erikajoyisabella

Besökstoppen

2012-07-18
15:18:19

Bra galoppövning
Hippson la ut en bra galoppövning för att lära sig kontrollera hästens galopp.
Här har ni den :

Det gäller att lära sig att kontrollera hästens galopp i hoppning. En superövning för att få koll på registret är den här bomövningen. Extra bra är att hästarna tycker att den är superkul (liksom människorna, kan Hippsons testryttare intyga). Ett annat plus är att ryttaren måste lära sig att använda hjälperna aktivt.
E-G Haking, B-tränare i hoppning, använder sig ofta av den här övningen på sina träningar.
- Jag gillar den eftersom ryttaren måste planera vägen, tänka och rida med skänkeln. Och både ytter och inner skänkel måste vara aktiv. Övningen är jätterolig för hästarna och det är bra för ryttaren att ha en enkel sak att ta till för att väcka sin häst.
När hästarna vet vad det är frågan om börjar de att hjälpa ryttarna, säger E-G.
- Så man får lite gratis!



Gör så här:

Det ska vara 7,5 meter mellan bommarnas innerkant. Bommarna ska vara ordentligt vinklade på böjt spår. Innerkanten av bommarna ska ligga på sockerbitar eller liknande.



1. Kom på tre språng mellan bommarna: Lägg bommarna på lägsta höjden. Kom i galopp. Det ska vara tre lika stora galoppsprång mellan bommarna.

2. Fyra språng: Rid därefter i en större båge mellan bommarna. Jobba med innerskänkeln för att få plats med fyra galoppsprång.
- När du ska rida på fyra måste du planera vägen för att rida en större båge. Ha ställningen kvar på innertygeln men reglera balans och steglängd på ytter. Om du inte har en stadig inverkan glider ni lätt utanför sista bommen, tipsar E-G.

3. Två språng: Skär sedan av linjen så att du får plats med två galoppsprång mellan bommarna.
Var noga med att ha en aktiv innerskänkel före kurvan och att vända för ytterskänkeln. När du kommit över sista bommen, håll emot med inneskänkeln så att hästen inte kastar sig inåt.
- Mellan bommarna, använd ytterskänkeln för att rätta framåt. Det är precis så skänklarna ska användas om det är optimalt. Ytterskänkeln ska rätta framåt och innesrskänkeln ska forma, säger E-G.

4. Växla: Rulla sedan på i galopp och växla mellan två, tre och fyra galoppsprång.





Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: