erikajoyisabella

Besökstoppen

2012-10-11
17:12:00

Övning 4
 

Här är ett  tips på en övning som du kan använda när du vill träna på att känna rytmen och att rida i rätt grundtempo. Dessutom övar du på att ha bra framförhållning. Det är en övning som passar bra inför inomhussäsongen.

Mål: För ryttaren att lära sig att rida i ett bra grundtempo och behålla rytmen. Rätt utförd förbättrar övningen ryttarens kontroll över hästen.

Svårighetsgrad: Det här är en övning som rids över cavalettibockar och låga hinder. Övningen rids i ridhus eller på ridbana med måtten 20 x 50 m eller större.

Hinderuppställning:

Hinder nr 1: Cavalettibock på böjt spår

Hinder nr 2: Cavalettibockar på böjt spår (10-10.5 m efter hinder nr 1).

Hinder nr 3: Cavalettibock

Hinder nr 4: Serie som startar med kryss och sen kommer en planka 3-3.2m efter. Serien avslutas med en oxer 5.5-5.8m efter plankan.

Hinder nr 5: Räcke med utfyllnad.

Hinder nr 6: Oxer.

Hinder nr 7: Oxer.

Hinder nr 8: Plank (räcke).

Uppvärmning: Värm upp hästen i trav och galopp. Rid på en volt över cavalettibockarna (hinder nr 1 och 2) med tre språng mellan bockarna. Var noga med att ha hästen runt den inre skänkeln och anpassa tempot.

Så här rider du övningarna:

Övning A:

Rid på en volt över cavalettibockarna (hinder nr 1 och 2) och fortsätt över den andra cavalettibocken (hinder nr 3). Byt varv och rid övningen åt andra hållet. Träna på att använda blicken och att tidigt titta mot nästa hinder.

Övning B:

Starta i höger galopp och rid hindren i ordningen 1 – 2 – 3 – 4 – 5 och avsluta med hinder nr 3. Sväng till höger och börja om på hinder nr 1 igen. Det här är en evighetsbana där du tränar på att bibehålla kontroll och rytm.

Övning C:

I den sista övningen rider du samma bana men efter hinder nr 3 vänder du till höger och rider in mellan cavalettibockarna och hoppar hindren 6, 7 och 8 i en S-formad båge. Dessa hinder kan vara lite högre.

Tänk på: Var noga med att ha framförhållning och att bibehålla en bra rytm och kontroll över din hästen genom hela övningen.

 

Kör hårt!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: