erikajoyisabella

Besökstoppen

2012-07-31
21:51:48

Go kväll

Det gick bra på jobb, massor att göra dock men det är bara kul :) Jag gillar min kollega Markus sådär härlig kollega verkligen. Bra stämning och det gillar jag. Gjorde go kasslersallad nu ikväll och tittade lite på OS. Grymt kul att Sara tog silver!!! Stort grattis till henne och Sveriges första medalj! Imorgon jobbar jag 11-19 så där blev en lång dag iallafall. Det blir skogen för Jolly och mig imorgon :) Nu ska faktiskt jag krypa ner i sängen. Är lite frösen och trött. Vi hörs imorgon. Godnatt

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1758111/images/2012/pic_50183739e087c37afb000000.jpg" class="image">

2012-07-31
20:00:00

Det här är jag
Erika Joy Isabella Svensson heter jag,
är född 1992 alltså 20 år. Blir 21 i Januari.
Jag bor ihop med min 35 åriga sambo Pierre.
Jupp det skiljer oss 15 år!
Vår familj består utav oss två,
vår lilla dvärghamster Snowflake
och Imagine ( Jolly) min häst.
Vi bor i en lägenhet i Landskrona i Skåne.
 
 
Min familj:
 
 Mamma Mette och losse pappa Jussi,
mamma är dansk och Jussi finsk :D Kul blandning!
Min mamma har sjukdomen MS, vill ni läsa mer
om den är allra bästa att googla, det finns så
mycket och det är lite jobigt att skriva om.
Men om det så önskas kan jag skriva ett inlägg om det en dag.
 
Pappa Ola och lossemamma Sofie och lillebror William
Dem har varit tillsammans så länge som jag levat. Min lillebror
är helt grym
liten pojke som jag står nära, han är 7 år.
 
Min historia i korthet:
Jag har spelat fotboll sedan jag var väldigt liten, älskar verkligen den sporten och sport överhuvudtaget. Jag har provat på och utövat väldigt många sporter men fotbollen är den jag hållt på med längst.
Jag har ridit sidan om fotbollen sen jag var 9 kanske. Tror jag började på stadens ridskola då och red där i ca 2år tror jag. Sen hade jag sköthästar istället. Till och från när jag hade tid eftersom jag spelade väldigt mycket fotboll, var även tränare ett tag och började faktiskt jobba som 14 åring så jag har haft ett aktivt liv och varit med om väldigt mycket.
 
Men det var när jag fick sluta med fotbollen nu i våras som jag tog tag i ridandet på riktigt. Jag fick operara mig fyra gånger och blev tillsagd att lämna fotbollsskorna på hyllan. Jag mådde väldigt dåligt av detta men hade inte riktigt psyke till att bli ledsen då jag dem senaste 3 åren blivit av med 11 släktingar/nära vänner som gått bort. Tuffa år har passerat just nu!
Men jag skaffade som sagt en foderhäst i vintras redan, när jag visste att jag inte fick fortsätta med fotbollen. Han var en lipsana häst väldigt fin. Red och tränade honom, började redan då ta hoppträningar eftersom jag aldrig kunnat tränare och tävla det ordentligt då fotbollen tog för mycket tid.
Jag älskar att hoppa och har alltid gjort, efter någa månader bestämde jag mig för att leta häst. Jag ville ha en egen som jag skulle träna och tävla. Likväl hittade jag en och nu är vi igång.
 
Imagine och jag:
 
Jolly som han kallas är en valack på nio år.
Han är en sheck, painthorse/varmblod korsninghäst.
Jolly har en helt otrrolig personlighet, han är precis som en hund eller nästan människa.
Han är så mysig älskar att kela, han vet vem som tillhör honom och var hans trygghet finns.
Han är väluppfostrad och faktiskt en helt fantastisk häst när det gäller psyke och hantering!
Tanken är att vi ska tävla i hoppnig, vi båda älskar det!
Men Jolly är inte tävlad innan han kom till mig och har hellr inte hoppat så jätte mycket, inget svårt ialalfall.
Så det mesta är nytt för honom,  ni som har koll vet hur lång tid det tar att lära sig språng m.m . Jolly kunde dåligt gå på volt t.ex när jag fick honom.
Men han har gjort en sjuk utveckling och vi som ekipage växer mer, ibland blir det dem dära roliga sprången där man åker och far men va tusan det kan inte vara tipp topp alltid.
Där av är detta året bara till för träning, vi ställer upp i pay and jump och klubbtävling, vi kommer att känna på en riktig tväling med, men då claer round. Jolly kan hoppa högt och hemma hopapar vi högre. Men vi båda och framför allt Jolly behöver självförtroendet på dem lägre höjderna först därför hoppar vi 70 och 80 cm lite till.
 
Jag tycker ni ska bläddra lite här ibloggen gå in på min youtube sida och kolla från början tills nu på det vi lagt upp. Se hans utveckling och beröm han gärna, det mår han bra av :)
Jolly är som sagt nio år och vi vill bli bra riktigt bra, men vi ska ta det i vårt och hans tempo då ja planerat att ha hon länge. Han ska vara min och då han inte kan tävla länge pensioneras han hos mig är tanken jag har!
Han ska ha det liv han förtjänar, vilket är ett bortskämt lycko liv!
 
Pierre och jag:
 
Vi har varit tillsammans lite längre än ett år nu.
Jupp det skiljer oss 15 år. Men då jag alltid spelat i damlag och började arbeta tidigt så har mitt umgänge alltid varit lite äldre och jag tror även jag är mognare än min ålder.. Får jag höra iallafall. Pierre hade då även umgänge i 27års ålder som jag och vi träffades med gemensamma vänner. Han trodde jag var äldre och jag han yngre. Vi börjde tycka om varandra rätt så mycket och då fick vi välja, sluta träffas eller bita i det och  ta det som det är.
Och idag är det vi, och det ångrar jag inte en sekund! Vi fick såklart prata om barn mm tidigt. Då jag är väldigt frammåt med allt som hus och allt vad "vuxenlivet" innebär så är barn något av det som får vänta. Då vi ska lära känna varnadra, ha en stabil ekonomi stabila jobb och jag är lite för ung tycker jag. och vi var överäns!
Pierre är en helt fantastisk kille, kan vara ltie väl lat ibland, men ja han är ju kille ;)
Han har också spelat fotboll i sitt liv och sportat mycket. Idag är det golf som gäller och han har 4 i handikap just nu vilket är väldigt bra :)
Jag älskar min Pierre och vi lever ett bra liv där vi finns för varandra, han gillar Jolly och finns på våra tävlingar. Vet ni, Pierre rörde inte min foderhäst en ända gång.. Men när Jolly kom, klappade han direkt! Nu är dem typ bästa vänner. Dem få gånger Pierre tittar in i stallet, tittar inte ens Jolly på mig :P hehe
Goa pojkar!
Vi går varandra på nerverna ibland men det gör väl alla plus att vi bor väldigt litet och vill som sagt väldigt gärna ut i ett hus!
 
Så då kära läsare, har jag glömt något så säg till. Vill ni veta mer fråga på!
 
Kramar från mig!

2012-07-31
19:26:45

Hemma nu

Ska samla mig lite äta mm. Sen bloggar jag :) ett tidsinställt kommer med "vem är jag" under kvällen Håll utkik! :)

2012-07-31
14:31:27

Ivanhoe

Älskar min tröja från Ivanhoe. Skön och ursnygg! :) Traskar mot jobb nu. Då min cykelkedja hoppa av innan och jag inte fick på den. Irriterad!

2012-07-31
14:09:39

Mot jobb då
Nu ska jag göra mig i ordning för jobb.
 
Gjorde en ny header, tänkte det avr dags att byta ut. Man får ju nya bilder hela tiden och kul att ha nått nytt.
Hopaps ni tycker om den :)
 
 
Hörs senare!
Tjing

2012-07-31
13:32:19

Skrivit ner massa nu
Nu har jag gjort ett inlägg om mig till ikväll. Så nån gång under kvällen kommer det upp till er.
Sitter fortfarande och kollar OS.
Ska bege mig till jobb om en timme ungefär.

Skönt faktiskt att ha gjort klart stallet och ridit Jolly innan jobb så jag slipper stressa ihjäl mig på kvällarna. Utan kan gå hem och laga middag och ta det lugnt.

2012-07-31
12:46:39

Vem är jag ?
Fått några nya läsare vilket är jätte kul, så för att ni ska kunna hänga med tänkte jag skriva ihop lite strunt om mig och mitt liv så ni har bra koll :)

Inlägget kommer upp ikväll!

2012-07-31
12:00:52

Hustankar
eller nu är det mer huslängtan.
 
Jag och min sambo har rätt länge nu velat flytta ut till Häljarp och bo i Hus. Då vi bägge trivs bättre i ett hus och vill pyssla om ett hus och bara njuta. Vi vet såklart att det är mycket jobb, men han är 35 år och jag 20 och vi bägge vill verkligen ut.
 
Men nu är det ju så att man måste ha 15procent i kontant insatts och det är få människor som kan få ihop det. . Det är väldigt mycket pengar, men nu när jag äntligen fått ett fast tryggt jobb med papper mm. Så kan vi bröja spara, mn som sagt jag har en häst som ska betalas, han spelar golf och vi vill leva under tiden också.
Men vi vill så gärna ut och längtar fruktansvärt.
 
Berätta om ert drömhus/drömgård så delar jag med mig av mitt sen :)
 

2012-07-31
11:59:43

Jaaaa
Första felfria runda och det var av en svensk!
BRA LINDA!! :D

2012-07-31
11:38:43

Färdig i stallet

Hemma igen då. Galoppintervaller körde jag på Jolly idag, då han hade ett bra go och var väldigt Pigg så hade vi ett rätt högt tempo men samma tempo hela tiden. Körde 6 varv i vår stora padock denna gång. Först i höger, sedan skritta jag två hela och tog 6 i vänster med. Värmde upp och så precis som vanligt innan jag började. Skyndade mig hem iallafall för att se finalen i fälttävlan. Den är igång nu :) Är ju banhoppning det avgörs i :) Så nu blir det lite OS innan jag ska jobba

2012-07-31
08:00:31

Morning

Få var det tisdag, uppe tidigt ja. Eller ja jag vet inte om sju halv åtta är tidigt för er andra men innan nio är tidigt för mig ;) Ska morna mig lite här på soffan sen ska jag cykla till stallet. Mindre kul att titta ut idag då det är höstväder, blåser rejält och är grått. =\

2012-07-30
22:46:54

Godnatt

Hörs imorgon !

2012-07-30
22:10:56

OS

Tycker det är grymt kul att en svensk ligger på delad ledning i fälttävlan. Sara ju och Sverige ligger trea son lag. Hoppas nu det går bra imorgon!!

2012-07-30
21:34:31

Galoppintervaller

Imorgon ska jag köra galoppintervaller på Jolly. Hur brukar du göra dina? Hur konditionstränar du din häst? Berätta mer än gärna!

2012-07-30
20:40:14

Min ursöta lillebror!

Fått en kollegejacka :)

2012-07-30
20:33:02

trött

Ush ja känner mig trött, men jag var trots allt  uppe tidigt idag. Nu kom Pierre hem, så nu blir det väl OS. Jag är sportintresserad men vissa sporter är verkligen dryga att titta på!!

En av dem första bilderna jag tog på Jolly, precis när han kom till mig :)

2012-07-30
19:44:40

Ridsportvärlden
Jag har inte varit på tävlingsbanorna som ryttare så mycket än.. Men jag har varit åskadare väldigt mycket. Och ja både jag och så många många andra tänker och skriver samma. .
 
I Sverige får man ju inte direkt vara bra på något, iallafall inte med självförtroendet på topp, men ska alltid bli sågad. Även om du vunnit eller kommit långt så är där ändå något att peta på. Hur man rider, vad man har för utrustning, hur hästen är eller ser ut mm.
Jag som hållt på med lagsport i hela mitt liv tycker detta är lite tråkigt. Jag säger ju inte att det är så överallt, okej? Men vi vet ju alla att överlag är det ju såhär.
För mig är vänner och folk runt omkring viktiga. När jag och Jolly kommer ut på dem riktiga tävlingsbanorna kommer vi förmodligen inte slå klackarna i taket men jag vill ju inte att folk ska se snett på oss. Utan kanske önska oss lycka till eller beröma faktiskt min väldigt fina hässt. Paus! Detta har ju faktiskt hänt på alla träningstävlingar vi varit på än så länge, dem tycker att min Imagine är jätte fin och rör sig fint samt att han verkligen kan hoppa. Men som sagt det är inte så överallt, så tillbaka till där vi var. .
Jag vet inte om jag har några exempel så, men ni vet Nellie Berntsson? Tjejen som är 12 år gammal och grymt duktig på sin sport ändå får hon så mycket skit!
 
Allt det här med att få fina ponnysar/hästar serverade, ja kanske är det lite fusk eller? Även om jag skulle få en häst som gått 1,60 klasser så skulle jag behöva lära mig att rida den. Alla hästar är olika och man måste hitta knapparna.
Stor eloge till Kristina warg som tränar och rider olika hästar varje dag, förmodligen därför hon är den ryttare hon är!?
 
Vill man gå till en högre klass får man skit för det för att man kan ju stanna och plocka rosetter? Ja men om man är färdig där då och vill komma längre, kan vi inte puscha istället för att dra tillbaka?
 
Jag t.ex, får höra av dock okunniga människor som tror dem är nått (sorry) att varför hoppar du 70-80 med din storhäst på tävlingarna när du hoppat högre innan? Ja jo varför?
För att jag haft honom i 4 månader och han aldrig tävlat förr, ja han kan hoppa så mycket högre och har bevisat det. Och ja vi har provat på 90 och en meter nu. Men vi måste väl vänja oss och få självförtroende? Och inte tycka att bommen är okej ena gången och jätte läskig andra?
Han måste få teknik lära sig språng, avstånd mm. mm.
 
Jag tycker att vi ska gå ihop, vi tävlar ensamma men vi kan vara motståndare med ändå finans för varandra!
Precis som när jag spelade fotboll, på planen var det liv och död efter åt var vi goda vänner.
 
Dock är det någon som verkligen gör fel med sin häst eller något annat så ska man inte uppmuntra detta men det händer så sällan på tävlingar och vi är ju där vi är. Vi har tagit oss dit från olika starter och vissa av oss blir nöjda vi andra vill högre.
 
Kom igen häst Sverige låt oss tävla som djur mot varandra men vi är ett team oavsett vad!
OS nu ju, kolla våra ryttare, ett lag ?! Yes!
 
Min nästa tävling kommer jag förmodligen träffa på fina hästar eller ryttare eller hundar eller någon med fina kläder, jag tänker iallafall låta nån av alla dem jag ser få höra vad jag tycker, såklart possitivt!
Göra deras dag, lite bättre och kanske få dem att slappna av  tankar precis innan start :)
 
Aja hoppas ni förstår vad jag menar med detta inlägg.
 
Kramar

2012-07-30
17:19:12

At work!

Bloggar när jag kommer hem :)

2012-07-30
14:03:09

Os

Sitter och tittar på fälttävlan OS. där var precis en sån omkullridning som gör att jag själv inte vågar. Men jag vill så gärna då jag tycker det är så fräckt. Och då jag gjorde en Pay and cross, alltså träningstävling för terräng med rivbara hinder, både jag och Jolly älskade det! Det är inte mig själv jag är rädd om för jag kan trilla av i hoppningen också men jag är rädd att hästen ska skada ben mm när den slår i.. Rider du fälttävlan? Dela gärna med dig av din historia

2012-07-30
13:02:35

Tävling
Två tävlingar inplanerade just nu.
Kommer såklart fler, speciellt mellan dem tror jag.
Måndag 6/8 pay and jump
och
2/9 Lokal tävling clear round

2012-07-30
12:18:37

Hemmåt igen då

Sitter på bussen på väg hem igen. Det gick bra för lilla Sara och Jolly idag :) Ett lugnt pass där han fick gå utan krav. Nu ska jag hem och äta lite och duscha mm. Innan jag ska till jobb. Jag hinner titta lite på fälttävlan innan. Får se resten på svt play när jag kommer hem igen.

2012-07-30
11:24:10

Sara på jolly

2012-07-30
10:04:25

:D

God morgon /Jolly

2012-07-30
08:47:01

God morgon Sverige :)

Uppe med tuppen idag igen ja. Hehe Eftersom jag har väldigt kort vecka på jobb denna veckan 15-19 alla dagar så tänkte jag fixa stallet och rida nu på morgonen så är det gjort :)) Sara L ska få rida Jolly idag, han ska gå ett lättare pass idag som sagt och Sara tycker det är så kul att rida. Jag står som ridlärare i mitten ;) Sitter faktiskt på bussen nu, regnar som bara den och kände att jag inte ville cykla hehe. Pierre har ju bilen till jobb varje dag. Hoppas ni andra har lite sovmorgon iallafall :)

2012-07-29
22:17:06

Godnatt

Ska krypa ner i sängen nu. Men tänkte dela med mig av veckans upplägg för Jolly. Kan såklart ändras beroende på saker och ting men det här strävar vi efter. Måndag: vanligt ridpass utan större krav. Rida igenom honom så han blir trött. Har ju en häst med väldigt mycket energi :) Tisdag: galoppintervaller, konditions träning Onsdag: skogen, springa av sig, busa och njuta Torsdag: hoppning Fredag: lättare pass, arbeta med rygg och tempo växlingar Lördag: bommar/markarbete Söndag: lugn runda i skogen Natti vänner och läsare :)

2012-07-29
20:07:05

OS tips
Härlig OS är ju igång, jag som älskar sport!
Men för oss/er häst nördar. .
Gå in på ridsport förbundet och läs vad banbyggaren tänkt när hon designade fälttävlands banan.
Riktigt fin bana ska bli kul att se den på tv :))

http://www3.ridsport.se/Tavling/Evenemang/2012/OSiLondon20121/Nyheter/Banbyggarenstankarbakomhindren/

2012-07-29
19:25:25

Se upp
En tjej komenterade i min bloggg och jag började läsa hennes :)
Såg där ett inlägg som jag tog till mig och tänkte dela med mig här. .
 
Har sett att det är rätt många som sätter handtaget till staketet med kroken inåt hagen. Innan tänkte jag inte på hur jag satte fast handtaget, om kroken pekade in eller ut från hagen. Men för ett tag sedan hörde jag om en häst som sprungit runt och busat i hagen och då sprungit in i staketet, kroken på handtaget hade då suttit vänd mot hagen. Så när hästen brakade in i staketet trycktes kroken in genom hästens ena näsborre och fastnade. Naturligtvis -i detta fallet tyvärr- var det ström i staketet så hästen fick stötar i nosen hela tiden och fick panik och försökte dra sig loss. Som tur var va ägaren hemma och kunde stänga av strömmen och dra ur kroken. Så det blev ingen större skada, mer än ett hål genom näsborren som kommer läka igen så småningom. Men det hade kunnat sluta mycket värre. Så nu sätter jag alltid kroken vänd utåt hagen! När jag ändå är inne på staket så måste jag bara säga att gummibands- och spiraltrådar ger mig rysningar. Dels för att jag tycker att det är lite obehagligt när man ska ta in/ut hästen från hagen och trådarna smäller tillbaks som ett gummiband när man släpper dom. Men framförallt skaderisken, för bara några veckor sedan hade vår grannes ena häst slått med ena frambenet och träffat eltråden. Och eftersom dom hade gummibandstrådar hade eltråden fjädrar tillbaka, ryckt loss handtaget och träffat hästen så kroken på handtaget hade skurit upp en bit av bogen.
 
 

2012-07-29
18:31:21

Haha kolla

Vår lilla Snowflake är verkligen one of a kind!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1758111/images/2012/pic_5015642fe087c31c7c0000e1.jpg" class="image">

2012-07-29
18:09:40

Smörja smörja

Smörjde mina skor och ett träns precis :) Och tvättade ett bett

2012-07-29
17:31:31

Sköna söndag

Har just vilat en liten stund, somnade i Pierres knä :)) Nu ska vi nog göra nått vettigt ;)

2012-07-29
14:32:25

Deep shit
Har märkt att folk gillar det, jag är ju inte jätte bra att skriva sånt. För den deepshiten jag har inom mig är rätt så tung.
Men tänkte att ni som inte riktigt vet vem jag är eller varför jag är där jag är med min häst, varför jag är 20år och inte hoppar högre eller vad ni nu kanske tänker. . Så täntke jag försöka skriva av mig lite och se om ni förstår :P
 
Men iallafall. .
 
Jag har spelat fotboll i ca 17 år. alltså sen jag var liten, jag kan väl säga att jag var duktig. Började med killar, sen f 90, sen damlag i tidig ålder. Jag har även spelat i divition 2 uppe i Blekinge.
Som många andra natar jag, har jag provat på mycket sport då jag älskar sport har har det i mig liksom.
Men när jag var 10 år började jag få käningar i benen utav smärta. Var hos doktorn men dem trodde det var benhinneinflammation och sa åt mig att vila. För dra detta väldigt kortfattat och enkelt så gör jag inget utdraget nu. . så från då när jag var tio år tills jag var 17 höll vi på fram och tillbaka hos doktorer och sjukgymnaster då smäartan blev värre med åren och svårare. På träningar trillade jag ihop sådär bara. Ibland kunde jag inte sitta hemma i soffan utav att tårarna kom eller att jag ryckte till av smärta 15 gånger i minuten. .
jag provade mycket, övningar, tabbletter, skor, vila m.m m.m . Inget gick.
provade som sagt på mycket sporter men som 11 åring fick jag ju i princip välja. Fotbollen har alltid stått mig nära och jag har älskat det, jag levde på det.
Men denna smärta var sjuk, och mina tränare samt lagkamrater sa till mig att detta går inte, de är inte meningen att du ska trilla sååhär hela tiden. .
 
För 2 år sen nu, gick jag till min sjukgymnast igen och sa, nu är det allvar vi måste gära något åt detta. .
Då var det så att min mamma har en sjukdom som heter MS, googla de om ni inte vet.  . Annars tar detta evigheter ;) Så han sa till mig, då åker till sjukhuset och kollar så du inte ärvt mammas sjukdom. .Jag sa att de förmodligen inte är lönt för den sjukdomen brukar itne visa sig så tidigt och mycket riktigt visade det inget. Men det betyder inte att jag inte har det, men vi hoppas.
Han fortsatte med tester och övningar, även akunpunktur fick jag och deet vr hemskt!
Till slut fick jag tid hos en idrottspecialist som var doktor. Mitt fall gick före då de var ovanligt¨. Det blev operation. . Han konstaterade att jag hade för stora muskler gentemot vad som fick plats innan för huden, alltså minsta lilla rörelse man gör vill ju musklen andas när min gjorde det tryckte det på så att jag fick så jäkla ont, när jag sprang blev det för mycket och benen tog vika.
Operationen dem gjorde var på så vis att det skärde uppifrån och ner i hinnan som skkyddar musklen, öppnade upp där och sydde fast den i huden. en gång i höger ben, strax därefter i vänster. .
Tiden gick och jag var på plan igen. Men smäartan var kav . . .  3e operationen kom och det blev i vänster ben igen. 3 operationer på kort tid var inget mina föräldrar gillade då det var 3 sövningar på väldigt kort tid. Men allt gick bra.
sedan återhämtade jag mig och började spela igen, allt gick bra och smärtan var mildare men försvann inte. Men sen började häger benet göra mer ont igen och jag återvände till doktorn. Då tar vi häger en gång till sa han, så färjde operationen gjorde jag i mars detta året. Innan den sa min doktor, du får inte spela mer fotboll eller liknande efter operationen för att dina muskler har inte samma skydd längre och en boll där skulle kosta dig stora komplikationer. .
 
Fotbollen betydde allt föör mig, men jag anade ju detta lite eftersom jag hade haft problev i sådär 10 år.  .
såklart fick jag lägga footbollen på hyllan och jag var så nere utav detta så ni kan itne fatta.
men så snart jag kunde, så skaffade jag en foderhäst då jag alltid ridit sidan om fotbollen till och från i alla år.
Hade det toppen med min lipsana häst, men han skulle ju tillbaka där han kom ifrån sen .  Så jag letade häst.
jag kände att va fan jag har alltid fått ha hästarna sidan om aldrig kunnat tävla i hoppning som jag tycker är så kul för att jag inte haft tid.
 
Jag letade och letade, och hittade Imagie.
Imagine har inte gått en ända tävling innan jag köpte honom.
och jag själv har inte haft tid. .
Då jag haft han i fyra månader nu har vi utvecklats jätte mycket och framförallt han.
Hoppa högt kan han, absolut. men där är så mycket annat i hoppnigen som han är osäker på och behöver lära sig och även jag. Vi båda behöver självförtroende och vi är en bra bit p vägen!
Detta året är bara träning. Vi kör runt på pay and rider och det går utmärkt. Vi hoppas 70 och åttip på "tävlingar" fortafarande. det för att inte sätta press. hemma har vi hoppas 90 och 1m och gör det mer och mer nu, och det känns jätte bra!
Vi ska bli ett tävling ekipage och kämpa på. Har såklart inga SM mål m.m nu, absolut inte. . Jag vet att i framtiden kan vi. . Men det är så långt dit, och nu börjar vi från noll och går uppåt och det tar tid och kraft.
 
Nu undrar ni, är smärtan borta? Kan och får du rida? om hästen skulle sparka diig då är de inte kört då med?
Tja. . doktorn vet inte att jag rider.. . och jag måste göra något, jag älskar träna och tävla, plus att jag älskar min häst! Han är nog den mest bortskämda jag vet ;)  Ont har jag absolut, men det är bara 3 månder sen operationen så jag vet inte om det blir bra än. Jag får inte sprinag på ett år. . =/ segt men såklart har jag sprungit pytte lite, när man busar runder lite. Det gör ont, men just nu iinte alls som förr. .och jag hoppas verkligen attd et ska bli bra nu.
Om jag skulle bli sparkad, ja det kanske är kört. .  Men om jag hade "normala" ben så skulle det ju vara kört då med :P Jag menar en häst är en häst.  .
 
Iallafall, jag njuter på hästryggen och kämpar håårt med min vardag men jobb, sambo och häst. haha och vår fina Snowflake så klart!!
 
Jaha, läsbart? veti tusan men nu fick ni lite deep shit

2012-07-29
12:01:59

Golfbanan

Går dem sista hålen med älskling på golfbanan. Ingen sol men riktigt skönt väder. :)

2012-07-29
10:22:12

Puh!

Tung ridpass för oss båda! Men vilket koncentrerat ekipage vi var idag. Alla övningar gick riktigt bra. Även bommarna på volten som han brukar tramsa över men bara första övergången var han ostadig och sedan flöt allting. Var riktigt kul rida idag och känns toppen efteråt nu. Trots att jag är varm och svettig ;) hehe Nu ska jag mocka! Tjing

2012-07-29
08:32:02

Morgon pass

Lite markarbete så här på morgonkvisten

2012-07-29
07:59:27

God morgon

Oh, Pierre rykte upp mig ur sängen när han upptäckte att han försov sig :p dock är vi på golfbanan i tid. Så nu kör jag bort till Jolly, blir ett morgonpass med lite bommar och galoppsprång, långa, korta.

2012-07-28
20:24:23

Lite mer bilder då :)

Har ni badat med era hästar i år?

2012-07-28
19:26:57

Lördag kväll

Så då nån timme hemma i lugn och ro. Är i stallet nu igen, tog nyss in pållarna och gav dem mat. Ska hem nu och äta god middag som Pierre har börjat på hoppas jag ;) Blir en go köttbit med lite pommes idag. En kall cider till det och OS. Red ju som sagt i skogen innan. Jolly var pigg som en lärka och fick springa av sig i värmen :) imorgon blir det nog ett morgon pass. Så jag kan ta det lugnt och fortsätta fixa hemma sen. Har varit flitig idag! Tvättat, diskat enormt mycket disk! Och små plockat lite :) Mm härligt det var i vattnet igår :)

2012-07-28
17:09:02

Film från igår
Varsegoda :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=ntJQYveO8vk&feature=plcp

2012-07-28
11:15:56

I stallet

Varit i stallet en liten stund nu mockat och gjort klart allt :) Ska köra till Sofia och lägga in bilder mm från igår nu :D så det kommer lite sånt under dagen sen ! Sen ska jag hit och rida igen. Blir skogen för oss idag!

2012-07-28
09:42:32

Har ni hört?
Casall La Silla fick lämna förstaplatsen i världsrankningen för hopphästar. Han fick stiga ner ett steg för att lämna plats till Cristallo,som med amerikanen Richard Spooner plockat många poäng i Spruce Meadows, Kanada, under juni.



Skillnaden mellan de två är nästan minsta tänkbara och endast två poäng. Den senaste rankningen i World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) av avelsförbund och hästar är baserad på tävlingar från 1 oktober 2011 till 30 juni 2012.



HOPPNING
Avelsförbund:
1 Holstein
2 KWPN
3 Belgiskt varmblod
4 Selle français
5 Hannover
6 Westfalen
7 Anglo European studbook
8 Belgisk sporthäst
9 Oldenburg
10 Zangersheide
14 Svenskt varmblod

Hästar:
1 Cristallo
2 Casall La Silla
3 Nino des Buissonnets
4 Tripple X
5 Tinkas’s Serenade
6 Regina Z
7 Cornet Obolensky
8 Big Star
9 Carlina
10 VDL Groep Verdi
10 Flexible

2012-07-28
09:36:56

Hästbad

Vårt allra första dopp 27/7 2012 <3

2012-07-28
08:48:44

God morgon
Var uppe runt sju idag, skulle köra älskling till golfen så att jag kan ha bilen. Tvättar nu iallafall, jippie. Hehe
Blir städdag här hemma idag så mycket som jag orkar iallafall, ska rida Jolly och så med ju.

Väntar på att Sofia ska vakna med så att jag kan köra dit och sätta in bilder och videos från igår så jag kan lägga upp massa :)

2012-07-27
23:01:57

Godnatt

Från mig och min prins!!!!

2012-07-27
22:42:11

Världens bästa häst!

Go kväll. Slutade 19 idag, skyndade hem och bytte om körde sedan till häljarp och Sara L och hennes familj. Åt grillat mums! Sen körde vi till Jolly, packade honom i transporten och körde till sjöarna. Så härligt det var! Vårt allra första dopp tillsammans. Sprang, simmade och busa i vattnet. Har massa bilder och videos. Videosarna kommer senare då dem är på fel telefon. .. Men lite bilder kan ni få under tiden.. Skriver mer imorgon :)))

2012-07-27
14:04:46

Äcklig fot

Aj! Man ska inte klaga! Men fy fan vad ont jag har efter min vurpa igår, det här är foten, ser nasty ut om no frågar mig. Ash lugnt så men med skor på aj aj aj!!!!

2012-07-27
13:44:13

Mat

Så varmt det är! Fick bli sallad idag, kan inte äta varm mat såhär mitt på dagen. Sjukt lite att göra idag, än så länge.. Men fint väder och fredag så.

2012-07-27
10:51:35

Underbara häst!!

<3

2012-07-27
10:45:03

haha konstigt!
Såg att mitt inlägg igår kväll kommit upp sådär ca 20 gånger?! På mobilen stod det att det inte fungerade och därav gjorde jag inte fler inlägg eftersom jag försökte publicera men det stod bara att det inte gick =/
 
Aja sitter vid datorn nu så.
Måste visserligen snart göra mig i ordning för jobb.
 
Men kort och gott.
 
Igårkväll fixa jag snabbt i stallet och så, sen körde jag och Pierre till Barsebäck, åt god kyckling ute på gräset och mös. Badade dock inte då vinden faktiskt var lite kall. Vi körde inom om stallet på vägen hem igen och gav pållarna hö och pussa på Jolly :)
Jag halkade i stallet igår :p Hade flippflopp på mig så i en sluttning eller vad man ska säga halkade jag och slrapa upp knä och tår. Svider rätt bra faktsikt =/ och knäet fick sig en rejäl smäll i stengolvet. Så får se vad jag ska ha för skor när jag jobbar idag, mina tår är sänderslrapade ju :((
 
Aja imorse cyklade jag ut till stallet iallafall och släppte ut hästarna. Fixade allt i stallet så ikväll ska jag bara rida :)
Sara L följer med, får se var vi rider, vi vill till vattnet så får se om vi kan ta oss dit :D
 
Nu måste jag  skynda mig. Hej svej jobb kallar!

2012-07-26
19:40:30

Bada :))

Jobbat färdigt nu. Jätte lugnt på dagen massor på eftermiddagen när jag var själv =\ aja man vet att man lever ;) Ska ut och ge Jolly mat och pussa på han. Idag ska han och jag få vila. Trötta av värmen. Jag och älskling aka bada i havet nu ikväll och mysa lite där :)

2012-07-26
11:12:10

Jobb nu

Hörs!

2012-07-26
09:35:40

God morgon

Ush ja det har varit en varm natt. Hade sjukt mycket att göra på jobb igår och vi var bara en i köket och en i restaurangen så kom ifrån runt 19.35 , cyklade hem och bytte om snabbt för att köra till stallet. Skrev ju igår kväll hur det gick så behöver ju inte skriva igen :) Idag jobbar jag 11.30-19 och efter det är de ju stallet. Dö fint väder idag med, bara synd att man står inne på jobb.. Aja lite frukost och så nu :)

2012-07-25
23:16:22

Dö trött
Hej.
Jag är dö trött så bloggare imorgon förmiddag innan jobb.
Det gick bra att hoppa Jolly idag, hoppade dock inte alls mycket något enstaka hinder och sen en liten bana. . Litte envisa var vi bägge men en helt okej träning ändå. Ingen film på det idag då ingen filma.

Hörs imon!

Natti

2012-07-25
11:29:45

Gott gott

Mums äter körsbär!

2012-07-25
11:10:09

Klar i stallet

Har mockat och allt som ska göras varje dag i stallet, så sen ikväll efter jobb ska jag bara rida. Tyckte det var lite väl varmt nu på dagen. Tar det lugnt nu innan jobb bara :)

2012-07-25
09:26:06

Morning

Vilket väder! Ska släppa ut pållarna nu :)

2012-07-24
23:01:07

Go kväll

Kom precis hem från svärfar. Åt gott och hade trevligt :) Nu blir det soffan en stund och sen sängen. Jobbar 14.30-19 imorgon. Då vi har lite provjobbare denna veckan. Så ska fixa stallet och rida Jolly innan det tänkte jag.

2012-07-24
17:05:34

Naaaaj

Han var ju ny tvättad :p tur täcket var på och det var en liten rullning

2012-07-24
17:01:38

Klar för svärfar

Väntad på Pierre nu bara jag är klar. Den här söta klänningen valde jag också att ha i lördags men kanske ikväll istället då :)

2012-07-24
15:39:46

Tokiga älskling

Min sambo det där ja..

2012-07-24
15:01:04

Ny duschad häst :)

Aw :))

2012-07-24
14:58:28

Hej

Ja som sagt var i stallet lite sent igår, red Jolly i vår padock. Lite bommar och så som Sara la ut till oss, Jolly var riktigt fin igår, han är arbetsvillig och framåt :) Idag har jag varit hemma från jobb, fick ingen sömn inatt alls av nån konstig anledning och vaknade sedan med världens huvudverk och efter ett tag kräkte jag inne på toa? Hum.. Aja vilade, cyklade och släppte ut hästarna. Sedan vilade jag lite till. Försökte äta lite och efter att jag druckit mycket så kände jag mig bättre. Då fixade jag Jolly och begav mig ut i skogen. Typ en månad sen vi red i skogen, OM Jolly var pigg, trots värmen ;) men det gick bra och det var kul. Vi var rätt svettiga båda två när vi kom tillbaka. Efter jag ridit har jag tvättat hela Jollys box, tog sedan in honom igen och tvättade honom. Han var rätt smutsig ja!! Så nu är jag lite trött igen, men jag dricker flitigt och mår iallafall bättre. :) Svärfar fyller år idag och jag vill ju följa med och fira honom ikväll. Nu ska jag bara vila och duscha o vänta på Pierre som spelar golftävling.

2012-07-23
19:36:14

Mot stallet

Ska slänga i mig lite mat sen pyser jag till Jolly :) skogen ikväll blir det. Hade jätte mycket att göra hela dagen på jobb men det har gått kanon. :)

2012-07-23
15:00:00

Lördagen och personalfest
Då kommer här en liten sammanfattning då. :)
 
Jag bloggade ju under dagen så ni vet ju lite vad som hänt redan,
 
Men vi blev då hämtade runt ett av en sån där gammal buss, charmig. På den stod det då tio kamp och fotbolls golf m.m. Så då förstod vi ju vad de kunde bli. På plats ute i Saxtorp blev det då att köra ATV (fyrhjuling) grymt kul! 4e snabbast utav sju var jag. Efter det käkade vi en dallasburgare och sedan var det dags för tiokamp.
Mitt lag förlorade ganska stort poäng mässigt, men man fick ju mycket poäng för olika saker om ni förstår. . Men iallafall det var skit kul och jag tyckte faktiskt jag var rätt grym på det mästa ;) :) Så jag är ändå helnöjd! Lite blåmärken och skrapsår visar också lagkänslan :)) hehe
 
Väl klara här blir vi körda till ett hotell i Malmö där vi då ska göra oss i ordning, ca 1,5h hade vi på oss. Så jag slängde mig på sängen är slappnade av en stund. Tog en lång skön dusch och gjorde vid mig sen.
Halv åtta skulle vi vara på Olearys där vi åt, ryggbiff blev det där har jag för mig ;) hehe
grymt gott iallafall!
 
Efter det pös vi till bowlingen där skulle vi vara mellan 22-00. Super kul och för en gångs skull spelade jag riktigt bra bowling! Nån svacka mitt i fick jag, annars gick det kanon :) Härlig stämnign under hela kvällen och allt för mycket dricka ;)
 
 
Pierre kom och hämtade mig strax efter ett och vi var hemma runt två.
Då dundra jag in i duschen och satt där  ca 45 min :P ah skönt! Sen  blev det sängen! och hela gårdagen bestod av soff och säng läge. Käkade kebabtallrik och på kvällen  pös jag till stallet men som sagt lill Sara fick rida på Jolly :) Men han behövde ett lugnt ridpass så de var bara bra.
 
En toppen dag var det iallafall!
 
 

2012-07-23
10:32:12

Lill Sara på Jolly

:))

2012-07-23
10:29:41

Igår

Red Sara L Jolly, kände att jag inte riktigt var människa igår så hon fick rida lite. :) det gick så bra så.

2012-07-23
10:20:59

Hej :))

Jag har lite att göra just nu , börjar jobba 12 med. Men jag har inte glömt er!!

2012-07-22
17:35:47

Bakis mat

Pizza nu, stallet sen

2012-07-22
16:30:14

Kul bild

Haha vinden kan stöka till det ;)

2012-07-22
14:30:03

Mår som man förtjänar!

Sliten!!! Bloggar vid ork!

2012-07-21
20:21:39

Mat

Mums! Ryggbiff

2012-07-21
19:24:58

Min outfit

Såhär blev det :) Liten fin fläta på ena sidan och rosa sandaletter blir det till och en beige/guldig kavaj :)

2012-07-21
18:26:04

Nice hotell

Befinner mig på ett jätte mysigt Royal hotell. Ska ta det lugnt ett tag och sedan duscha och försöka göra mig snygg ;)

2012-07-21
16:35:37

:D

Det blev en tio kamp ute i Saxtorp :) riktigt kul. Mitt lag förlora dock men det var riktigt riktigt kul och jag är stolt över min insats då jag faktiskt grym idag ;) hehe Vi körde ATV med (fyrhjuling) där blev jag 4a sjukt kuul! Nu väntar vi på den där bussen igen som ska ta oss till Malmö och där blir det dusch och bowling :))

2012-07-21
12:52:38

Åker buss :p

Haha blev hämtade i en buss ;) Det blir tio kamp eller fotbollsgolf tror jag, ser så ut på reklamen :D

2012-07-21
12:06:14

Bjuder!

Jiiihoo

2012-07-21
12:03:15

Öser!!!

Hög musik!! Dansa loss!!! Uppvärmning jadå! Snart pyser jag :D

2012-07-21
11:40:46

Film från hoppträningen
Varsegoda :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=N7IV4XYERyA&feature=plcp

2012-07-21
08:51:28

Tävlingar i Västervik

Är det någon som är på tävlingarna i Västervik? Ponny och storhäst. Håll mig gärna uppdaterad! Om equipe skulle sega ;)

2012-07-21
08:45:56

Lördag
God morgon.
Nyss gåt tupp ur sängen, Pierre körde precis till golfbanan för att gå Caddie idag igen. Stor tävling där ute med elitlaget.
Idag ska jag vara iväg med jobb hela dagen, dedt vi fått reda på är att vi samlas på restaurangen kl 12.30 med oömma kläder. . Sen åker vi till Malmö och där ska vi då hitta på något. .Efter det får vi dusch aoch göra vid oss för att då äta och gott och sen blir det utgång.
Spännande dag :)

Så dagen ser ut såhär fram till 12 ca.
Kolla Greys ;)
Välja kläder till ikväll
Göra film från hoppträningen till er
Äta nått

Kan ju varna redan nu för lite sämre update ikväll, kommer säkert något men måste ju vara social ;)

2012-07-20
23:37:29

Trevlig kväll

Kom nyss hem, när jag var klar i stallet körde jag till min "extra familj" som jag kallat dem här på bloggen. Men Maria o Anders, samt tre barn Anna, Sara L då ;) och Sofis är deras barn. "mina systrar". Ska iallafall på lite fest och så med jobbet och hade inte nån aning om vad jag skulle ha på mig så körde dit och fick lite tips :)) Väljer imorgon. Hade en jätte trevlig kväll där iallafall och nu är jag hemma hos älsklingen. Ska se lite film innan vi kryper till sängs. Jolly var som sagt riktigt fin idag! Hörde ni i videobloggen ju. Men jag kan skriva imorgon hur jag la upp ridpasset :) Nu är det natt. Så sov gott med er. Natti

2012-07-20
21:33:32

Galoppintervaller

Dagens ridpass

2012-07-20
19:31:03

Helg :)

Äntligen hemma! Har haft en ständigt huvudvärk hela dagen och mitt höger ven gör ont =\ trist! Måste ringa och be om återbesök efter operationen snart.. Aja ska byta om nu och köra ut till Jolly :) galopp intervaller idag, Fint väder nu ju. Rider ensam då Sara red imorse. Ha en fin fredag alla!!

2012-07-20
10:33:26

Glad

Det var riktigt kul att hoppa igår! Jolly gick kanon fint. Precis sådan härlig känsla vill man ha. Nu ska vi se om vi kan starta snart :) Sara och Tico red ett dressyrpass igår och det såg riktigt fint ut! Titta på : www.sarafantastico.blogg.se Nu tar jag det lugnt på jobb innan öppning :) Tjing!

2012-07-20
09:18:15

Häst
<3

Pyser till jobb nu då

2012-07-20
08:44:21

Fredag :))

God morgon. Ska göra mig i ordning och pysa till jobb. Jobbar 10-19 idag. Ush trött är jag med!

2012-07-19
23:23:35

Visdoms ord från Katarina Warg
får avsluta kvällen.


Festandet inom ridsporten är ju något som är ganska så känt. Jag tycker det är hur härligt som helst på ställen som Falsterbo, Göteborg osv - där ryttare samlas även fast de inte deltar i tävlingarna, där kan man garantera att det är drag. Men jag tycker det är en helt annan sak när det gäller ryttare som själva ska tävla.





Det har kommit en lång väg så vitt jag vet, det här med kombinationen av alkohol och tävlingar. Vem skulle kunna tänka sig att se Rolf-Göran eller Malin Baryard festandes kvällen innan nationshoppningen? Jag tror att det blir svårt. Men det finns fortfarande en ganska utbredd spritkultur inom vår sport, även om jag tror att den till mesta delen är borta från toppsporten. När jag började rida (b)ponny på nationell nivå kommer jag ihåg att det var näst intill obligatoriskt med ryttarfest. I Sverige så är det ju dock väldigt strikt det här med ungdomar och drickande men däremot så var det en del föräldrar som hade fyllefester varje helg, och det var ju inte direkt något som gick ungdomarna förbi. Däremot, när man kom ut internationellt, så var detta även utbrett även hos ryttare. I Freudenberg (Tyskland) när jag var där och tävlade på ponny, så var det ryttarfest med fri bar!? Som svensk 15/16-åring så kändes det väldigt främmande att se killar på neråt 12-års åldern sitta med en stor öl, men det var hyfsat vanligt framåt kvällarna på de internationella ungdomstävlingarna.




Jag tycker att man faktiskt måste dra en gräns någon stans. Att det var sådär det gick till på de större ponnytävlingarna fick mig att undra över hur det faktiskt var i toppsporten. Detta ska kallas för en sport och då borde det också uppträdas på det sättet. För mig känns det löjligt när folk går ut kvällen innan tävling, kommer hem vid fyra och åker till stallet vid sex för att tävla. Det finns ju några sånna personer, men sen kan man ju undra hur seriöst de faktiskt satsar. Alkohol och seriöst tävlande hör inte ihop.

2012-07-19
22:56:50

Natti

Har varit en bra dag men nu är jag trött. Gick toppen att hoppa Jolly men det hörde ni ju i videobloggen.. Sara filmade så ska se om jag hinner göra en film imorgon till er :) annars lägger jag upp i redigerade filmer :) Sov gott!

2012-07-19
21:55:06

Hoppträning!

Videoblogg

2012-07-19
19:57:17

I stallet

Jobbade till 19 och nu är jag hos Jolly. Ska hoppa idag :) Hörs sen!

2012-07-19
13:23:00

Salig blandning

Mums. Räksallad med chiliräckor, lite oxgryta och gott bröd :)

2012-07-19
11:00:21

Mot jobb
Pratar med älskling i telefon ska strax bege mig mot jobb. .
Helt okej att jobba när det är dåligt väder. .

Hörs sen!

2012-07-19
09:10:35

Torsdag

Skönt med lite sovmorgon önskar dock att jag kunnat sova ännu längre nån dag. :) Bytte med Marcus på jobb igår, hans som är sjuk så han ville komma hem tidigare. Så jag jobbar 11.30-19 idag. Också hoppträning på det ikväll. Snälla Jessika ska hjälpa mig. Hoppas vädret är någerlunda. Dem säger ju att det ska komma oväder i Skåne =\ Nu ska jag sätta mig i soffan och se lite greys och morgna mig :)

2012-07-18
21:07:54

Film

Wallander och mys nu :)

2012-07-18
20:14:27

Hemma :)

Tittade en liten stund i tågarp bara sen åkte jag och fodra hästarna och nu blir det soffläge!! Tagga hoppträning hemma imorgon kväll med Jessika :))

2012-07-18
17:25:00

Tyra Sjöstedt
Jag tycler det är grymt tråkigt att Tyra kanske tänker stänga ner sion hästblogg Darios.se . .
Att folk ska ha så mycket att säga, varför trycka ner folk?
 
Jag älskar Tyras blogg, den är spännande och fartfylld! Men nu tack vare någon där ute, så finns den kansk einte mer!
Tyra har hästarna som en ren hobby att hon tävlar är ju bara dö kul för henne och oss läsare, men snälla låt henne rida och "klä" sina hästar som hon vill.
 
Gå in här och läs och stötta tjejen!
 
http://tyras.se/2012/07/16/ibland-blir-det-bara-for-mycket/#comments

2012-07-18
17:02:43

Klen Erika

Kände efter att jag mockat och allt att det värker rätt så bra i mitt höger ben "det senast opererade" förmodligen nu när jag jobbar varje dag så blir det så. Men jag väljer att inte rida idag och Jolly fick sig en longering. Så han fick röra sig lite, i med att tanken är att hoppa honom imorgon :) Skogen en annan dag istället :( Nu är jag iallafall klar i stallet så jag kör väl ut till Tågarps rf och tittar på ponnytävling. Tjing!

2012-07-18
15:40:00

mot stallet
Beger mig strax mot stallet. Fixa och så sedan rida ut med Amanda och Camilla i skogen vid fem.
Ska bli kul var ett tag sen JOlly var ute och busa i skogen :)
Sara har ridit innan idag för hon ska till Tågarp på tävlingen och titta med även hjälpa Hanna och Emma med sina hästar :) Jag kör dit när jag ridit klart m.m om tävlingen fortfarande är igång vill säga men vi får se :)
 
Så det är i princip hur min dag ser ut :)
 
Snodde denna bilden på mig och Jolly på Bellas blogg ;)
 

2012-07-18
15:18:19

Bra galoppövning
Hippson la ut en bra galoppövning för att lära sig kontrollera hästens galopp.
Här har ni den :

Det gäller att lära sig att kontrollera hästens galopp i hoppning. En superövning för att få koll på registret är den här bomövningen. Extra bra är att hästarna tycker att den är superkul (liksom människorna, kan Hippsons testryttare intyga). Ett annat plus är att ryttaren måste lära sig att använda hjälperna aktivt.
E-G Haking, B-tränare i hoppning, använder sig ofta av den här övningen på sina träningar.
- Jag gillar den eftersom ryttaren måste planera vägen, tänka och rida med skänkeln. Och både ytter och inner skänkel måste vara aktiv. Övningen är jätterolig för hästarna och det är bra för ryttaren att ha en enkel sak att ta till för att väcka sin häst.
När hästarna vet vad det är frågan om börjar de att hjälpa ryttarna, säger E-G.
- Så man får lite gratis!



Gör så här:

Det ska vara 7,5 meter mellan bommarnas innerkant. Bommarna ska vara ordentligt vinklade på böjt spår. Innerkanten av bommarna ska ligga på sockerbitar eller liknande.



1. Kom på tre språng mellan bommarna: Lägg bommarna på lägsta höjden. Kom i galopp. Det ska vara tre lika stora galoppsprång mellan bommarna.

2. Fyra språng: Rid därefter i en större båge mellan bommarna. Jobba med innerskänkeln för att få plats med fyra galoppsprång.
- När du ska rida på fyra måste du planera vägen för att rida en större båge. Ha ställningen kvar på innertygeln men reglera balans och steglängd på ytter. Om du inte har en stadig inverkan glider ni lätt utanför sista bommen, tipsar E-G.

3. Två språng: Skär sedan av linjen så att du får plats med två galoppsprång mellan bommarna.
Var noga med att ha en aktiv innerskänkel före kurvan och att vända för ytterskänkeln. När du kommit över sista bommen, håll emot med inneskänkeln så att hästen inte kastar sig inåt.
- Mellan bommarna, använd ytterskänkeln för att rätta framåt. Det är precis så skänklarna ska användas om det är optimalt. Ytterskänkeln ska rätta framåt och innesrskänkeln ska forma, säger E-G.

4. Växla: Rulla sedan på i galopp och växla mellan två, tre och fyra galoppsprång.





2012-07-18
13:28:36

Mat :)

Bamse portion ;) Rödspätta

2012-07-18
10:41:54

Öppnar snart då

Riggat och klar ska ner och byta om nu :)

2012-07-18
08:45:36

Morning

Dagen : Jobb Stallet Eventuellt titta på ponnytävling i tågarp Hörs!

2012-07-17
23:06:00

Markarbete-träning
Den här bjuder jag på :)
 
Ny höjd för oss :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=ETFBNYoTxNk&feature=youtube_gdata

2012-07-17
22:02:45

Kvälls update

Hade en skön eftermiddag hemma med Pierre. Var i stallet runt halv sju Sara L var med :) filmade idag, förhoppningsvis kommer det film nu ikväll. Red med Sara H då :) hon på Rico såklart o jag på Jolly :) Sara red dressyr och jag markarbete, Jessika stod för övningarna. Vi fick jobba på idag. Men det gick kanon. Massor massor med bommar, riktigt bra träning för Jolly. Lite seg i början men sen så gick han på bra. Skrittat och travat över en massa bommar både raksträckor och volt. Avslutade med att hoppa en linje, det gick också bra. Tror sista hindret låg på 90 i slutet och sista gången höjde dem till 1m :D första gången för mig och Jollt. Och det kändes kanon bra. Han hoppar mycket bättre på dem högre höjderna känner man. Mycket bra och roligt träning idag! Kommer upp film! Är behov av en ny sadel, har ni något tips? Jag sitter alldeles för framåtlutad på den jag har idag plus att jag vill ha en som ligger perfekto på Jolly bolly :) Tipsa gärna på hoppsadlar! Ser film nu samtidigt som jag försöker göra film från ridpasset idag :) Tjing

2012-07-17
21:32:49

:D.

Äter sen kvällsmat. Bloggar strax!

2012-07-17
17:03:14

Underbara häst!

Titta vilken vacker bild Bella har tagit på Jolly

2012-07-17
15:28:55

Slutat nu då
Hej :)
Hemma nu, skönt har inget att "måste" göra idag, förutom stallet och Jollu såklart men honom åker jag ut till lite senare.
Blir markarbete för honom idag :)
Ska se om vi kan hoppa lite studs och linjer och mycket bommar såklart.
 
Ska lägag mig lite på soffan och se Greys nu :)
Pierre kommer också  hem snart tror jag.
 
 
 

2012-07-17
13:22:31

Maaat

Mums! Nån timme till bara sen slutar jag. Trist att set öser ner bara !!!!

2012-07-17
10:28:54

Riggat och klart

Gjort färdigt allt för öppning så nu har jag en skön stund innan vi öppnar elva :)

2012-07-17
08:49:12

God morgon:)

Ush trött tjej idag! Ska göra mig i ordning för jobb nu. Hörs under dagen!

2012-07-16
21:11:38

Update

Så mätt och belåten. Åkte ju ut till stallet runt fyra stannar alltid till på golfbanan först och släpper Pierre och sen är ju stallet tätt intill Men hälsade på mina föräldrar och lillebror på Golfklubben :) (dem som driver restaurangen där) Sen till stallet lilla Sara och hennes kusin Bella följde med. Sara H red Tico på morgonen idag. Men vi tog en lång skritt runda på Jolly, båda tjejerna fick skritta. Red längs med golfbanan, riktigt mysig stig där :) Sen bort i axeltofta en sväng, börja ösregna så vi fick gå in i deras stall och ta lite lä:) Sen trava jag och galoppera Jolly lite i deras padock, riktigt bra underlag där :) Bella blev hämtad där och på vägen hem red jag och Sara på Jolly tillsammans barbacka hem. Gick super bra. Så fin han är. Jolly är tillbaka och han är så fin fin :) Nu ska vi bara börja hoppa ordentligt igen. Vill hoppa varje dag men det kan man ju inte :p men blir hoppning i veckan såklart! Nu mys och film med älskling!

2012-07-16
20:27:07

Hemma för kvällen

Ska bara äta lite sen blir det update!

2012-07-16
15:16:44

Slutat nu då
Kom nyss hem, Pierre kommer också snart och då bär det av mot stallet för min del och golfen för hans.
 
Idag blir det en lite lugnare tur för Jolly men lite längre.
 

2012-07-16
13:09:11

Mat paus :D

Sitter och käkar lite. Sista rycket sen innan jag slutar. :)

2012-07-16
11:08:00

Falsterbo i bilder
Här har ni några
 
 
 
 

2012-07-16
09:08:11

God morgon :)
Nu har jag fått lite bilder från Falsterbo så lägger upp några under dagen :)
Även lite bilder från igår har jag fått på mig och fina Jolly.
 
Nu ska jag göra vid mig och cykla till jobb, jobbar 10-15 mån-tors.och 10-19 på fredag.
 
vi hörs sen! :)

2012-07-15
21:16:23

Go kväll

Nu är jag hemma och nyss ätit. Blev pizza idag :) Jolly gick bra idag, kändes lite konstig i mellanåt i traven så vi fick kolla om han var halt men det ser inte så ut och sen gick han kanon fint i trav och galopp :) Bella bus har tagit lite fina bilder idag :) så dem får ni också senare. Nu ska jag hoppa in i duschen, tvätta och smörja mina ridskor först. Tvättar lite schabrak just nu. Sen blir det lite film innan läggdags. Jobb imorgon ju

2012-07-15
19:53:25

Kvällens ridpass

En liten snutt från ikväll :)

2012-07-15
19:38:16

Trött pålle

Sötnöt

2012-07-15
16:31:19

Beskydd till häst

Till salu

2012-07-15
15:31:33

Jolly färdig skodd

Och det gick bra :) Fixar hans box nu, tömt hela och nu blir det ny fin halm i boxen. Mysigt :))

2012-07-15
13:51:01

Sko dags

Nu ska den här snyggingen få nya skor, hela fyra stycken :)

2012-07-15
12:22:07

Bilderna

Vi gör såhär. Bella och jag tig massor med bilder med hennes kamera så när jag får bilderna av henne får ni dem här :) blir om nån dag. Ok? Idag pyser jag ut till stallet vid fyra. Myser och rider Jolly :) sen är det möte på lundåkra kl 19.

2012-07-15
11:52:39

Nytt ridtäcke
Så läckert!

2012-07-15
10:41:12

Falsterbo

Galen underhållning!

2012-07-15
10:30:32

Träffade Malin Bayard Johnsson och Peder med :)

:) Såg även Nellie Berntsson några gånger men inte så att jag tog bilder eller så. Men söttjej!

2012-07-15
10:26:43

Falsterbooo
Steg upp runt åtta igår morse för att göra vid mig, klockan nio blev jag hämtad och vi rullade mot Falsterbo.
Jag som aldrig kommit dit tidigare år, hade ingen aning om vad som väntde. Men jag var inte besviken när jag åkte hem!!
 
Runt tio tiden var vi på plats, började inne på hoppläktaren då där var hoppning direkt, vi fikade och njöt utav hoppningen och Kopparbergs Trophy som hoppningen hette vanns utan en fransk.
Sedan gick vi runder inne på området och ja herregud där var verkligen allt och inget. Otroligt fina och roliga saker, jag handlade dock bara strumpor och ett jättefint ridtäcke till kallaretider för tävling. Komemr upp bild senare.
Helt magiskt att gå runder, man bara njöt. tror vi var där i ca 10 timmar och jag hade kunnat stanna länge :)
Vi såg i princip allt inne på hoppbanan där vi fastnade utom sista fotbollsmatchen som visserligen hade varit grymt kul att se!
Vi hade även biljätter till dressyren men vi kom aldrig in där.
 
Vi gick in för att se en shettis gå dressyr inne på hoppbanan, grymt kul var det. Kom in en rockshettis, Ljus jätte söt med en ryttare sidan om som gjorde dressyr pogram ihop. Även en hund hoppade upp på ryggen sen.
Efter det hade Lexington en Clinic och just nu tappade jag ryttar namnet som höll i det, men även Sylve landslagstränaren var där. En riktigt rolig och lärorik clinic var det!
Efter det riggades de inför Derbyt, och herregud vilket derby! Vilken bana, 1200m det ni och vilka grymma hinder och ja herregud! Svår bana, riktigt duktiga ekipage fick vi se men endast två gick till omhoppning och där tog fransmammen Olivier Robert hem segern mot Irländaren Kaptenen. Grymma runder, härlig prisutdelning och ett fartfyllt ärevarv!!
Om jag mådde :D
Vi tittade på high jumping med både ponny och storhäst också  grymt kul, roligt när man känner igen ponnyryttarna med. Tack vara Sara när jag är med henne på ponnytävlingar :D
 
ja där finns så mycket mycket mer att berätta, men vad jag än skriver så komemr ni inte känna den känslan jag hade när jag var där. Åk dit om ni inte gjort det! Jag bokar in den veckan redan nu till nästa år ;)
 
har filmat en massa och fotat. Kommer upp lite bilder iallfall, vet inte om filmsnuttarna är nått att se men kanske slänger upp dem ändå :)
 

2012-07-15
09:28:36

God morgon
Hej.
Återigen så kunde ja inte mobilblogga imellanåt igår, som sagt tror nätverket var överbelastat.
Men nu ska jag bara sätta mig och morna lite sen får ni en big update om helgen och Falsterbo!!
 
Kommer snart. .

2012-07-14
15:36:49

Falsterbooo

Så härligt är här! Fina hästar, grymma grejor och bra underhållning! Nyss sett Clinic. :) Nu är det snart derby och vilken bana som byggts upp!

2012-07-14
11:48:06

Hoppning snart

Rolf Göran och Malin Bayard hoppar efter varandra. Nu börjar det. Finland ut först :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1758111/images/2012/pic_50013f2fe087c32c12002010.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1758111/images/2012/pic_50013f2fe087c32c12002010.jpg" class="image">

2012-07-14
10:29:37

Hitta parkering..

Spännande :p

2012-07-14
09:21:54

Åker dnart

Nu hämtar dem mig snart :)

2012-07-14
08:52:50

Falsterbo!! :)
Hej. Förlåt för dålig update igår! Jag kunde inte använda mobilen alls, tror det berodde på att vi har karneval i stan och när alla är på samma ställa samtidigt blir det överbelastat nätverk. Idag pyser jag till Falster bo med min "extra familj" eller ja två av dem, Mamma Maria och Sara L . Och hennes kusin Bella :) Ska bli en rolig och mysig dag, hoppas jag!

Ger er lite mer update i bilen om det fungerar. och ska försöka ge er lite därifrån så klart :)

Det gick bra att rida JOlly igår han var fin och gick bra, tramsade i början när vi skulle hoppa, men sen hoppa han fint. Dock var han väldigt vinglig och det var jobbigt. När vi skulle hoppa banan en andra gång blev jag sur och arg så jag hoppade av honom. . Ja min stubin var lite kort just då, då det hänt alldeles fö rmycket trams på kort tid. Men då hoppa Sara upp och tog banan just för att han inte skulle vinna.
Idag tar Jessika och Sara hadn om honom eftersom jag är i Falsterbo hela dagen.
Förresten. . . Hoppade 90 för första gången med Jolly igår :D:D
Jessika är ful ;) Men det är de som hjälper oss :) hihi

Aja hör sen! Känner det blir mest smörja här i skrivandet nu. hehe
Men vi mår bra, Pierre, jag Jolly bus och Snowflake :D

Falsterbooooo :D

2012-07-13
17:58:52

Helg :)

Har slutat nu gick kanon! Har skrivit på papper idag då nu så.. Erika (jag) har fått fast jobb idag :D wiihoooo Nu ska jag ut och hoppa Jolly och Sara hoppa Tico samtidigt :D Sen karneval ikväll. :)) vilken helg detta blir. Lite sämre kodare idag men kommer mer :) Kram!

2012-07-13
08:45:49

God morgon :)

Nu ska jag alldeles strax resa mig ur sängen :p göra mig klar för jobb och sen cykla bort. Jobbar till17 idag tror jag sen är set helg för mig :) Blir en sväng på karnevalen ikväll tror jag och imorgon är det Falsterbo :))) Blir ju lite sämre uppdatering på dem dagarna jag jobbar men kommer mer ikväll. Och hädanefter lovar jag göra nått inställt. Men igår var jag så trött och var ute i stallet och träffa Sara och Jessika dem har ju kommit hem :D Idag ska jag hoppa Jolly :D

2012-07-12
18:58:17

Färdig jobbad

Det gick bra på jobbet idag :) Nu ska jag bara byta om sen bär det av mot stallet :))

2012-07-12
08:28:10

God morgon :)

Ska strax gå upp ur sängen. Börjar jobba kl10. Efter jobb är det stallet som gäller. :) Ha en bra dag

2012-07-11
23:19:40

Natti

Nyss tittat på film nu blir det sängen. Ska jobba imorgon och hinna tvätta lite innan så jag slipper allt sen. Tidig morgon igen som sagt. Godnatt vänner :)

2012-07-11
18:17:31

Mot stallet igen

Är på väg till hästarna nu för att ta in dem. Dem är så blöta så dem blir nog glada av att få komma in lite tidigare idag :) Fodra med bara sen kör jag hem igen.

2012-07-11
14:48:48

Happy face :)

Säger dock inget här förrän imorgon ;)

2012-07-11
12:20:02

Fin häst :)

Idag var allt som vanligt igen. Jolly gick bra i alla hångarterna :) longerade honom lite innan jag hoppade upp. Det öste dock ner så in i tusan så vi red inte allt för länge. Men han var fin idag, hoppas på samma imorgon. Sara L red Tico samtidigt och det gick också bra :)) Hovslagaren sa idag att det blir kanske inte förrän till helgen han kommer :S kul. Sara H kommer hem ikväll redan , hysvagnssester var tydligen inget för dem :p haha. Men jag och hästarna blir mer än glada att se dem:) Ska ta mig en varmdusch och koppla av lite nu. :) Så länge !

2012-07-11
08:58:35

Morning

Kör till stallet nu. Hörs sen!

2012-07-11
00:02:57

Läggdags

Har ingen bra tid just nu =\ tur jag har Jolly han ger den tröst man behöver trots att han inte kan prata. Ligger på soffan och kan inte somna. Somnade till nån timme tidigare ikväll är väl därför. Svammel, natti iallafall.

2012-07-10
22:08:16

Smått irriterad

Men det börjar släppa nu. Vad betyder stallet och er häst för er? Är inte det lite utav en "fristad" ? Där man ska ha det mysigt , kul och bara va. Min häst betyder allt för mig och jag vill honom det bästa. Men när allt är då klöddigt och man inte får tillgång till simpla grejer vad gör man då? Snälla skriv hur ni har det hos er, låt mig ha nått kul att läsa. Ligger i soffan nu och ser lite tv bara. Tjing

2012-07-10
20:38:29

Stallet

2012-07-10
18:55:09

Mot stallet igen

Ska strax sätta mig i bilen och köra till stallet igen. Ska longera mig lilla gosse och sedan fodra. :)

2012-07-10
14:20:54

Bilder från stallet innan :)

2012-07-10
14:14:54

Klar i stallet :)

Nu har jag och Sara Lundh fixat allt i stallet :) Vi borstade Jolly och Tico länge idag, dem njöt och blev fina. Klippte Jolly lite här och där, lite trim så han blev fin i man mm. Sara red tico, lite kul att skriva så för Sara heter ju även Ticos ägare som jag brukar skriva om. Men just nu menar jag då Sara L :p Det gick bra för dem, skritt och trav bara. Jag skrittade Jolly barbacka samtidigt, ska även longera honom ikväll. :) Maria och Anna var och tittade, Saras mamma och lillasyster. Nu är jag hemma. Ser lite Greys anatomy sen blir det att diska.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1758111/images/2012/pic_4ffc1972e087c362f700002f.jpg" class="image">

2012-07-10
09:49:13

God morgon

Ush vad trött jag är. Men sitter på bussen nu på väg mot stallet. Sara L kommer och ska rids Tico så ska hjälpa henne :) jag tror att det blir longering på Jolly idag för jag vill att han ska få nya skor innan jag sitter upp. Hoppas det blir idag eller imorgon! Idag står bara stallet på schemat. Ska hem och ta igen mig lite och bara ta det lugnt tror jag. :) Har ju hästarna själv denna veckan så ska dit ikväll igen och ta in mm. Hörs sen!

2012-07-10
00:09:04

Puh!

Klockan är över tolv och jag har nyss slutat. Haft extremt mycket att göra idag, men allt flöt på och alla var glada :) Trött i kroppen nu! Sitter och väntar på tåget hem. Vill bara krypa ner hos älsklingen och sova gott nu. Blir upp i hyfsad tid imorgon för att släppa ut hästarna. Godnatt folket.

2012-07-09
16:31:03

Mot jobb

Sitter på ett försenat tåg ja. Men jag kommer i tid ändå som tur är. Ostabillt väder, började bli lite kyligare nu i vinden. Men skönt när man jobbar inne i värmen. Hoppas ni får en trevlig måndags kväll. Hörs ikväll

2012-07-09
14:31:20

Svårt läge

Står vid ett vägskäl vet inte riktigt vad jag ska besluta. Dock vet jag inte 100 förrän ikväll om jag får välja eller någon gör det åt mig.. Aja, hemma nu ett tag sen blir det jobb på hotellet ikväll. Sara och hennes familj åker på semester idag. Så jag tar båda hästarna i veckan :) Sara L ska komma och rida Tico busen.

2012-07-09
09:14:27

Morning

Tröt trött trött. Ligger i sängen nu och ska strax gå upp. Börjar jobba kl 11-14. Sen jobbar jag på hotellet ikväll. Tung dag!

2012-07-08
22:58:28

Markarbetes träning

Liten snutt från träningen i måndags

2012-07-08
22:42:31

Ridning

Sara "lillasyster" rider Tico :)

2012-07-08
20:45:24

Go kväll

Jolly blev inte skodd idag då hovslagaren inte kunde :( blir i veckan. Så varmt det har varit, Jolly fick sig en longering idag just för att jag själv var helt slut. Han ska även få vila imorgon då jag jobbar hela dagen. Lagar lite mat nu, sen ska jag se film med Pierre. Mys nu, på min lediga dag.

2012-07-08
15:45:43

Ponnyderbyt

Jupp nu är vi här och njuter i solen och tittar på grym hoppning!

2012-07-08
13:22:24

Fin häst

Jolly :)

2012-07-08
12:09:03

Poolen

Allt gick bra idag, flöt på bra. Fina hästar och trevligt folk :) Nu är jag hemma och ligger nere vid poolen. Sara är också här. Sköna söndag!

2012-07-08
07:49:25

God morgon

Grymt trött! Behöver sömn! På med kläder och pyser till stallet. Ska vara funkis till Pay and riden.

2012-07-07
23:49:47

Nu firar jag helg :)

Äntligen hemma från jobb. Gick riktigt bra idag, allt flöt och nöjda kunder! Tipp topp! Är rätt så trött nu , lite tv och mys med älskling sen är det sängen. Upp tidigt igen ju. Så sugen jag blev på att gå ut och dansa när jag gick till bilen i Hgb där jag jobbar, fullt med folk på ute ställena. Så härligt och bra musik! Snart får jag ta på dansskorna igen :) Natti med er

2012-07-07
16:00:21

Mot jobb

Pyser strax mot jobb. In med extra energi är dö trött hemma sent från jobb igår och upp tidigt idag. Aja ledig imorgon. :)

2012-07-07
14:49:46

Pay and jump

Imorgon som sagt.. Går att efteranmäla sig som sagt :) Vi har byggt bana och fixat och donat. Jag är ringkallare imorgon. :) Red Jolly innan, han gick mycket bättre idag. Lite bråkig men han gjorde aldrig nått. Nya skor på honom imorgon. Nu vilar jag i soffan en stund innan jag ska bege mig mot jobb. Sara Lundh"lillasyster" var och red Tico idag. Jätte kul att se, hon var duktig och dem var söta tillsammans :)

2012-07-07
09:19:06

Bra hö

Äntligen har vi fått ordentligt hö. Det vi har haft tidigare var under all kritik och för mig är sånt viktig! Vad säger ni?

2012-07-07
08:36:39

Videoblogg

God morgon

2012-07-07
07:55:03

God morgon.

Trött tjej, ja! Men ska köra Pierre till golfbanan nu och sen ska jag till stallet. Pay and jump hos oss imorgon. Anmäl er! :) Det gick bara bra på jobb igår. Lite kaos men allt gick fint.

2012-07-07
00:58:36

Jaaaaaaaaaaa

Äntligen!!!! Fungerar det att mobilblogga :D o yeah! Nu kör vi! Kära läsare vad vill ni ha för valfritt ämne som inlägg? Klockan snart ett, kom hem för ca tjugo minuter sen. Så ska nanna nu , hörs imorgon. Nog time!

2012-07-06
14:27:19

Fredag och helg
För vissa ja, jag jobbar ikväll och imorgon med. Ledig på söndag.
Lite synd jag missar ju ponnyderbyt i Dagstorp. Jag är inte mycket för ponnys då jag har storhäst ju, men alltid kul att titta och det är kul att något så stort finns här nere. Kommer ryttare från hela Sverige hit ju.
Är ni där? Nått kul att dela med er?

Red Jolly imorse, han var inte snäll idag. Gjorde i princip allt för att slänga av mig, men det lyckades han inte med och sen gick han bra igen. Han ska skos nu på söndag, tror det har lite med underlaget att göra. Där vi brukar hoppa är lite hårdare och stenigare och Jolly är lte känslig nu när det är dags att sätt på nya skor. Men han blir fin om fötterna snart :)

Annars mår Jolly och Tico bra, så söta när dem kliar sig. Haha Tico låg i gräset och kliade rumpan idag, så jäkla söt är han!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag beger mig mot jobb.

Trevlig helg på er!

2012-07-05
11:16:14

Hej hej
Skumt väder idag, mulet men ändå varmt.
Håller på att tvätta igen. Få undan allt nu. Ska iväg på enn anställningsintervju kl 14. Får se vad dem har att erbjuda :)
Sen ikväll jobba rjag på Grand, vet ju inte om jag får det jobbet än..
Det gick bra igår iallafall, ltie lagom att göra. Kom hem i tid med.

IDag tar Sara och Jessika Jolly för att jag ska slippa stressa, jätte snällt! Han ska få gå en lite lättare runda idag som sagt eftersom han varit igång mycket i dagarna.

Nu ska jag ner i tvättstugan.
Tjing!

2012-07-04
14:30:07

Bad update :(
Nu när jag är iväg hela dagarna och kommer hem sent på kvällarna blir det så dålig uppdatering :( Tycker själv det är trist! Och gör så gott jag kan, jag hoppas verkligen att appen fungerar snart för det skulle underlätta för mig så jag kan ge er läsning!

Iallafall, igår var jag hos Katarina hela dagen och jobba. Sen åkte jag och Sara hem till henne och åt, tog det lugnt innan vi begav oss till stallet. Fick lite träning med Jessika som ledare :) Vi fick bra träning båda. Jag med hållning och Jolly fick arbeta mycket med ryggen. Red mycket på volter och över bommar.

En liknande träning hade vi nu imorse fast lite lättare.
Underbart väder idag! Såklart ska man iväg och jobba. hehe

Imorgon har jag fullt upp så Sara ska få ta hand om Jolly imorgon, lite lättare ridning får han då. Han har fått jobba nu ett par dagar så.
Nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig klar för att bege mig till Grand hotell för att jobba.

Tjing på er!

2012-07-03
10:16:01

God morgon
Ska strax pysa till Katarina och jobba, Sara är redan där. Efter det blir det väl stallet fix där och sen rida Jolly :)

Så ja, ingen dator på ett antal timmar = dålig update :(

Kom igen nu, blogg.se sätt igång appen!

2012-07-02
22:43:10

Markarbete
God afton.
Ja varnade ju för dålig update då jag inte varit hemma på hela dagen. Hoppas appen kommer igång snart!!!
 
Åkte inte till Katarina förrän vid 16 då hon stukade tummen igår och det bkev mindre saker att göra idag.
Var hos Sara lite på dagen, sen pyste vi till stallet, fixade och lastade Jolly.
 
Han fick stå i en hage hos Katarina så länge undertiden vi jobbade lite. Kl 18 var det dags för träning :)
Tränade för Pontus, markarbete, grymt bra träning och kul var det!! Gick riktigt bra , krävande både för mig och Jolly. När vi gick över till att hoppa så åkte jag av först :P haha Jolly är inte riktigt hoppad på en månad och ja han älskar det och gjorde rejäla glädjeskutt som jag inte var beredd på. Men sånt händer! Upp igen och få han till att galoppera lugnt, efter ett tag gick energin ur och vi kunde hoppa.
Hoppade även en serie på 5 hinder, vilket var första gången för Jolly då han värken hoppat det eller studs. En gång tror jag vi hoppat studs och kombination. Men lite knakigt i början då han ville springa ut, hehe men när jag fick ner han och gå lite lugnare så fixade vi det och dt kändes bra :)
 
Toppen träning och tummen upp!
 
Sara red en av Katarinas hästar idag, och det såg riktigt riktigt bra ut och om hon var glad! Så söt, hon kan verkligen inte dölja det heller. Jätte fokuserad på själva övningen sen när hon är klar skiner hon som en sol med hela huvudet :D hehe
 
Trött nu iallafall, så blir itne mer skrivande nu, har lite filmer från träningen. Men dock inget på det roliga :P Får se om Sara filmade med sin något.
 
Natti!

2012-07-02
07:22:58

God morgon
Härligt att vakna till solsken, hoppas nu det är varmt också :)

Ska bege mig till Katarina nu och jobba. Sen till Jolly och sen förmodligen till Katarina igen då Sara ska träna där ikväll för Pontus.
Så ja blir nog dålig update då jag inte kan mobilblogga än. .

Tjing

2012-07-01
17:48:41

Snart kommer älslingen :)
Kom hem från stallet nyss.
Skrittade Jolly barbacka idag, i shorts och linne. Härligt, så mysigt min fina kille!
Sara och co. kom hem så hann träffa dem lite, dem ville ju såklart hem, trötta och så. Men så kul att se dem igen :)
Tico och Jolly var glada att se varandra, gnegga i stallet allt vad dem orka och öronen frammåt och sniffandes :) hihi

Nu kommer snart Pierre med hem, ska bli en lugn och skön mys kväll med EMfinal så klart!

2012-07-01
14:06:16

Hej svej :)
Vilket härligt väder idag!
skulle egentligen åka med Katarina min hopptränare idag på tävling men eftersom jag inte somnade förrän väldans sent orkade jag inte gå upp helt enkelt. Men kl 9 var jag uppe och körde och släppte ut Jolly.

Har varit på Tågarps RF en sväng och tittat på Pay and jump.
Grymt bra annordnat där som vanligt! Topp!

Nu ska jag packa ihop mig och bege mig hem till lägenheten. Hoppas på att Pierre kommer hem om några timmar, även Sara och Tico kommer hem idag.

Jolly ska ridas lite lätt eller longeras idag, har inte bestämt mig än.
annars blir det att ta det lugnt så jag blir helt frisk. Mår bättre idag.

Tjing