckad tävling!!
 
Att få vara på denna tävlingen var grymt kul. Ryttarna här var nästan bara män, riktigt duktiga få kvinnliga och även dem väldigt bra såklart. Allting var så massivt och snyggt och mycket, stort liksom. Hemma har ju bara några få stortävlingar den här klassen, meeting och SM också vidare.
Folk är trevliga och det är inte så spännt.
 
Festandet var sjukt roligt, men trevliga människor. Och man träffade och lärde känna massor med folk från hela Europa.
 
Utav en tävling har jag sett och upplevt så himla mycket som groomé. Det var riktigt lärorikt i alla dess former att vara iväg. Jag fick även nya kontakter som är intressanta.
Det var tidiga morgnar och sena kvällar varje dag och de var skönt att få sova idag.
 
High jumpingen vann Björn, Sofia pojkvän på 2 meter och 20 centimeter på en häst han aldrig sett för :D Grymt skoj och nerrvigt att se på!
 
Indoor Wierden 2012, stort tack för en upplevelse jag sent kommer att glömma!

2012-11-11
11:31:54

Last day
Hej alla fina, nu har jag öppnat datorn.
 
Sista dagen här i Holland kan man säga.. Flyger hem imorgon kväll.
Nu ska jag sätta mig och skriva några rader till er. Nu drar vi igång igen då.

2012-11-11
00:27:24

Hur var dagen?
Fullspäckad, jobbig men rolig.
 
Jobbade i stallet imorse, körde runt elva till tävlingen och groomade. waldo hade tre eller fyra ner i den klassen tror jag. Hem jobba vidare, red två hästar.
 
Born to be wild, är en rätt slö häst vilket är rätt roligt med tanke på namnet. Honom la jag inte allt fö rmycket tid på att han skulle gå snyggt och i form utan la tiden mer på mig själv och att han skulle få röra på sig. Så det gick bra men ingen rolig häst så direkt, tung och stark att rida.
 
Sen red jag Wille, han skulle få jobba och även jag. Gick bra i början sen testa han mig nog lite samt blev trött så jag fick kämpa lite men Ronja hjälpte till från marken och de avslutades väldigt bra tyckte jag. Givande och lärorik ridpass på en häst som är stark och svår att rida, samt är de så mycket häst att rida.
 
Sen tillbaka till tvälingen, Grad Prixen :)
Slutade på en niondeplats med ett ner. Riktigt bra!
 
Packade ihop oss i lastbilen och har nu landat hemma. Nu firar jag och Ronja helg!
 
Sumering utav hela tvälingen kommer imorgon :)
 
Sov gott med er, det ska jag!

2012-11-10
18:56:07

God afton!

Käkat gott efter två bråkiga hästar ;)

Nu drar jag och Ronja till Grand Prixen. Ronja ska få ta över groomingen så jag kan få njuta och fota på min sista arbetsdag här.

Hörs!
Tjing
Love u

2012-11-10
16:03:14

Hingst 2

Wille

2012-11-10
14:30:57

Hingst 1

Born to be wild

2012-11-10
14:21:43

Jag lever

Blev sent igår och tidigt idag. Har nyss varit på tävlingen igen. Waldo skulle hoppas 4 ner med honom. Han såg lite trött ut.

Nu ska jag rida lite en slö hingst och en unghingst som är lite rädd av sig, söta Wille :)

Grand prixen går ikväll.

Kommer mer och bättre update när jag slått mig ner vid datorn, ett tag sen jag hann sitta där nu.

Tjing

2012-11-09
18:55:43

Härliga fredag :)

En sjunde plats tog vi hem idag, härligt! Nu är jag hemma igen, ny duschad och ska slänga i mig en pizza innan vi drar tillbaka till tävlingen för att se lite höjdhoppning och njuta av kvällen :)

Mycket att göra och stressiga dagar men väldigt roliga!

En halv färdig Erika :p

2012-11-09
14:54:24

Mot tävling

Ska alldeles strax köra till tävlingen, Sofia ska hoppa.
Vi ligger bra till i tiden här hemma så hoppas dem är klara när jag kommer hem igen så vi kan äta och göra vid oss.

Kör tillbaka sen då för att duscha och hämta Ronja sen kör vi till tävlingen och ser höjd hoppet och partihandel:)

2012-11-09
10:21:11

Update

2012-11-09
08:44:16

Gäsp!

Fredag! :)

2012-11-08
23:53:52

Tjo

Vart på tävling sen halv fyra. Grymt kul att grooma partaj efteråt där vi blev kortdragna då det är jobb imorgon. Men bättre update imon hoppas jag att jag hinner med om idag då. High jumping imorgon med, start 1,70 nice ;)

2012-11-08
15:25:00

Det gör ont
Något jag inte delar med mig utav direkt för någon är hur mycket jag faktiskt saknar fotbollen.
 
Jag har spelat fotboll i så många år målet var collage i USA. Jag har lagt så mycket tid, smärta, tårar,kärlek på fotbollen och det har gett mig så himla mycket.
Jag har alltid varit en aktiv tjej men fotbollen var en del av mig, är en del av mig.Säger någon Erika,eller Erik Svensson som det var i mesta fall hehe så vet tänker dem alltid. Ah fotbollstjejen. Det är nu ca nio månader sen jag gjorde en träning. Att få springa där ute och kämpa, svettas, utvecklas och ha så jäkla kul saknar jag.
 
Lag känslan, alla vännerna saknar jag såklart med. Men just den känlsan utav att få sparka på bollen, ta ner den på bröstet eller nicka iväg den. Sätta bollen i buren efter en grym löpning.
 
Som bäst var jag uppe i divition 2. Jag spelade mycket med killar och tror det var där jag utvecklades och blev den spelaren jag blev. Såklart var jag inte alltid bra men min lägsta nivå var nog rätt lagom liksom då jag har en vilja som heter duga. Jag gjorde alltid allt för mina lagkamrater och loggan på bröstet. Det var därför jag var där, det var min plikt och jag älskade det.
 
Med nr 7 på ryggen gick jag genom eld med ett hjärta av guld.  Jag skulle göra allt för att få göra en träning igen, att få stå med i startelvan som alltid.
 
Jag älskar att vara med hästarna och att jag fått den här chansen och ja jag antar att jag är duktig på detta med.
Men jag har inte nått mitt mål än och om jag bara fick chansen att göra det. Om fyra månader då ska ja ta på mig joggingskorna igen. Jag längtar till den dagen men är också rädd, då jag vet att min vilja är större än min hjärna och min smärtgräns höjs utav viljan.
 
Jag vet inte riktigt vad ni eller jag fick ut av detta röriga inlägg men ja. .
Det här är jag i nästan 18 år andases, åt, sov, levde jag med en boll vid fötterna.
Erika Svensson nr 7 vänsterytter, varsegod och rid
 
 
 
 
 
 

2012-11-08
12:54:56

Lunch

Snabb lunch nu med Ronja. Vi ligger bra till men bägge vill åka på tävling ihop så vi hoppas på att vara klara till tre annars fr jag köra själv.

Sofia nolla med Waldo idag, topp!

2012-11-08
12:00:00

Övning 16
Lydnad, rytm och bra vägar

Det här är en övning som Lotta brukar använda när hon tränar ryttare och hästar. Övningen består av tre olika övningar som kan kombineras till en bana på slutet och den tränar bland annat ryttare att rida trekombination med hjälpbommar. Den här övningen kan ridas i ett ridhus eller på en ridbana med måtten 20 x 60 m.

Syfte: För hästen: Få hästen lydig och smidig och att den går kvar i samma rytm. För ryttaren: Ryttaren tränar att rida i en jämn rytm med bra vägar mellan hindren och kontroll över hästen.

Uppvärmning och träning på övergångar: Börja med att värma upp hästen i samtliga gångarter.

Svårighetsgrad: Medelsvår övning där hindrens höjd kan anpassas efter ekipagen. Hinderhöjden kan varieras mellan 0,50 meter och 1,20 m beroende på ryttarens och hästars utbildningsnivå.

Så här rider du övningen: Övning A Börja i vänster varv med att travhoppa på hinder nr 1 (travbom 2,3 m framför hindret), landa i galopp och sväng vänster. Fortsätt in mellan cavalettibockarna och träna på att byta galopp. Om hästen inte byter rider du två steg i trav och gör en ny fattning. Bryt av till trav, organisera dig själv och hästen och ”tänk takten” när du går ned till trav. Travhoppa hinder nr 2 i trav (travbom 2,3 m framför hindret). Sväng vänster och upprepa övningen ett par gånger.

Övning B Börja i galopp i vänster varv och hoppa hinder nr 3, vänd till höger och hoppa hinder nr 4 på en volt i höger varv. Avsluta med att hoppa hinder nr 5. Var noga med att hålla ut hästen ordentligt i volten och forma den runt inre skänkeln. Se till att du blir ”klar med handen” i tid framför hindren så du kan lätta i handen. Rid ut ordentligt i hörnen före och efter hindren. Upprepa övningen ett par gånger och byt sen varv och hoppa övningen i andra varvet i ordning 5, 4 och 3.

Övning C Rid i höger galopp och galoppera in i serien. Bockarna gör att hästarna bromsar in lite grann i serien vilket göra att avståndet mellan hindren blir lagom långt. Den här övningen tränar trekombination med hjälpbommar. När du hoppat övning C kan du också koppla ihop den med övning B.

Avsluta med trav i båda varven och kontroller att hästarna är lydiga och avspända.

Tänk på Läng avståndet i kombinationen när hindren blir högre.

2012-11-08
09:49:45

Snart tio

Och är redan klar med Sofias hästar. Känns bra!

Vädret här idag är helt okej temperatur mesigt men det ligger regn i luften.

2012-11-08
07:58:21

Bortsätt

Från HIFs färgerna är mer än godkänd ;)

2012-11-08
07:06:36

God morgon

Ush är ju alltid så kallt att gå upp på morgonen brr.

Lite frukost sen jobb.

Ett stopp fick Sofia med Waldo igår.

Tjing

2012-11-07
20:03:40

Bara av att läsa. .
denna texten får man rysningar.
Tänk om det hände en själv. Världsettan en staty till hans hyllning har vi ju alla fått se komma.

Hickstead, född 2 mars 1996 i Lith, Nederländerna, död 6 november 2011 i Verona, Italien, var en hingst som reds av kanadensaren Eric Lamaze. Tillsammans vann de bland annat olympiskt guld och silver i banhoppning.

Hickstead var ett holländskt varmblod och blev bland annat utnämnd till bästa häst i sin gren i VM i Kentucky 2010 efter att ha hoppat fyra felfria rundor.

Under en världscuptävling i Verona i Italien den 6 november 2011 föll Hickstead efter en avslutad runda plötsligt ihop inne på hoppningsbanan och dog. Hickstead blev femton år gammal.[1]

2012-11-07
19:50:59

Man får tårar i ögonen när man ser detta
Ni kommer väl ihåg, stjärnan och legenden Hickstead
Hästen som föll ihop på banan och dog för snart ett år sedan. Jag kommer fortfarande ihåg bilder på när han låg och krampade på marken, hur Erik såg ut och alla dem fina ord Erik någonsin sagt om dennna häst!
 
 http://youtu.be/jiaExy_rv5c

2012-11-07
18:21:25

Go kväll

Färdig med stallet nu. Ronja åker bort till tävlingen och jag stannar hemma ikväll. Skönt. Tänkte köra bort och handla lite mat iallafall.
Sen ska jag äta gott och slänga mig framför datorn som är min underhållning här istället för holländsk tv :p

Vi fick ett nytt föl hit idag! Galet! Klättrar i boxen, ser hemskt ut speciellt när den håller på att fastna i krubban =\

Nej tummen ur.. Och lite fix

Tjing

2012-11-07
15:48:13

Två prinsar på tävling

2012-11-07
13:09:11

Besiktningen

På bägge hästarna gick bra

2012-11-07
12:00:00

Övning 15

 

Övning för en bättre kommunikation

Det är en övning som hjälper dig att få en bra kommunikation med din häst. Övningarna rids i både trav och galopp och innehåller växlingar mellan olika tempon.

Syfte Hjälper dig att få igång en bra kommunikation med din häst. Din hjälpgivning blir samspelt genom att du får öva på att känna vad som är lagom mycket hand och vad som är lagom mycket skänkel. Övningen tränar även hästens styrka och koordination.

Svårighetsgrad Lätt till medelsvår övning där du behöver kunna kontrollera din häst. Hindren kan vara ganska låga mellan 0,60 och 1,00 meter.Bomserie 1 är en travserie (cavaletti) med 1,30 meter mellan (på mitten). Hinder nummer 2 och är två studsserier kryss-planka-kryss (tränar styrka och koordination) på diagonalerna med tre meter mellan hindren i serien. Hinder fyra och fem är oxrar med markbom på båda sidor om hinderna.Börja med att värma upp hästen i samtliga gångarter. Öva på övergångar mellan skritt och trav. Starta med att trava fram hästen över bomserien ett par gånger i båda varven. Därefter hoppar du fram på hinder nummer 2 (studsserien) ett par gånger på låg höjd med anridning i trav.

Hinderuppställning

Uppvärmning och framhoppning

Så här rider du övningen 1. Starta i vänster varv och trava över cavalettiserien. 2. Trava in i studsserien på diagonalen. 3. Lägg en volt runt räcket på meddellinjen i höger galopp och fortsätt i galopp mot nästa studs. Landa i vänster galopp och öka galoppsprången efter studsen och fånga upp hästen på kortsidan. 4. Rid hinder nummer fyra och fem på långsidan med så många galoppsprång som möjligt mellan hindren men med bibehållen bjudning. Sakta av till skritt.

Banan kan ridas flera gånger i följd. Tänk på att vara noga med att forma hästen runt innerskänkeln i svängarna före och efter hindret. Lycka till med din träning.

2012-11-06
22:47:04

sen bloggning
Blev det idag ja..
Blev så att efter vi var klara med stallet idag så körde vi till Sofias tävling redan idag. Stallade in hästarna och så. Det kommer bli så att jag är hemma på anläggningen då Sofia bara har två hästar med sig också när jag är färdig istallet med hennes andra hästar och så, kör vi bort till tvälingen. Pendlar lite emellan.
 
Det var riktigt mysigt där borta. Om det är sådant man kommer få uppleva alltid hade jag kunnat leva sådär. Som att kampa fast ännu bättre :D Stallarna var så mysiga tyckte jag, och vi hängde upp och pyntade med våra grejor. Banan var fin och grym vippplats, fin restaurang på ena sidan, alltså en riktigt fin restaurang som om den vore på stan liksom. Och på andra sidan var där caffe och sådär. Butiker med kläder och grejor fanns där med.
Riktigt nice om jag får säga det! Landade brevid några svenskar vilket också var trevligt. Stall managern var riktigt trevlig och hjälpsam han med!
 
Oh tjejer, där var riktigt mumsiga ridpojkar ;) haha
 
Har tagit lite bilder men dem får vänta. Nu blir det sängen blir långa dagar nu ju, med stallet och tävling. Men skoj :)
 
Natti

2012-11-06
12:00:00

Övning 14
 Gymnastikövning signerad Lotta

Även under tävlingssäsongen kan ryttare och häst ibland behöva putsa på styrkan och tekniken. Det här är en gymnastikövning som består av både studs och kombination och som rids i omväxlande trav och galopp. Ryttaren behöver planera vägen noga och tränar därmed även sin framförhållning.

Detta är en rubrik
Denna text kommer visas som en faktaruta

Mål: Hästen tränar både styrka och teknik. Ryttaren tränar på att planera vägen och att rida med framförhållning.

Svårighetsgrad: Det här är en medelsvår övning där hinderhöjden kan varieras mellan 0.50 m och uppåt. Övningen rids i ridhus eller på ridbana med måtten 20 x 50m eller större.

Uppvärmning: Värm upp hästen i trav och galopp. Rid övergångar mellan rättvänd och förvänd galopp. Hinderuppställning: Hinder nr 1: Rättuppstående hinder med travbom 2.3m framför. Hinder nr 2: Travbommar med 1.10m mellan bommarna. Hinder nr 3: Oxer med travbom framför (2.2-2.5 m framför för ridhästar, 2-2.2 m för ponny). Hinder nr 4: Smalhinder med markbom. Hinder nr 5: Kombination med tre oxrar med markbom framför (6-6.5 m mellan A och B, 9-9.5 m mellan B och C,  för ponny 5.8-6.30m och 8.5-9.2m). Hinder nr 6: Studsserie med kryss, bommar, kryss och bommar (3 m mellan hindren, för ponny 2.25-2.75m). Så här rider du övningarna: Övning A: Travhoppa hinder nr 1, fånga upp hästen mot väggen och rid några steg i öppna (med huvudet från väggen), runda hinder nr 3 och trava över bommarna (hinder nr 2) på volten i höger varv. Avsluta med att travhoppa oxern (hinder nr 3).

Övning B: Travhoppa hinder nr 1, rid ett par steg i öppna mot väggen, travhoppa oxern (hinder nr 3) och rid återigen ett par steg i öppna längs väggen. Fatta galopp, vänd in och hoppa smalhindret (hinder nr 4). Det är viktigt att du rider i ett lugnt tempo och med mer precision eftersom hindret står lite skymt. Var noga med att inte hoppa före hästen. Bryt av till trav och starta med att hoppa hinder nr 1 igen. Det här är en evighetsövning som kan hoppas flera gånger.

Övning C: Starta i vänster galopp och hoppa över oxrarna (hinder nr 5A, B och C). Rid i en lugn, balanserad galopp. Här behöver hästen bromsa upp sig och övningen tränar både hästens styrka och teknik och ryggverksamhet.

OBS! För yngre hästar behöver avståndet längas. Bryt av till trav, rid några steg i öppna, fatta galopp igen och hoppa smalhindret (hinder nr 4). Här behöver ryttaren organisera sig i tid eftersom ryttare och häst går från längdhinder till ett kort och smalt hinder.

Övning D: Starta i höger galopp och hoppa över studsarna (hinder nr 6). Här behöver hästen ta i och det tränar både snabbhet och mjölksyra.

Tänk på: Kom ihåg att det är jobbigt för hästen att hoppa studs och kombinationer. Ta korta pauser och var uppmärksam på om hästen blir trött.

2012-11-06
11:51:52

Sömn?

Andra natten på rad jag inte sovit något alls.. Inge vidare och jag har inte tid med de nu.
Sånt kan väl komma när man är hemma igen tycker jag!

2012-11-06
11:51:21

Sömn?

Andra natten på rad jag inte sovit något alls.. Inge vidare och jag har inte tid med de nu.
Sånt kan väl komma när man är hemma igen tycker jag!

2012-11-05
21:26:19

Rubriker alltså. .
Ser att statistiken är bra, det tackar jag så för. Riktigt kul att ni hänger kvar trors att det är lite struligt med internet här nere i Holland i mellan åt. .
Jag åker ju på tävling ons-sön så då blir det nog tyvärr inte så mycket live uppdatering då jag bor på plats i lastbilen ju. Men jag ska höra med Sofia om de finns något sätt :)
 
Men jag ska försöka förbereda bloggen bra till er :)
 
Imorgon rider vi och motionerar hästarna på förmiddagen vissa ska hoppas utav dem som ska med sen på onsdag.
Efter det så är det trimmning, klippa lite, bada hästarna och snygga till dem ordentligt. Sen städar och packar vi lastbilen så den är rustad till pållarna och till oss själva och lilla Alva ska såklart med.
 
Så att vi bara kan gå upp på onsdag och packa in hätarna och köra.
 
Det ska bli spännande, min första stora tävling som groome, pirr. :)  Där brukar vara mycket bra och kända ryttare även på tävlingrna här, dem hoppar ju inte bara världscupen och så utan även dem lite läge. Grand prixen är på lördag, det ska bli spännande. Jag ser fram emot att se Rolex och Waldo. Våra hästar då alltså, sen ska en av Jans hästar med också tror jag.
 
Nej nu ska jag lägga mig i sängen. Skriva lite till er och sen se Sjunde himlen :)
 
God kväll

2012-11-05
19:31:24

Go kväll

Jag ska bara få rätt på datorn och internet så jag kan blogga lite.
Annars har det varit en vanlig dag här iallafall.

Härligt väder med sol så jackan kunde man lägga idag men mot eftermiddagen började det regna.

2012-11-05
14:46:09

Rolex

Laddar inför helgens Grand Prix ;)

2012-11-04
20:44:26

Tjo :)

Fyra fel för Roffe idag så synd. Men han är grym ändå! För Malin gick det ju ingen vidare tyvärr.

Jag och Ronja har ätit god kycklingsallad. Sen har jag fixat lite tvätt och så. Nu är det bara slappesöndag.

Skönt :)

2012-11-04
17:02:47

Nov. 04, 2012

2012-11-04
15:55:23

Mysig hingst

Waldo är bara så fin. Trött var han idag :p

2012-11-04
15:19:07

Världscupen

Tittar på världscupen nu bara Malin och Roffe från Sverige som hoppar idag. Håll tummarna! :D

2012-11-04
14:10:00

Minnen <3

2012-11-04
11:29:07

Imagine, min bästa vän
Idag åker Jolly det är grymt tråkigt och jag är väldigt ledsen över detta. Jag vet inte vad ni har för relation till era hästar men den jag har till Jolly är svår att förklara, jag tror bara Sara H vet de, då hon har varit med och hon har samma med sin lilla ponny.
Jag älskar honom den resa vi faktiskt gjort, kämpat i vått och torrt. Alla små saker, vårt första bad i "havet" och så mycket mycket mer. Åt ofta frukost i hans box, när jag mådde riktigt dåligt för nån månad sen så däckade jag ihop i hans box på morgonen. Han var där, han sprang till mig i hagen en dag då jag inte ridit på tre dagar eller knappt mockat för jag vart så ledsen. Jag såg han i hagen och var lite gladare den dagen då sprang jag ut till honom, han lyfte huvudet och galopperade och mötte upp mig. <3
 
Det finns inga ord för hur mycket den här hästen verkligen betyder för mig. Men just nu kan jag inte behålla honom, jag skulle gjort vad som helst för behålla honom men just nu kan jag inte. Och det gör ont. Men man orkar inte prata om de och försöker därför verka lite oberörd, men han betyder ,mycket för mig, förmodligen alldeles för mycket.
 
Jag hoppas att på något vis han kommer tillbaka till mig iallafall, det gör jag verkligen!
 
Det här är din blogg Jolly och vi ska försöka göra så att den fortfarande lever, right!?
 
You meen the world to me!
 
 

2012-11-04
11:07:36

Hejsan :)
Känner att bloggningen inte är den bästa just nu men har lovat mig själv att det aldrig ska bli ett tvång. Vi har haft två rätt så tuffa veckor där de i princip bara varit jag och Ronja som arbetat med 25 hästar och allt vad som ingår där så därför har inte tiden eller orken funnits då även internet fungerar si sådär här nere. .
 
Men jag gör mitt bästa ska ni veta!
 
Blev en lång dag igår trots att vi låg så bra till men det var för att vi fick vänta på spån och sen mocka hela stallet.  . Men Jan hjälpte till och det verkar som att han har lite dåligt samvete nu när han märkt hur vi haft de.
 
Firade Marielle igår med hennes familj och släkt, det var riktigt trevligt tyckte jag :)
 
Idag är det bara slappa verkligen! Behöver de. Världscupen går ju idag, missa inte den! Jag tror vi ska se den hos Sofia för det är bara där vi kan se svensk tv :P
 
 

2012-11-03
19:14:55

Puh

Vilken dag!
Återkommer måste käka och göra oss i ordning för 25 års partaj.

Köss

2012-11-03
09:16:05

Bilder

2012-11-03
07:47:38

Morning

Nu ska vi köra en snabb dag så vi är klara senast tre :))

Se you later!

2012-11-02
22:29:28

Godnatt

Säger jag med en bild på mig och lilla Alva igår

2012-11-02
20:38:42

Fredag kväll
Har varit en bra dag idag tycker jag.
Allt har flytit på bra och så, hoppade den engelska hästen imorse dock bara på ett pytte hinder han har dåligt varit igång så.
 
Fixat och trixat som vanligt ju, groomar så till Sofia och hennes hästar varje dag. Longerat någon, busat med Rolex i ridhuset sen red jag den vita som jag har hand om. Har var liten galen när jag satt upp idag Jan sa till mig att jag inte skulle rida en sån galen häst och hoppa av och ställa han i boxen:P Men då blir han ju inte såld.
Aja jag kom upp iallafall och satt kvar ;) Red ute eftersom vädret var så härligt och hästen är så tittig så tänkte det kunde vara bra. För en gång skull var han rolig att rida, han hängde inte så mycket i munnnen idag och lyssnade bra. Han var riktigt fin i galoppen med!
 
Dock när vi var klara och jag ville skritta av på ängarna blev han asrädd för en jäkla harv haha! och stegrade lite och hade sig det löste vi bra ;)
 
Var otroligt roligt att rida idag men för jag kände verkligen att jag själv utvecklats, att sitta på såhär fina och krävande hästar är riktigt roligt men även sjukt jobbigt och svårt. Ronja har hjälpt mig mycket och det uppskattar jag, även Sofia. Jag har hittat en bra sits och hand som jag fortfarande jobbar på såklart men de kändes riktigt härligt idag jag kände verkligen att jag hade hästen framför mig när jag red. Riktigt kul att känna sin egen utveckling, jag hoppas att den fortsättre uppåt då jag verkligen kämpar och tittar och tar åt mig.
 
Jag och ronja har nyss ätit gott och nu har vi en trevlig och galen fredagskväll ;)

2012-11-02
18:20:05

:)

2012-11-02
17:25:51

Liten update

2012-11-02
10:12:25

Jätte bra start på dagen..

Eller inte! Äckliga born to be wild bet mig i ryggen! Aj!!

Irriterad!

2012-11-02
07:25:10

Oh god morgon

Ush vad trött jag är idag, hoppas det släpper snart. Fredag idag då helg för er där hemma :)

Nice.

Nu ska vi ut i kylan och jobba.

2012-11-01
23:20:48

Mys

Har haft en jätte trevlig kväll i Almelo med Ronja, Sofia och Johanna. Vart i hästaffär och sen klädesbutiker, jag köpte mig en stickad tröja jätte mysig :)

Sen åt vi god mat på någon tapasrestauranng. Beställde in lite utav allt också åt vi alla utav det. Kyckling, oxfilé, marinerade räkor och mycket mycket mer. Så gott och Gud vad mätt man är!

Nu har jag precis lagt mig. Hoppas ni haft en fin dag.

Natti

2012-11-01
18:48:21

1 november
Shit vad tiden går snabbt!
 
Idag har varit en bra dag, haft roligt och allt har flytit på bra. Vart iväg med Sofia och hoppade två hästar idag. Jätte kul bägge hästarna gick bra. Kul att få åka lastbilen och allt vad den innebär! Uppvärmning inför nästa veckas tävling..
Får ju förbereda bloggen lite med när man åker på internationella tävlingar så är de ju uppstallning. Så jag blir borta från onsdag-söndag. .Tävlingen är rätt nära men eftersom jag är grome så bor jag i lastbilen :) Sofia med fast hon pyser nog hem och rider någon häst mellan. Men jag måste ju hålla koll på pållarna. Sen på lördagen är det fete fest vilket de tydligen alltid är efter tävlingar såhär ;)
 
Nu är jag och Ronja reda för att åka, ska in till Almelo och mysa lite gå i affärer och äta nått gott :)
 
Tjing

2012-11-01
17:32:33

Hemma igen

Det gick riktigt bra att hoppa idag, hästarna vart riktigt fina!
Trevlig anläggning vi var på tyckte jag. :)
Nu blir det lite snabba ryck för vi ska in till Almelo ikväll och mysa:)

2012-11-01
17:31:58

Hemma igen

Det gick riktigt bra att hoppa idag, hästarna vart riktigt fina!
Trevlig anläggning vi var på tyckte jag. :)
Nu blir det lite snabba ryck för vi ska in till Almelo ikväll och mysa:)

2012-11-01
17:00:00

Words
Ni var inte där, men den feta,härliga, grymma helt jäkla toppade magiska känslan jag hade i Globen var Aaamazing!
Lady Gaga!
 
Born fucking this way!
 
It doesn't matter if you love him or capital H-I-M
Just put your paws up
'Cause you were born this way, baby

My mama told me when I was young
We are all born superstars
She rolled my hair and put my lipstick on
In the glass of her boudoir

There's nothin' wrong with lovin' who you are
She said, 'cause He made you perfect, babe
So hold your head up, girl and you you'll go far
Listen to me when I say

I'm beautiful in my way
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way, born this way

Ooh, there ain't no other way, baby, I was born this way
Baby, I was born this way
Ooh, there ain't no other way, baby, I was born this way
I'm on the right track, baby, I was born this way

Don't be a drag, just be a queen
Don't be a drag, just be a queen
Don't be a drag, just be a queen
Don't be

Give yourself prudence and love your friends
Subway kid, rejoice of truth
In the religion of the insecure
I must be myself, respect my youth

A different lover is not a sin
Believe capital H-I-M
I love my life, I love this record and
Mi amore vole fe yah

I'm beautiful in my way,
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret,
[From: http://www.elyrics.net/read/l/lady-gaga-lyrics/born-this-way-lyrics.html ]
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way

Ooh, there ain't no other way, baby, I was born this way
Baby, I was born this way
Ooh, there ain't no other way, baby, I was born this way
I'm on the right track, baby, I was born this way

Don't be drag, just be a queen
Whether you're broke or evergreen
You're black, white, beige, chola descent
You're Lebanese, you're orient

Whether life's disabilities
Left you outcast, bullied or teased
Rejoice and love yourself today
'Cause baby, you were born this way

No matter gay, straight or bi
Lesbian, transgendered life
I'm on the right track, baby
I was born to survive

No matter black, white or beige
Chola or orient made
I'm on the right track, baby
I was born to be brave

I'm beautiful in my way
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret,
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way, yeah

Ooh, there ain't no other way, baby, I was born this way
Baby, I was born this way
Ooh, there ain't no other way, baby, I was born this way
I'm on the right track, baby, I was born this way
I was born this way, hey
I was born this way, hey
I'm on the right track, baby, I was born this way, hey

I was born this way, hey
I was born this way, hey
I'm on the right track, baby, I was born this way, hey

2012-11-01
13:17:00

Övning 13
Öva på värdefull kominikation
 

Hoppryttaren behöver ha en bra kommunikation med hästen för att lyckas på tävlingsbanan. Dessutom behöver hästen vara tillräckligt stark för att orka hoppa en hel bana. Här presenterar Lotta en ”evighetsövning” som du kan använda tidigt på säsongen och som hjälper dig att hitta en bra kommunikation med din häst. Den hjälper dig också att få din häst lydig för små hjälper och tränar hästens styrka.

Mål: Övningen tränar kommunikationen med din häst och får den lydig för små hjälper. Dessutom övar hästens upp sin styrka.

Svårighetsgrad: Det här är en medelsvår övning som rids över låga hinder. Övningen rids i ridhus eller på ridbana med måtten 20 x 50m eller större.

Uppvärmning: Värm upp hästen i skritt, trav och galopp. Därefter rider du skänkelvikning in på diagonalen och tillbaka ut till spåret igen på den ena långsidan. Rid ett varv över cavalettiserien (hinder nr 1) på kortsidan. Rid små serpentiner mellan hindren i serien på den andra långsidan. Håll ett långsamt tempo så du hinner ta ut svängarna ordentligt. Rid lätt på kortsidorna och sitt ner på långsidorna. Upprepa övningen i andra varvet.

Växla mellan att galoppera på den ena volten och att följa fyrkanten. Flytta ut hästen ordentligt för innerskänkeln i volten och rid i ett friskare tempo på långsidorna. Kom ihåg att variera din sits. Hinderuppställning

Hinder nr 1: Cavalettiserien med 4 bommar (ca 1.10-1.20m mellan) bommarna.

Hinder nr 2: Oxer med galoppbom framför och bakom (ca 2.8m mellan hinder och bom).

Hinder nr 3: Rättuppstående hinder med utfyllnad.

Hinder nr 4: Oxer med utfyllnad.

Hinder nr 5: Serie som består av kryss och planka på studsavstånd (ca 3m) följt av oxer med ett galoppsprång (5.5m mellan). Därefter 5.5m (ett galoppsprång) till nästa planka. Serien avslutas med ett kryss ca 3m efter plankan.

Avståndet mellan hinder nr 3 och 4 är ca 20m.

 

Framhoppning Starta i höger galopp och hoppa över ”dogleggen”. Hoppa först det rättuppstående hindret (hinder nr  3) och ta ut diagonallinjen ordentligt upp mot serien. Lägg en volt över cavalettibocken ut mot långsidan innan du avslutar med att hoppa oxern (hinder nr 4). Rid en noggrann väg mot oxern. Rid övningen i andra varvet med volt över cavalettiserien. Forma hästen ordentligt runt innerskänkeln och var noggrann med att tempot inte blir för högt. Se till att du blir ”klar” med handen in mot avsprångspunkten.

Starta i vänster galopp och rid över serien (hinder nr 5), fortsätt in på volten på kortsidan och rid över oxern med bom framför och bakom (hinder nr 2). Om du har en unghäst eller en häst som vill hoppa långt så rider du in i trav, annars i galopp. Samma sak gäller vid anridning på serien (hinder nr 5). Byt varv och hoppa oxern på kortsidan (hinder nr 2) och därefter serien (hinder nr 5).

Bana Starta med att rida över serien (hinder nr 5) i vänster varv, lägg en volt och hoppa över oxern på kortsidan (hinder nr 2). Därefter hoppar du dogleggen (hinder nr 4 och 3 och lägger en volt över cavalettibocken ut mot långsidan. Bryt av till trav på kortsidan och avsluta med att trava över cavalettiserien (hinder nr 1). Därefter rider du banan på samma sätt i andra varvet.

Tänk på Det här är en ”evighetsövning” som du kan rida flera gånger tills du är nöjd med kommunikationen med din häst. Tänk på att lägga in pauser så att både du själv och din häst får tid för andhämtning.

2012-11-01
12:53:18

Effektiva

Jäklar vad vi varit duktiga idag :)
Blir en skön eftermiddag sen!

Nu ska strax jag och Sofia packa in två pållar i lastbilen och köra iväg och hoppa lite.

2012-11-01
10:06:56

Jumping

2012-11-01
07:49:29

Morning

Nu kör vi på en ny arbetsdag då. Ser ut som att det är träningstävling för några hästar idag. ..

Hörs under dagen :)