erikajoyisabella

Besökstoppen

2012-10-09
14:00:00

Övning 2
Träna styrka
 

Här har vi en hoppövning som tränar hästens styrka och smidighet. Övningen består av studsar, kombinationer och hinder på S-båge. Det var denna jag gjorde igår. .

Mål: Ryttare och häst tränar på att arbeta med styrka och smidighet. Dessutom tränar ryttaren sig på att vara ”snabb i tanken”.

Svårighetsgrad: Det här är en medelsvår övning som rids på ridbana eller i ridhus med måtten 20 x 60 m eller större. Hinderhöjd upp till 1.30m.

Uppvärmning: Värm upp hästen genom att rida på volter och serpentinbågar. Flytta hästen sidvärts för att får den mjuk och eftergiven.

Hinderuppställning Hinder nr 1: Serie som börjar med kryss med travbom framför (2.30 m) följt av en studs med ett räcke (3 m efter krysset) och därefter ännu ett räcke 6 m (ett galoppsprång) efter. Därefter kommer ett stigsprång 9.5-9.8 m (2 galoppsprång efter andra räcket). Serien avslutas med en oxer 19 m efter stigsprånget (5 galoppsprång). Avståndet är något kort.

Hinder nr 2: Räcke.

Hinder nr 3: Oxer ca 6-7 språng (23 m) efter hinder nr 2 (rids på S-båge).

Hinder nr 4: Studsserie med kryss, planka, kryss och planka (3-3.20m mellan).

Hinder nr 5: Räcke.

Hinder nr 6: Räcke 20 m efter hinder nr 5 (5-6 språng emellan beroende på hur du använder vägen och hur högt hindret är).

Övning A Börja med att travhoppa hinder nr 3 med travbom 2.20 m framför (lägg ner bakbommen så det blir ett räcke). Travhoppa ett par gånger och lägg sedan upp hindret till en oxer. Fortsätt i galopp och lägg till studsen (hinder nr 4).

Övning B Trava in i serien (hinder nr 1). När det går bra lägger du till hinder nr 2 och 3 på S-båge.

Övning C Hoppa hela banan med hinderföljd 1-6. Tag god tid på dig och var noggrann med vägarna.

 

Kör hårt och ha skoj samtidigt!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: