erikajoyisabella

Besökstoppen

2012-06-11
11:40:06

Imagines utveckling

Tänke skriva några rader om Jollys utveckling från det att han kom till mig.
 På dryga 2 månader har han lärt sig så ortoligt mycket. Jolly är en välutbildad och dresserad häst som verkligen vill, när det gällde hoppningen var han rätt så mycket nybörjare. Alla hästar kan hoppa såklart och även han, men han kunde redan hoppa högt- Det var de här med att börja gå hela banon, kombinationer, nya hinder med konstiga grejor på eller vattenmattor och murar, stuts hinder och allt vad det innebär.
Vad vi märkte hade Jolly aldrig gjort detta och om han hade så isåfall i väldigt små mängder. Den osäkerheten han hade i början på nya grejor är inte lika stor längre. Dyker det upp nya grejor idag går det mycket snabbare för honom att komma över det plus att han är mer nyfiken på vad det är för något. Han hoppade en trippelbarre igår i både 70 och 90 cm, första gången och han stannade inte utan flög vackert över.

När han kom var han svår i svängarna (nu pratar vi banhoppning). Han är ju en stor häst som behöver lite yta men alla kan lära sig. Han var svår att svänga , nästan omöjlig att hålla galoppen på under en hel bana eller taighta svängar på en träning. Idag är han så mycket mer smidig och tar svängar otroligt bra! När vi gjorde vår första riktiga start i onsdags var banan väldans liten men vi fixade den. Även igår gjorde Sara svängarna taighta för honom och han höll galoppen och hoppade så vackert och med en otolig bjudning. Jolly älskar att hoppa det märker man.

Han har fått mer självförtroende och börjar bli bättre i sprången. Konditionen är fin, och han har börjat bygga snygga muskler. Detta året strävar vi efter att vara med i så många pay and jump för att träna och bygga självförtroende samt rutin som möjligt, vi har redan gjort en riktig start och vi kommer nog göra någon till innan året är slut. Men detta är ett rent inlärningsår. Nästa år blir det mer allvar men ändå fortfarande utbildning, men på dem riktiga tävlingarna och med större mål.

På dessa 2 månader har han vuxt otroligt som häst och vi som ekipage.
Och jag vill passa på att tacka framförallt Sara Hörberg och hennes mamma för all hjälp och även vår hopptränare Katarina Strand. Vår resa har bara börjat och den kommer bli ännu roligare!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: