erikajoyisabella

Besökstoppen

2013-01-15
14:05:00

Att hitta rätt ridstövel

Att hitta stövlar som passar är inte det allra lättaste. 

Här har ni lite tips från Mountain Horse

Vad är viktigt när man provar ut ett par ridstövlar?
- För det första ska kunden ha ridbyxor och strumpor på sig vid utprovningen. Vissa ryttare kommer barbenta och då är det lätt att det blir fel. Ridbyxor och strumpor bygger mer än man kan tro. Vid mätning ska man stå upp och knät skall hållas lätt böjt. Måttet tas i strumplästen, från golvet och upp över baksidan av hälen och vidare upp för benet. Måttbandet ska följa benet på baksidan och gå så högt upp i knävecket där ryttaren önskar att stöveln skall sluta.

Här följer dessutom ett utdrag ur Mountain Horse® ”How to measure manual”
”Hitta det vidaste måttet på benet genom att mäta flera punkter utefter den ovalformade vaden. Börja långt ned på vaden och mät flera punkter successivt uppåt på vaden. Minst 3-4 punkter bör mätas innan bästa möjliga vidaste punkt kan hittas, t.ex. kan det första måttet vara 35,5 cm, nästa blir 37 cm och sedan högre upp på vaden går det ned till 35,5 cm igen och då är det 37 cm som är det vidaste måttet och det är det måttet man skall leta efter i Mountain Horse® måttabell. Kunden bör ha ridbyxor och strumpor på sig för att få en så bra passform på skaftet som möjligt.”

- På alla stövlar blir det ett ”gångveck” i övergången mellan skaftet och foten efter en tids användning. Ju bättre stöveln sitter på vaden, desto mindre ”gångveck” och den sjunker mindre på längden. Supreme High Rider stövlar levereras med en hälkil som kan användas i stöveln när den är ny om man önskar. Det förhindrar skav i knävecket i början när stöveln är extra hög och kan sedan tas bort när stöveln har ”satt sig” dvs fått  gångveck och sjunkit ner.

Mountain Horse säljer hälkilar som enskild artikel för dem som behöver.

Det finns olika typer av stövlar. Hur vet jag vilken som passar mig bäst?

-  Om du rider flera hästar per dag så behöver du en bra ”bruksstövel” och då rekommenderar jag Richmond High rider. Den är mer slitstark och tål att användas i stallarbetet.

- Vill du ha en ”close contact” med hästen när du rider så är Supreme High Rider en otroligt mjuk och skön stövel. Den lämpar sig bäst när du tränar och tävlar. Det är extra viktigt att stövlar i mjukt skinn sitter tight över vaden annars finns det risk för att skaftet sjunker mer än önskvärt.

- En nyhet för i år är att vi har utökat sortimentet med fler stövlar i herrmodeller.

- Mountain Horse arbetar med att ta fram en hjälpreda för personalen i butiker som säljer stövlarna. Allt för att få nöjda kunder!

Kommentarer:
#1: sonny

HEJ igen läs och kommentera på frågestunden www.sonnyhstar.blogg.se

Svar: Har jag gjort :)
Erika Svensson

2013-01-15 @ 16:38:17
#2: Emmy

Bra poäng i inlägget ovan! Gick dock inte att kommentera där så gör det här istället ;)

Svar: tack, nej det verkade vara något fel. Men ska vara ordnat nu :)
Erika Svensson

2013-01-15 @ 21:49:25
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: