erikajoyisabella

Besökstoppen

2012-10-18
15:00:00

Övning 9
Lär dig känns rytmen
 

Det är viktigt att kunna korta galoppsprången utan att rytmen, och balansen, går förlorad. Du behöver vara bra på att känna rytmen i galoppsprången för att komma till en bra avståndspunkt.

 

Den här övningen kan du använda för att öva på att känna rytmen i galoppsprången. Den hjälper dig även att kontrollera hästens galoppsprång.

Mål Övar ryttarens förmåga att känna rytmen i galoppsprången och att rida i en galopp där ryttaren hela tiden kan påverka hästen. Tränar hästen på att galoppera med korta galoppsprång utan att tappa rytmen. Övningen hjälper hästen att hoppa upp sig på hindren i stället för att bli flack i sprången.

Svårighetsgrad Den här övningen passar bäst för rutinerade hästar. Hinderhöjden kan varieras upp till 1,20 meter.

Uppvärmning Starta med att värma upp hästen i trav lättridning i båda varven, och i trav och galopp på raka och böjda spår. Lägg ut en bomserie på böjt spår och galoppera över den i båda varven. Var noga med att hästen går kvar i en kort och kontrollerad galopp över bommarna.

Övning A Börja med att travhoppa på hinder nummer 1 med travbom framför (avstånd cirka 2,5 meter mellan travbom och hinder) ett par gånger. Därefter travhoppar du hinder 1 igen och fortsätter i galopp över hinder nummer 3. Avståndet mellan bommarna, och mellan bom och hinder, ska vara cirka 2,8 meter. Koncentrera dig på att få hästen att ligga kvar i en kort och kontrollerad galopp före, över och efter bommarna.

Övning B Travhoppa hinder nummer 1 igen, bryt av till trav, runda hinder 4 och hoppa hinder nummer 5 och 6 med anridning i trav. Avståndet ska vara cirka 2,5 meter mellan travbom och hinder och cirka 12 meter mellan hindren (tre korta galoppsprång). En annan variant är att rida över cavalettibockarna (nummer 2) i galopp och därefter över hinder nummer 4 på böjt spår. Du kan också rida långsidan och hoppa cavalettibockarna (nummer 2) och fortsätta över hinder nummer 3. En bra lydnadsövning är att sakta av till skritt (eller kanske till och med göra halt) mellan dessa två hinder. Då övar du på att först få tillbaka hästen och sen kan du använda mera skänkel mot nästa hinder.

Övning C Avsluta med att lägga ihop hela banan och hoppa hinder nummer 1, 5, 6, 2, 3, 4 och avsluta med cavalettibockarna från motsatt håll (nummer 2).

Tänk på Att rida i en lugn galopp där du hela tiden kan påverka hästen. Var noga med vägarna. Den här övningen är ganska jobbig för hästen så håll inte på alltför länge.

 

Lycka till :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: