erikajoyisabella

Besökstoppen

2012-10-23
12:33:00

Övning 11
Caprilliövning

Caprillibanor är bra gymnastik för hästen och den här banan övar även upp hästens styrka och smidighet.

 

Det är en bra övning att börja med när du och din häst ska lära er att hoppa en bana eftersom du övar på att få en bra kommunikation med din häst både före och efter hindren.

Syfte För ryttaren: Ryttaren övar på att rida bra vägar och på att kommunicera med hästen både mellan hindren och fram till avsprångspunkten. För hästen: Tränar upp hästens styrka, smidighet och lydnad.

Uppvärmning och framhoppning: Börja med att värma upp hästen i samtliga gångarter. Därefter rider du på en volt över cavalettiserien (hinder nummer 1) ett par gånger i båda varven.

Svårighetsgrad Medelsvår övning där hinderhöjden kan varieras från låga hinder och upp till en hinderhöjd på cirka 1,20 meter.

Hinderuppställning Hinder nummer 1: Cavalettiserien på böjt spår med 1,10 meter mellan bommarna (på mitten). Hinder nummer 2: Studsserie med 3,25 meter mellan hindren. Hinder nummer 3: Oxer. Hinder nummer 4: Kombination (koppelräck) med 7-7,5 meter eller 10-10,5 meter mellan hindren (ett eller två galoppsprång). Hinder nummer 5: Koppelräck med vattenmatta Hinder nummer 6: Serie som startar med ett kryss, därefter ett rättuppstående hinder följt av en låg oxer, ytterligare ett koppelräck och avslutas med ett kryss. Avståndet är 3 meter mellan kryss och koppelräck och 5,5 meter mellankoppelräck och oxer. Hinder nummer 7: Oxer.

Så här rider du övningen 1. Starta i höger varv och hoppa serien (hinder nummer 6) med anridning i trav eller galopp. 2. Sakta av till skritt och fatta galopp igen. 3. Hoppa vattenmattan (hinder nummer 5) och se till att du formar hästen ordentligt runt innerskänkeln så du hoppar rakt över hindret. 4. Fortsätt över hinder nummer 3 och sakta av till skritt, flytta hästen, fatta galopp igen och hoppa kombinationen (hinder nummer 4). 5. Håll ut hästen i bågen och avsluta med att hoppa hinder nummer 7 (rid lite mot ytterkanten av hindret).

Tänk på Var noga med vägen och ha inte för bråttom! Om du behöver kan du lägga en volt mellan hindren. Kom ihåg att lägga till cavalettibockarna och att lägga in både avsaktningar till skritt eller halter. Det är viktigt att variera vägarna så du får en lydig och uppmärksam häst.

Tips Det finns en massa olika varianter på den här caprillibanan – det är bara att använda din fantasi!

Lycka till med din träning!

Kommentarer:
#1: Anonym

Hej!
Kan du typ inte göra fler inlägg per dag ? :') för du gör ju bara 2-5 inlägg per dag och de tycker jag är lite tråkigt så kan du typ inte gör 8-10 inlägg per dag? :)
+att jag lovar att du kommer få nya som följer din blogg :)

Svar: Hej : ) jag tror att man ska ligag nån stans i mellan så att läsarna hänger med inte för mycket liksom. MEn just nu är jag i holland och har bara internet på datorn så därav lägger jag upp när jag kan . Kram :)
Erika Svensson

2012-10-23 @ 15:22:02
#2: Kayla

Glömde skriva mitt namn :)

2012-10-23 @ 15:22:49
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: